Món Esport
L’argument del Liverpool per somiar amb la remuntada èpica contra el Madrid

El Liverpool ha aconseguit aquest cap de setmana passat un resultat històric. En el clàssic del futbol anglès, contra el Manchester United, els de Merseyside han guanyat per 7-0. Una golejada d’escàndol, que té el condicionant que ha estat al seu etern rival, i contra un equip que venia comptant quasi tots els partits per victòries últimament, amb una eliminació al Futbol Club Barcelona i el títol guanyat de la Carabao Cup inclosos.

I això que la primera meitat ha estat força igualada. A Anfield, tots dos equips han disputat uns primers 45 minuts amb moltes alternatives, molt competits. Fins i tot, el primer equip a perforar la porteria contrària ha estat el United. En un servei de falta, Carlos Henrique Casemiro ha rematat de cap a gol, si bé el gol ha estat anul·lat instantàniament per fora de joc.

Minuts després, al 43, el lateral del Liverpool Andy Robertson ha posat una assistència de somni perquè Cody Gakpo estrenés, per fi, el marcador. Un golàs de l’home revelació de la Copa del Món, que ha vingut precedit per un greu exercici de passivitat defensiva dels red devils i un gran moviment per desfer-se de Raphael Varane.

Això només ha estat l’aperitiu d’una segona meitat completament boja, i amb un sol color: el vermell dels reds. Els visitants han sortit encara més adormits a la segona meitat, i això a Anfield passa factura. Tot just en la represa, Casemiro ha perdut una pilota imperdonable a la frontal de l’àrea, i tot ha acabat amb una centrada de Harvey Elliott que Darwin Núñez ha introduït de cap a la porteria de David De Gea. A continuació, Mohamed Salah ha presentat les seves armes en el partit, amb un regat de somni. L’egipci ha deixat assegut el campió del món amb l’Argentina Lisandro Martínez, i ha posat un nou caramel perquè Gakpo batés De Gea.

Amb el 3-0, el Liverpool no en tenia prou, i ha continuat atacant. Erik ten Hag havia fet canvis per intentar fer reaccionar els seus, però ha estat en va. Al minut 65, els sis vegades campions d’Europa han trenat un contraatac fulgurant. Després d’uns rebots, la pilota ha caigut a Salah, que aquest cop ha exercit de killer, per fusilar De Gea amb un xut que ha picat contra el travesser i ha acabat dins de l’arc.

Mohamed Salah, jugador del Liverpool, celebrant un dels seus gols contra el Manchester United | Europa Press
Mohamed Salah, jugador del Liverpool, celebrant un dels seus gols contra el Manchester United | Europa Press

Després d’un remat al pal de Marcus Rashford en la pràcticament única vegada en la qual el United ha tret el cap en tota la segona meitat, Núñez ha culminat el seu doblet. Ho ha fet amb un cop de cap, en una centrada dins d’una segona jugada, després d’un servei de falta i d’un nou exercici de passivitat visitant.

Mentre els onze jugadors del United continuaven trotant, Elliott ha posat una nova centrada a l’àrea de De Gea que ha acabat amb una carambola molt estranya, i un nou gol de Salah. El Liverpool estava fent literalment el que volia. Al final, el setè, ha estat significatiu. Primer, perquè ha estat obra de Roberto Firmino, un jugador que ha perdut el protagonisme que tenia abans. I, segon, perquè De Gea hi podia fer més. El brasiler ha rematat al seu pal i la pilota ha entrat.

Així les coses, el Liverpool ha assestat un dur cop al United i a la Premier. Als primers els han baixat del núvol en el qual estaven, després d’una gran ratxa de resultats i de, potser, creure’s més grans del que són ara mateix. A més, el United ha igualat la seva pitjor derrota al campionat domèstic. Com ha recordat l’expert en estadístiques Mister Chip, el United va perdre també per 7-0 l’any 1926, contra el Backburn Rovers, i l’any 1930, contra l’Aston Villa. El Liverpool també ha fet un cop al campionat, perquè després d’un inici dubitatiu, ja estan a tres punts de la zona Champions, amb un partit pendent.

El Liverpool arribarà llençat al Bernabéu

D’altra banda, l’equip de Jürgen Klopp ha enviat un seriós avís al Reial Madrid. Els blancs es van imposar en l’anada dels vuitens de final de la UEFA Champions League disputats contra els anglesos a Anfield, per un contundent 2-5. Des de llavors, els de Carlo Ancelotti sumen dos empats, una derrota i només un gol a favor en tres partits, mentre que el Liverpool ha guanyat dos i n’ha empatat un, amb nou gols a favor i cap en contra. El partit es disptarà al Bernabéu el dimecres 15 de març vinent.

El Chelsea ja va dur el Madrid a la pròrroga de forma inesperada

Remuntar tres gols en contra en el Santiago Bernabéu sembla una tasca quasi impossible. Ara bé, l’any passat, en la ronda dels quarts de final, després que el Madrid guanyés per 1-3 al Chelsea a Stamford Bridge, els blues van dur la tornada en el Bernabéu a la pròrroga, de forma inesperada. En el futbol pot passar de tot i, si els reds presenten a Chamartín la seva versió dels primers vint minuts contra el Madrid en aquella anada o la seva versió al complet contra el United, no se’ls pot donar per morts.



Més notícies
Vinicius, durant el partit contra el Betis | Europa Press
El Madrid s’entesta a posar-li la Lliga fàcil al Barça
Notícia: El Madrid s’entesta a posar-li la Lliga fàcil al Barça
Comparteix
Els blancs han empatat contra el Betis i el Barça ja té un avantatge de nou punts al capdavant de la classificació
Els jugadors del Madrid celebren un gol a Anfield | Europa Press
El madridisme ja es torna a veure campió de la Champions
Notícia: El madridisme ja es torna a veure campió de la Champions
Comparteix
L'exhibició del Reial Madrid a Anfield contra el Liverpool ha desfermat l'eufòria a la capital estatal
Alejandro Garnacho i Antony, jugadors del Manchester United | Europa Press
Burla injustificada del Manchester United al Barça després de l’eliminació
Notícia: Burla injustificada del Manchester United al Barça després de l’eliminació
Comparteix
Alejandro Garnacho i el Manchester United s'han burlat del Futbol Club Barcelona un cop finalitzat el partit
Lewandowski, durant el partit contra el Manchester United | Europa Press
El Barça, eliminat de l’Europa League en mans del Manchester United (2-1)
Notícia: El Barça, eliminat de l’Europa League en mans del Manchester United (2-1)
Comparteix
Els blaugranes s'han avançat a Old Trafford, però els 'red devils' li han donat la volta al marcador

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa