Món Esport
Dos culers signen la victòria d’Espanya tot just abans del Mundial (1-3)

La selecció d’Espanya de futbol masculí ha complert en el partit amistós de preparació per al Mundial de Qatar. Contra Jordània, un combinat molt inferior sobre el paper i sobre la gespa, els de Luis Enrique han guanyat plàcidament. Ansu Fati ha encarrilat la victòria amb un gol fàcil, gràcies a un xut que el porter rival s’ha empassat, i Gavi l’ha sentenciat amb un llançament inaturable, i Nico Williams l’ha tancat. Al final, en l’última jugada, Hamza Al-Dardour ha fet el gol de l’honor

La Roja ha començat el matx amb menys intensitat de l’habitual. Molta menys que en cites importants dels últims temps, com aquell partit contra Portugal que els va donar l’accés a la final four de la UEFA Nations League, o l’Eurocopa de l’estiu de 2021. En l’equip inicial del seleccionador hi havia jugadors teòricament secundaris, com Pablo Sarabia o Pau Torres. El del Paris Saint-Germain i el del Vila-real, de fet, han comès errors evidenciant manques de concentració, que quasi provoquen que els asiàtics estrenin el marcador, i que no hauran agradat gens al seu tècnic.

Ansu Fati culmina la seva bona entesa amb Marco Asensio, amb el gol inicial

Tot i això, la diferència entre el nivell dels uns i els altres ha fet que continués l’empat a zero, fins que Ansu Fati ho ha volgut. El davanter del Futbol Club Barcelona ha fet una bona combinació amb el del Reial Madrid Marco Asensio, i ha batut amb facilitat Abdallah Al-Fakhouri. Era una pilota aturable, però ha anat cap a dins. 1-0 i bona presentació del blaugrana i el madridista, que s’han entès molt bé amb les seves posicions d’extrem esquerre i fals nou.

Ansu Fati celebra el seu gol contra Jordània amb Marco Asensio | @SEFutbol

Gavi sentencia amb un bon llançament

La primera meitat no ha tingut gaire més història. Espanya ha dominat Jordània, equip número 84 al rànquing FIFA, de cap a peus, cada vegada més. Una de les accions més destacables ha estat una jugada individual magnífica del culer Gavi, que Sarabia ha culminat amb un xut molt desviat. Després del descans, i de dos canvis que ha fet Luis Enrique, el mateix Gavi ha establert el 2-0 en el marcador. El migcampista del PSG Carlos Soler ha cuinat una bona jugada per la dreta, Sarabia ha prolongat cap al centre, i després d’una errada de la defensa local, Gavi ha recollit la pilota i l’ha col·locat ben lluny del porter.

Gran aportació barcelonista

A partir d’aquest moment, Luis Enrique ha acabat d’introduir jugadors importants. Ja havia donat entrada al lateral César Azpilicueta, i amb el 2-0 ha fet entrar també els catalans Jordi Alba i Dani Olmo, el blaugrana Ferran Torres i el migcampista del Manchester City Rodri Hernández. Mentrestant, ha donat un descans merescut a Ansu Fati, i ha reservat Pedri González i Sergio Busquets. Per tant, dels set culers en la convocatòria, han jugat cinc i han marcat dos.

Finalment, per arrodonir el partit, Nico Williams, que també hi ha entrat com a suplent, ha batut Al-Fakhouri, amb un xut potent i creuat, i gràcies a una bona passada de Yéremy Pino. 3-0 al marcador, i primer gol del jove de l’Athletic Club amb Espanya, en el seu tercer partit com a internacional. El pamplonès promet molt.

Això sí, en l’última ocasió del partit ha arribat l’única mala notícia per a Espanya. En una jugada aïllada, després d’una centrada des de la dreta, amb poca imposició de Jordi Alba, Al-Dardour ha arribat des de la segona línia, tot sorprenent Azpilicueta, i ha batut David Raya. El davanter ha tret a col·lació la manca de tensió espanyola.

Espanya buscarà guanyar un partit inaugural d’un Mundial setze anys després

Espanya, doncs, com a conjunt, ha aconseguit els dos grans objectius de la tarda: fer els deures i acabar sense cap lesionat. No ha convençut gaire, però contra un rival d’aquestes característiques no hi havia gaire més a guanyar. Sí que hi haurà molt a guanyar dimecres vinent, en el debut del conjunt ibèric a la Copa del Món, contra Costa Rica.

Llavors, Espanya lluitarà per guanyar un partit inaugural del torneig més prestigiós del planeta setze anys després. A Rússia 2018 va empatar contra Portugal, a Brasil 2014 va caure estrepitosament contra els Països Baixos, i a Sud-àfrica 2010 va perdre contra Suïssa, si bé en aquella cita va acabar aixecant el trofeu, per primer cop.



Més notícies
Luis Enrique, seleccionador espanyol | Europa Press
Luis Enrique encara podria portar més jugadors del Barça al Mundial
Notícia: Luis Enrique encara podria portar més jugadors del Barça al Mundial
Comparteix
Alejandro Balde o Marcos Alonso podrien substituir el lesionat José Luis Gayà
Luis Enrique, seleccionador espanyol | Europa Press
Luis Enrique esclata contra el tractament de la premsa espanyola amb Ansu
Notícia: Luis Enrique esclata contra el tractament de la premsa espanyola amb Ansu
Comparteix
El seleccionador, fart que la premsa parli d'ell com "un jugador que ha superat una lesió", també explica com el veu físicament
Luis Enrique i Messi, durant l’etapa de tots dos al Barça | FC Barcelona
Luis Enrique dona la seva versió del conflicte que va tenir amb Messi
Notícia: Luis Enrique dona la seva versió del conflicte que va tenir amb Messi
Comparteix
El seleccionador espanyol, a més, celebra les paraules que l'argentí li va dedicar en una entrevista recent
El trofeu de la Copa del Món | Europa Press
Els setze blaugranes que jugaran el Mundial i les seves opcions
Notícia: Els setze blaugranes que jugaran el Mundial i les seves opcions
Comparteix
Món Esport repassa les possibilitats que tindran els blaugranes de sumar minuts i d'arribar lluny en el torneig

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Quina vergonya a novembre 18, 2022 | 01:19
    Quina vergonya novembre 18, 2022 | 01:19
    Ho que bé que els jugadors del Barça colaborin amb qui ens assassina, defenssant els seus colors, els dels nostres botxins. Orgull culer. Per vomitar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa