Món Esport
Canvi d’entrenador molt rellevant a la banqueta del Bayern

El Bayern de Munic ha anunciat aquest divendres el comiat de l’entrenador Julian Nagelsmann. El jove tècnic alemany deixa l’entitat bavaresa després d’un any i mig. Va arribar al club com una gran promesa, després del seu bon paper, entre altres, al Red Bull Leipzig, i ara marxa per la porta de darrere. El substituirà un dels grans homes del continent: el campió d’Europa Thomas Tuchel.

El Bayern havia baixat les seves prestacions els últims dos anys

Evidentment, era una notícia que es podia ensumar. El Bayern és un club gegant, i els seus directius són molt perfeccionistes. Si bé l’equip ha eliminat el Paris Saint-Germain en la ronda dels vuitens de final de la UEFA Champions League, a la Bundesliga ha perdut, de forma inesperada, el lideratge de la classificació, en detriment del Borussia Dortmund. A més, el curs passat l’equip ja va caure eliminat a contr apronòstic de la màxima competició continental, a mans del Vila-real, en la ronda dels quarts de final.

És veritat que aquest any Nagelsmann havia perdut ni més ni menys que Robert Lewandowski, un dels millors davanters centre del món i de la dècada. Tot i això, el club va fer un bon mercat en fitxar Sadio Mané. També ha continuat comptant amb figures com Kingsley Coman, Leroy Sané o Serge Gnabry. Com a referència, el camerunès Eric-Maxim Choupo Moting ha tingut actuacions dignes.

Tuchel, un entrenador molt reputat…

Així les coses, el Bayern contracta un Tuchel que té un trofeu de Champions League al sarró. El de Krumbach va construir un Chelsea magnífic la temporada 2020/2021. Va arribar com a substitut de Frank Lampard, i en poc temps va formar un equipàs, capaç de deixar pel camí del torneig europeu l’Atlètic de Madrid, el Porto, el Reial Madrid i el Manchester City.

Thomas Tuchel, en un enfrontament amb un entrenador rival | Europa Press
Thomas Tuchel, en un enfrontament amb un entrenador rival | Europa Press

… Que no ha tingut sort amb els seus últims presidents

Tuchel ja venia de fer un bon paper al Borussia Dortmund, i un encara millor al PSG. Ell ha guiat l’equip parisenc a la seva primera final de Champions, i després el president Nasser Al-Khelaifi el va acomiadar de forma inexplicable. També ho va fer el nou propietari del Chelsea, Todd Boehly.

Ara, Tuchel aterra a un club amb dirigents més seriosos. Comença una etapa que promet molt. La darrera dècada, Tuchel s’ha caracteritzat per guanyar, però també per saber gestionar vestuaris i per adaptar-se als seus jugadors. És un dels grans homes de l’escola alemanya, juntament a Jürgen Klopp, Hansi Flick o l’esmentat Nagelsmann que, tot i marxar per la porta de darrere del Bayern, no deixa de ser il·lustre.

L’arribada de Tuchel, doncs, s’ha produït en un moment clau de la temporada. El Bayern buscarà recuperar el liderat per revalidar la Bundesliga i allargar una ratxa de títols guanyats de forma consecutiva que va començar l’any 2013. A Europa, tindrà un gran desafiament: eliminar el temible City de Pep Guardiola i Erling Haaland. En la següent ronda esperarien el Chelsea o el Reial Madrid.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa