Món Esport
El Manchester United anuncia el comiat de Cristiano Ronaldo

Ja és oficial. La relació de Cristiano Ronaldo amb el Manchester United ha acabat de la pitjor manera possible. Després de les incendiàries declaracions del portuguès en una entrevista i que el club britànic anunciés que prendria mesures, ara, a través de les seves xarxes socials, ha fet oficial que s’ha rescindit el seu contracte.

En un comunicat, els red devils han escrit el següent missatge: “Cristiano Ronaldo abandonarà el Manchester United de comú acord, amb efecte immediat. El club li agraeix la seva immensa contribució en dos períodes a Old Trafford, marcant 145 gols en 346 aparicions, i desitja el millor a ell i a la seva família per al futur. Tots al Manchester United continuen centrats a continuar el progrés de l’equip sota la direcció d’Erik ten Hag i treballar junts per aconseguir l’èxit al terreny de joc”.

D’aquesta manera, Cristiano haurà de buscar un nou destí en el mercat hivernal de fitxatges, després del serial que va protagonitzar l’estiu passat, quan la seva sortida va sonar fins les últimes setmanes d’agost. A més, no es produirà el seu retorn al Camp Nou, tenint en compte que el Futbol Club Barcelona i el United s’enfrontaran en la fase prèvia als vuitens de final de la UEFA Europa League.

El resum de la primera i esplendorosa etapa de Cristiano al United

Malgrat tota aquesta crisi, Cristiano Ronaldo és un dels jugadors més destacats de la història del Manchester United. Evidentment això és pel que va fer en la seva primera etapa amb l’equip anglès. Hi va arribar l’any 2003, provinent de l’Sporting de Portugal. Ja havia brillat a la lliga portuguesa, i ho va continuar fent a la Premier League.

Amb el mític entrenador escocès Alex Ferguson ràpidament va ser important. Ja la temporada 2003/2004 va esdevenir titular. I hi va continuar creixent, tot millorant paulatinament les seves xifres i guanyant títols, fins que van arribar unes temporades espectaculars. A partir de 2006 Cristiano ja era un dels millors jugadors del món al Manchester United. Venia de fer un bon paper amb Portugal a l’Eurocopa de 2004 i el Mundial de 2006.

Al final d’aquella primera temporada de les dues esmentades els red devils van aixecar el títol de la Premier League. Després, el següent any, Cristiano Ronaldo va liderar el United a guanyar una nova Premier League i una Champions League. Ho va fer havent marcat 42 gols. Llavors, gràcies a tot plegat va guanyar la Pilota d’Or, corresponent a l’any 2007.

El següent any, el 2008/2009, en el qual va repetir Premier League però va caure derrotat en la final de la màxima competició continental davant el Barça de Guardiola, va ser el seu últim amb els britànics abans de començar la seva coneguda aventura al Reial Madrid.

La nefasta segona etapa de Cristiano al United

Després de la seva etapa amb els blancs, en la qual va guanyar, entre moltes altres coses, quatre Champions i quatre Pilotes d’Or més, i una etapa de tres temporades a la Juventus menys daurada però encara digna, Cristiano va tornar al seu niu. Va tornar al Manchester United. Aquest, però, a diferència de l’anterior, era un United a capa caiguda. No tenia la qualitat d’antuvi. Tampoc Cristiano, ja amb 36 anys.

Erik ten Hag, entrenador del Manchester United, i Cristiano Ronaldo, jugador | Europa Press
Erik ten Hag, entrenador del Manchester United, i Cristiano Ronaldo, jugador | Europa Press

Tot i això, en la seva primera temporada va esdevenir un oasi entre el mal rendiment dels jugadors red devils. No van ser capaços de classificar-se ni tan sols a la Champions League, i això va comportar l’acomiadament del tècnic que hi havia, Ole Gunnar Solskjaer. A l’estiu, el United va pretendre canviar de cicle, tot contractant l’entrenador neerlandès Erik ten Hag i fent incorporacions com la de Casemiro.

A l’estiu Cristiano Ronaldo va conèixer, segons molts mitjans, que no comptava per a Ten Hag, i des de llavors ha anat de conflicte en conflicte. Per exemple, va abandonar un partit del United de pretemporada a mig partit, tenint en compte que el mirava des de la graderia. I això no va agradar gens a Ten Hag, que ho va criticar públicament. Aquests conflictes van anar tenint més importància fins que darrerament va fer unes declaracions que han suposat el seu comiat definitiu.



Més notícies
Cristiano Ronaldo, jugador del Manchester United | Europa Press
El Manchester United pren una dràstica decisió sobre Cristiano Ronaldo
Notícia: El Manchester United pren una dràstica decisió sobre Cristiano Ronaldo
Comparteix
El club anglès té la intenció de buscar-li una sortida al davanter portuguès aquest mateix hivern
Cristiano Ronaldo, entrenant amb Portugal a Qatar | Europa Press
L’entorn de Cristiano Ronaldo sondeja un possible retorn al Reial Madrid
Notícia: L’entorn de Cristiano Ronaldo sondeja un possible retorn al Reial Madrid
Comparteix
El Manchester United vol solucionar la situació del davanter portuguès amb celeritat
Cristiano Ronaldo, durant un entrenament de la selecció portuguesa abans del Mundial | Europa Press
Cristiano Ronaldo prendrà una decisió radical si guanya el Mundial
Notícia: Cristiano Ronaldo prendrà una decisió radical si guanya el Mundial
Comparteix
El davanter portuguès ha assegurat que es retirarà immediatament en cas d'endur-se la Copa del Món
Leo Messi i Cristiano Ronaldo, en la imatge publicitària de Louis Vuitton | Louis Vuitton
Cristiano Ronaldo canvia de versió amb Messi i passa dels elogis als atacs
Notícia: Cristiano Ronaldo canvia de versió amb Messi i passa dels elogis als atacs
Comparteix
"M'agradaria ser qui li fes escac i mat a Messi", ha assegurat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Borinot a novembre 22, 2022 | 23:11
    Borinot novembre 22, 2022 | 23:11
    Al cap, s'ho ha gent a pols. Corre vés cap plorar al ser superior
  2. Icona del comentari de: rd a novembre 23, 2022 | 09:24
    rd novembre 23, 2022 | 09:24
    ególatra, prepotent, cregut, xulo arrogant, un imbécil..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa