Món Esport
El tècnic del Sevilla, sobre el Mundial de Qatar: “És tot un negoci”

Jorge Sampaoli, entrenador del Sevilla Fútbol Club, ha oferit aquesta setmana, en una roda de premsa, una crítica molt contundent al fet que el Mundial es disputi al Qatar en aquest moment de la temporada, tot llançant un dard a la FIFA. És una de les moltes veus que s’ha alçat contra aquest certamen. A més, a banda d’això, ha deixat una reflexió interessant sobre la societat d’avui en dia.

La crítica de Sampaoli al Mundial i a la FIFA

En primer lloc, pel que fa al Mundial, i tenint en compte que alguns jugadors del seu equip es van desentendre de la cita que tenien aquest dimecres contra la Reial Societat al seu estadi i que van perdre per 1-2, deixant el conjunt andalús en una zona delicada en la classificació de la Lliga, Sampaoli ha avisat que “ara no se’n pot queixar ningú. Això s’hauria d’haver resolt molt abans. Disputar un Mundial ara, en un país àrab en novembre, en mig d’una competició… ara ja està. Queda acceptat”.

En aquest sentit, qui va dirigir la selecció argentina al Mundial de Rússia de 2018 ha apuntat a la FIFA, ja que “va determinar que es jugui en un lloc on no s’hauria d’haver jugat, en una data en la qual no s’hauria d’haver jugat. Però tot per diners. És tot un negoci. Acceptem el negoci i anem endavant. No hi poden haver queixes, perquè això era abans. No em puc queixar ara. Ja està. El tema és que com que això és un gran negoci, i es deixa de banda la resta, les conseqüències les paguen la gent de sota”.

“Llavors, dic que hem d’empènyer i fer-nos càrrec de situacions d’alguns futbolistes que per lògica, en tot el món, no miraran de reüll, sinó amb els dos ulls el Mundial. Queden dues setmanes per al Mundial, és lògic. Intentem fer tot el que podem, i no és culpa dels futbolistes”, ha conclòs. Sense referir-se’n, Sampaoli parlava de la situació dels argentins Marcos Acuña i el Papu Gómez, que no han jugat aquest últim partit per unes teòriques molèsties, si bé el club no ha emès cap comunicat mèdic.

No se’ls pot acusar de res sense proves, si bé molta gent diu que s’han esborrat del Sevilla per concentrar-se en el Mundial, cosa que també ha passat amb el jugador del Madrid Karim Benzema o el del Futbol Club Barcelona Memphis Depay.

Jorge Sampaoli, en la seva etapa com a seleccionador d'Argentina | Europa Press
Jorge Sampaoli, en la seva etapa com a seleccionador d’Argentina | Europa Press

“Estem en el pitjor moment de la humanitat, som cada vegada més ximples”

D’altra banda, Sampaoli ha fet una reflexió molt interessant sobre la societat d’avui en dia, però canviant de tema. Un periodista li ha esmentat el contrast eque es va donar després del derbi contra el Betis entre la seva reacció, trista per no haver pogut guanyar a un equip amb un jugador menys, i la del director esportiu, Monchi, que va protagonitzar una imatge molt curiosa i criticada, en haver sortit a la gespa de l’estadi Benito Villamarín, i per tant del seu etern rival, a saludar els aficionats sevillistes duent-se la mà al cor.

“No crec que vagi una cosa lligada a l’altra. Són coses diferents les coses que va expressar cadascú, com a subjecte, un cop acabat un partit en el qual nosaltres vam poder guanyar. En aquesta frustració de no haver guanyat un partit, em va incomodar. Em vaig sentir molest. Però és una sensació personal. Algun jugador haurà estat alleugerit, un altre enfadat. Som subjectes diferents, pensem diferent, actuem diferent”, ha opinat.

“Només valoro el que passa als terrenys de joc. Crec que estem en una societat extremadament plàstica. Estem en el pitjor moment de la humanitat en tota la història. Som cada vegada més ximples, estúpids. I això genera que cada acció sigui valorada. Qualsevol cosa. Em sembla que el sistema ens ha dut a un nivell d’estupidesa històric. La humanitat està molt complexa”, ha afegit. És a dir, ha fet una crítica al fet que cada acció que passa sigui un objecte de judici per part dels mitjans de comunicació i la societat en general.



Més notícies
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
Guardiola també critica el Mundial de Qatar
Notícia: Guardiola també critica el Mundial de Qatar
Comparteix
Al tècnic de Santpedor no li agrada que la Copa del Món parteixi el calendari del futbol de clubs
José Mourinho, entrenador de la Roma | Europa Press
Mourinho confirma que hi ha jugadors “traint” els seus clubs pel Mundial
Notícia: Mourinho confirma que hi ha jugadors “traint” els seus clubs pel Mundial
Comparteix
Mourinyo assenyala un dels seus futbolistes com a traïdor i poc professional
Dos manifestants denuncien l'homofòbia al Mundial de Qatar | Europa Press
L’homofòbia d’un ambaixador del Mundial de Qatar genera molta indignació
Notícia: L’homofòbia d’un ambaixador del Mundial de Qatar genera molta indignació
Comparteix
Khalid Salman ha assegurat a la televisió alemanya que "l'homosexualitat és un problema mental"
Joseph Blatter, expresident de la FIFA | Europa Press
Blatter admet que haver donat el Mundial a Qatar va ser un “error”
Notícia: Blatter admet que haver donat el Mundial a Qatar va ser un “error”
Comparteix
L'expresident de la FIFA argumenta que el país és massa petit per a la Copa del Món, i culpa l'expresident de la UEFA Michel Platini de l'adjudicació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa