Guardiola es posiciona sobre la Superlliga: “No podem perdre les competicions locals”

El tècnic català, en contra d’una competició que podria “matar les lligues inferiors”

El debat sobre la Superlliga europea ha tornat a escena després del contundent comunicat de la FIFA en contra de la seva creació. Aquest divendres, en la roda de premsa prèvia al partit del Manchester City contra el Cheltenham de la FA Cup, Pep Guardiola ha estat preguntat per aquesta qüestió. El seu posicionament ha estat ferm i clar: “No podem perdre les competicions locals”.

“És una qüestió que no té a veure amb els diners, sinó amb la gent. No podem perdre el que signifiquen les lligues locals, el que significa jugar l’FA Cup demà”, ha argumentat. Per al de Santpedor, una hipotètica Superlliga “mataria les lligues inferiors i, fins i tot, la Premier League”. “Necessitem qualitat, no quantitat. Potser el que hem de fer és reduir els equips per competició”, ha afegit.

Guardiola ha aprofitat l’avinentesa per queixar-se del calendari atapeït: “Cada vegada hi ha menys temps de recuperació. Els futbolistes juguen massa partits, pateixen i es lesionen. Per això vam demanar els cinc canvis per enfrontament”.

Més informació

Nou comentari