Món Esport
Alèxia rep crítiques ferotges després de reivindicar el futbol femení

Alèxia Putellas, jugadora del Futbol Club Barcelona, ha concedit una entrevista a la revista Vogue en la qual ha deixat reflexions interessants sobre la qüestió de la igualtat entre el futbol masculí i el femení, i el creixement exponencial del segon en termes de visibilitat. Les seves declaracions, però, han molestat molt a diversos usuaris homes de Twitter, que li han dedicat crítiques ferotges i innecessàries.

La reflexió d’Alèxia Putellas

En l’entrevista en qüestió, la migcampista ha recalcat que “no crec que s’arribi mai als termes que es fan servir en el futbol masculí perquè per mi és una bombolla que explotarà”. És a dir, creu que tot l’apartat econòmic que rodeja el futbol dels seus homònims homes s’està descontrolant i que per això és quelcom inassumible. A continuació, la catalana ha reivindicat que “hem estat molts anys escoltant que no es generava i ara, que sí que es genera, és un altre argument que hem tombat”.

La poca tolerància a les reivindicacions de jugadores dones

Els usuaris en qüestió, però, no han digerit gens bé aquesta reflexió. Alguns d’ells s’han centrat en el fet que Alèxia hagi assegurat que el futbol femení ara sí genera i, alhora, en una imatge que ha compartit el perfil del programa de ràdio El Partidazo de COPE. En aquesta, s’aprecia la molletana en la prèvia d’un matx de la seva selecció espanyola, en un estadi amb poca afluència de públic. I aquí han ironitzat. Per exemple, un d’ells s’ha burlat expressant que “només cal veure la foto, no hi cap una ànima a l’estadi”. Un altre ha clamat que “per paraules com aquestes o com les de Megan Rapinoe no les veu ni la seva puta mare”.

Rapinoe és una futbolista estatunidenca coneguda, per una banda, per la seva qualitat, en tant que ha guanyat una Pilota d’Or (l’any 2019), i, per una altra, per la seva ànima reivindicativa. Una ànima que ha estat tan útil, que ha aconseguit que la federació de futbol del país nord-americà igualés els salaris entre els futbolistes homes i les futbolistes dones.

Afortunadament, però, diversos tuits en qüestió, dirigits amb agressivitat contra Putellas, han rebut refutació. Per exemple, un usuari ha recalcat que el Barça femení “genera i juga força millor que el Barça masculí”. De fet, a una piulada que qüestiona “quants diners genera el futbol femení comparat amb el masculí? Vinga, dóna’m xifres, no em deixis anar una frase totalment buida i sense contingut”, el mateix usuari li ha deixat clar que “no està comparant amb res, està dient que genera i que abans no ho feia. A veure si aprenem a llegir”.

Alèxia, una de les capitanes de la selecció espanyola de Jorge Vilda, fa dies que està concentrada amb l’equip nacional. Estan preparant l’Eurocopa que es disputarà el mes de juliol a Anglaterra. I ho estan fent amb solvència. En un amistós, han derrotat la selecció d’Austràlia per 7-0.



Més notícies
Aitana Bonmatí, amb la selecció espanyola | Europa Press
Les declaracions d’Aitana sobre la selecció espanyola que s’han fet virals
Notícia: Les declaracions d’Aitana sobre la selecció espanyola que s’han fet virals
Comparteix
"Anem a totes, però no us flipeu", ha dit en referència a l'Eurocopa
Alèxia Putellas, jugadora del Barça | Europa Press
L’Alèxia Putellas més ambiciosa confia a fer història amb Espanya
Notícia: L’Alèxia Putellas més ambiciosa confia a fer història amb Espanya
Comparteix
La catalana aspira a guanyar l'Eurocopa d'aquest estiu, un torneig que mai cap equip espanyol ha guanyat
Jenni Hermoso, exjugadora del Barça | Europa Press
Jenni Hermoso deixa el Barça de matinada
Notícia: Jenni Hermoso deixa el Barça de matinada
Comparteix
La màxima golejadora de la història de l'equip femení posa rumb al Pachuca mexicà
Les jugadores del Barça aixequen la Copa | @apereira5
Brutal trolejada del Barça femení a la monarquia espanyola
Notícia: Brutal trolejada del Barça femení a la monarquia espanyola
Comparteix
Andrea Pereira ha fet una piulada sarcàstica a les xarxes socials on ha criticat que no hi hagués la presència de cap membre de la Casa Reial

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa