Món Esport
Els diamants del Chelsea són de sang: creix la crisi dels nous galàctics

El Chelsea Football Club ha canviat de rumb aquesta temporada de forma significativa. S’ha acabat l’etapa del magnat rus Roman Abramóvitx en la seva propietat, després de dues dècades triomfals, i dels problemes institucionals que s’estaven donant a conseqüència de la invasió de Rússia a Ucraïna, i n’ha començat una de nova. Ho ha fet amb el multimilionari empresari estatunidenc Todd Boehly al capdavant. Després d’una fortíssima inversió per fitxar grans estrelles, el projecte s’està estavellant.

Comptant les dues finestres de fitxatges d’aquesta temporada, els blues han invertit en fitxatges, sense comptar les vendes, la bestialitat de 600 milions d’euros. Per comparar, el Reial Madrid va gastar-ne 250 milions durant l’estiu de 2009, que va ser el del retorn de Florentino Pérez a la presidència, i el de les arribades de Cristiano Ronaldo o Kaká.

Els londinencs han destinat aquests diners a fitxar estrelles emergents com el campió del món Enzo Fernández, Mykhaylo Mudryk, Kalidou Koulibaly, Marc Cucurella o el cedit Joao Felix. Doncs bé, des que s’ha tancat la finestra hivernal, el club no aixeca el cap. Ha guanyat un sol partit… d’onze possibles! És una xifra horrible, que es complementa amb quatre empats i sis derrotes.

Nova derrota, contra el Tottenham, que deixa el Chelsea lluny d’Europa

L’última derrota s’ha donat aquest cap de setmana. Aquest diumenge, en un dels derbis londinencs, contra el Tottenham Hotspur, han caigut derrotats per 2-0. Ha estat un partit igualat, que el jove migcampista Oliver Skipp ha obert amb un gol a l’inici del segon temps, i que el gran Harry Kane ha sentenciat, a pocs minuts per al final.

El tècnic, Graham Potter, ha fet jugar l’exblaugrana Pierre-Emerick Aubameyang, només vuit minuts, i després d’haver-lo deixat fora de les últimes quatre convocatòries. Un fet que demostra que no hi ha ningú al volant. Joao Felix i Raheem Sterling no han pogut connectar, mentre que Hakim Ziyech ha arribat a veure una targeta vermella que l’àrbitre ha acabat canviant per una groga, després de revisar el VAR.

Graham Potter, entrenador del Chelsea | Eueopa Press
Graham Potter, entrenador del Chelsea | Eueopa Press

Així les coses, els bicampions d’Europa queden en una situació molt compromesa. Ocupen la desena posició en la classificació de la Premier League, a catorze punts de les posicions de la UEFA Champions League que marquen precisament els Spurs (amb un partit més), i a deu del descens. No s’espera que baixin de categoria, però les diferències són cridaneres.

Actualment estan vius a la Champions, però hauran de remuntar: van perdre l’anada dels vuitens de final al Signal Iduna Park, contra el Borussia Dortmund, per 1-0. Sense opcions a la FA Cup i a la Carabao Cup, corren el perill d’acabar en blanc la temporada i d’acabar-la fora de les posicions europees. I, per descomptat, no fa pinta que Graham Potter, la gran aposta de Boehly en detriment de Thomas Tuchel, vagi a continuar a la banqueta gaire temps més.



Més notícies
Graham Potter, entrenador del Chelsea | Eueopa Press
L’entrenador del Chelsea rep amenaces de mort pel rendiment de l’equip
Notícia: L’entrenador del Chelsea rep amenaces de mort pel rendiment de l’equip
Comparteix
Graham Potter ha expressat el seu malestar per les amenaces a ell i la seva família
Marc Cucurella, durant un partit del Chelsea | Europa Press
Cucurella rep les crítiques més furibundes de l’entorn del Chelsea
Notícia: Cucurella rep les crítiques més furibundes de l’entorn del Chelsea
Comparteix
El Chelsea ha invertit més que mai en el mercat de fitxatges, però continua en caiguda lliure
Pierre-Emerick Aubameyang, amb el Chelsea | Europa Press
El Chelsea pren una dura decisió que afecta Aubameyang
Notícia: El Chelsea pren una dura decisió que afecta Aubameyang
Comparteix
L'ex del Barça ha quedat fora de la llista per disputar la Champions
Graham Potter, entrenador del Chelsea | Europa Press
La inesperada aposta del Chelsea per substituir Tuchel a la banqueta
Notícia: La inesperada aposta del Chelsea per substituir Tuchel a la banqueta
Comparteix
Els londinencs contracten Graham Potter, sense experiència a grans equips però amb una trajectòria excel·lent al futbol modest

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa