Món Esport
Mor ‘el millor comentarista de futbol de la història’

John Motson, reconegut comentarista esportiu anglès, ha mort aquest dijous 23 de febrer de 2023 a l’edat de 77 anys, segons ha informat la seva família. La seva pèrdua ha causat un gran impacte en el món del futbol anglès, ja que era considerat de manera generalitzada el millor narrador d’aquest esport al Regne Unit. De fet, els britànics feien extensible aquest reconeixement al món sencer i el reconeixen com a millor comentarista de futbol de la història. Moltíssims periodistes esportius anglesos, futbolistes i clubs s’han pronunciat a través de les xarxes socials per lamentar la seva mort.

La carrera de John Motson, el millor comentarista de futbol de la història

Motson va néixer a Salford, Greater Manchester, el 10 de juliol de 1945. Va començar la seva carrera en el periodisme esportiu a la Surrey Comet, un diari local, abans de traslladar-se a la BBC com a investigador. La seva carrera com a comentarista va començar el 1971, quan va ser contractat per la BBC Radio per cobrir els partits de la Lliga de Futbol. Després d’un temps, Motson es va traslladar a la televisió, on es va convertir en un dels comentaristes més reconeguts de la BBC, especialment per la seva cobertura de futbol.

Va ser la veu d’alguns dels moments més memorables del futbol britànic, com ara el partit de quarts de final de la Copa del Món de 1986 entre Argentina i Anglaterra, en el qual Diego Armando Maradona va protagonitzar la mítica actuació amb La mà de Déu i El millor gol de la història dels Mundials. També va comentar la final de la Lliga de Campions de 1999 entre el Manchester United i el Bayern de Munic, en la qual els Red Devils van aconseguir la seva famosa victòria a l’últim minut.

John Motson, en una imatge d'arxiu | Wikimedia Commons
John Motson, en una imatge d’arxiu | Wikimedia Commons

Motson va ser conegut per la seva veu inconfusible i el seu estil distintiu de comentar els partits. També va ser un dels primers comentaristes a utilitzar estadístiques i dades per il·lustrar els partits i proporcionar als espectadors informació addicional sobre els jugadors i els equips. Durant més de 50 anys, Motson va ser una figura central de la transmissió esportiva britànica. També va ser un dels comentaristes més respectats dels partits de la selecció anglesa de futbol, així i com un defensor apassionat del futbol britànic.

Motson va anunciar la seva retirada del comentari esportiu l’any 2018, després de més de 50 anys de carrera i va rebre nombrosos homenatges i reconeixements. La seva mort ha estat lamentada per molts en el món del futbol i de la comunicació esportiva, i la seva carrera serà recordada com a icona de la transmissió futbolística. El seu llegat en el món del comentari esportiu serà recordat per molts i les seves aportacions al món del futbol i de la comunicació esportiva no seran oblidades.



Més notícies
Joan Laporta i Florentino Pérez, en una imatge d'arxiu | Reial Madrid CF
El madridisme, inquiet per la postura del seu club respecte al cas Negreira
Notícia: El madridisme, inquiet per la postura del seu club respecte al cas Negreira
Comparteix
La premsa espanyola està buscant justificacions al silenci del Reial Madrid en el cas dels àrbitres i el Barça
Jules Koundé, durant el partit d'anada contra el Manchester United | Europa Press
Quan i on veure el Manchester United-Barça d’Europa League
Notícia: Quan i on veure el Manchester United-Barça d’Europa League
Comparteix
Els de Xavi estan obligats a guanyar per passar als vuitens de final de l'Europa League
Joan Laporta, escollit president del Barça el 2003 | FC Barcelona
Noves filtracions del cas Negreira generen dubtes i sospites sobre el Barça
Notícia: Noves filtracions del cas Negreira generen dubtes i sospites sobre el Barça
Comparteix
El Mundo ha publicat un burofax que va enviar Enríquez Negreira a Josep Maria Bartomeu l'any 2018
Jules Koundé, jugador del Barça | Europa Press
Koundé: “De vegades no respectem del tot el pla del partit”
Notícia: Koundé: “De vegades no respectem del tot el pla del partit”
Comparteix
El jugador del Barça explica per què van patir tant contra el United al Camp Nou, amb vint minuts que van costar dos gols

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa