Món Esport
L’exmadridista Gareth Bale anuncia la seva retirada del futbol

Gareth Bale, exjugador del Reial Madrid, ha anunciat que es retira del futbol. A través de les seves xarxes socials, ha emès un comunicat per explicar la seva decisió i per fer diversos agraïments. El gal·lès, doncs, ha posat el punt final a la seva carrera amb 33 anys, quan acabava de començar una trajectòria a la lliga dels Estats Units i quan encara li quedaven cames, però probablement quan tenia ganes de canviar d’aires.

Així doncs, s’acaba la carrera d’un dels jugadors més importants de la passada dècada. Tot i que no se’l pot considerar com un dels millors jugadors, sí que ha estat un home clau i decisiu per a molts èxits dels equips en els quals ha jugat. Per exemple, va marcar un gol en la final de La Décima del Reial Madrid, l’any 2014 contra l’Atlètic de Madrid a la UEFA Champions League, un golàs contra el Futbol Club Barcelona a la final de la Copa del Rei d’aquell mateix curs, o un doblet, amb una xilena inclosa, en la final de la màxima competició continental de 2018, contra el Liverpool. És veritat que la seva etapa amb els blancs no va acabar de la millor manera, però no deixa de ser una de les figures més importants del Madrid contemporani, el de les tres Champions consecutives.

Gareth Bale, marcant un gol de xilena al Liverpool en la final de la Champions de 2018 | Reial Madrid
Gareth Bale, marcant un gol de xilena al Liverpool en la final de la Champions de 2018 | Reial Madrid

Abans, amb el Tottenham, va tenir un paper transcendental en la Champions de la temporada 2010/2011, tot guiant els spurs als quarts de final de la competició a contra pronòstic, i donant-se a conèixer al públic europeu. Finalment, en clau de seleccions, ha liderat la selecció gal·lesa cap a la seva primera Eurocopa, la de 2016, tot signant una actuació memorable -en assolir les semifinals-, a banda de la de 2020, i també al primer Mundial dels britànics en 64 anys.

El comunicat de Bale

En el seu comunicat, el de Cardiff ha expressat el següent: “Després d’una consideració acurada i reflexiva, anuncio la meva retirada immediata del futbol de clubs i a nivell internacional. Em sento increïblement afortunat d’haver complert el meu somni de practicar l’esport que estimo. Realment m’ha donat alguns dels millors moments de la meva vida. Han estat 17 temporades al més alt nivell, que seran impossibles de replicar, sense importar el que em depari el proper capítol.

Des del meu primer toc a Southampton fins al meu darrer amb Los Angeles, i tota la resta, he donat forma a una carrera a nivell de clubs per la qual tinc un immens orgull i gratitud. Jugar i capitanejar el meu país 111 vegades ha estat realment un somni fet realitat. Mostrar la meva gratitud a tots aquells que han tingut rellevància al llarg d’aquest viatge és impossible. Em sento en deute amb moltes persones per ajudar-me a canviar la meva vida i donar forma a la meva carrera d’una manera que mai no podria haver somiat quan vaig començar als 9 anys.

Vull donar les gràcies als meus clubs: el Southampton, el Tottenham, el Reial Madrid i, finalment, Los Angeles. Vull agrair a tots els meus entrenadors, a les persones de l’staff, als companys d’equip, a tots els aficionats, als meus agents, als meus increïbles amics i familiars… L’impacte que han tingut és incommensurable.

Vull donar les gràcies als meus pares i la meva germana, sense la seva dedicació durant els primers dies, sense una base tan sòlida, no estaria escrivint aquesta declaració en aquest moment, així que gràcies per posar-me en aquest camí i pel seu suport incondicional. Vull donar les gràcies a la meva dona i els meus fills, el seu amor i el seu suport m’han sostingut. Han estat al meu costat a tots els alts i baixos, mantenint-me connectat a terra en el camí. M’inspireu a ser millor i m’enorgulleixo. Ara segueixo endavant cap a la següent etapa de la meva vida. És un temps de canvi i transició, una oportunitat per a una nova aventura…”.

La trajectòria de Bale a nivell de clubs

Bale va néixer l’any 1989 a Cardiff. Amb només nou anys va entrar a les categories inferiors del Southampton anglès, i va anar-hi creixent fins a debutar en el primer equip l’any 2006, amb només 16 anys. Després d’una temporada i mitja, el Tottenham el va fitxar, i allà es va consolidar com una estrella. Va estar sis anys a l’equip de White Hart Lane, per donar un salt qualitatiu a l’equip, tot aportant, al final, 71 gols i 43 assistències en 237 aparicions, i obtenint el premi al millor jugador de la Premier League en dues temporades.

Tot plegat, i les exhibicions que va fer a la Champions, va atraure Florentino Pérez en la seva segona etapa com a president madridista, i en un moment de revolució al seu equip. El va fitxar per un traspàs milionari, i el gal·lès va respondre. En vuit temporades i 258 partits, a banda dels moments claus esmentats, hi ha aportat 106 gols i 64 assistències. Al final, però, hi va marxar per la porta del darrere, primer amb una cessió al Tottenham i després en direcció a la MLS, on s’ha acabat retirant.



Més notícies
Gareth Bale, exjugador del Reial Madrid | Europa Press
Gareth Bale marxa definitivament del Madrid i firma pel seu nou equip
Notícia: Gareth Bale marxa definitivament del Madrid i firma pel seu nou equip
Comparteix
Gareth Bale fitxa per Los Angeles Football Club per una temporada
Bale es mofa del Madrid amb una bandera polèmica
Notícia: Bale es mofa del Madrid amb una bandera polèmica
Comparteix
L'atacant irrita i menysprea el madridisme durant la celebració de la classificació de Gal·les per a l'Eurocopa del 2020
La fortuna es torna a aliar amb el Madrid en la tretzena Copa d’Europa (3-1)
Notícia: La fortuna es torna a aliar amb el Madrid en la tretzena Copa d’Europa (3-1)
Comparteix
Karius erra en dues accions clau i dona dos gols absurds al Reial Madrid en la final de Kíev
Juan Foyth i Vinícius Jr, lluitant per una pilota | Europa Press
El Madrid cau contra el Vila-real i regala una oportunitat al Barça (2-1)
Notícia: El Madrid cau contra el Vila-real i regala una oportunitat al Barça (2-1)
Comparteix
Els blancs han presentat una alineació sense cap jugador espanyol per primera vegada a la història

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa