Gran rendiment dels jugadors del Barça a l’Eurocopa

Deu blaugranes han estat convocats per participar aquesta Eurocopa i deu blaugranes s’han classificat per als vuitens de final. Els jugadors del Barça internacionals amb les seves seleccions han aconseguit superar la fase de grups i tots, menys Dembélé, disputaran les eliminatòries. França ha passat primera de grup, però l’extrem culer va tornar a caure en el malson de les lesions i va haver d’abandonar el torneig. La resta han tingut un bon paper i han ajudat els seus conjunts nacionals a superar la primera ronda.

Busquets, Pedri, Jordi Alba i Èric Garcia

La selecció espanyola ha tingut molta presència culer, i només ha pogut guanyar quan ha aparegut el migcentre blaugrana. Sergio Busquets es va perdre els dos primers partits per Covid, i el conjunt de Luis Enrique va oferir un joc gris i no va poder passar de l’empat davant Polònia i Suècia. En el partit decisiu contra Eslovàquia, que podia deixar Espanya fora de l’Eurocopa, Busquets va reaparèixer i va exercir de gran capità dominant amb autoritat el centre del camp. El gran nivell exhibit i el seu control del joc li van servir per ser escollit MVP del partit.

Busquets controla la pilota en la tercera jornada de l’Eurocopa |Europa Press

D’altra banda, Jordi Alba i Pedri s’han convertit en intocables en els plans de Luis Enrique, disputant tots els minuts disponibles. La jove sensació de La Masia ha demostrat el seu talent i ha treballat molt al mig del camp, convertint-se en un dels jugadors que més quilòmetres ha recorregut en aquesta Eurocopa. A més, també ha firmat un alt percentatge de precisió en les passades. Jordi Alba és indiscutible al lateral esquerre, i ha estat un dels arguments ofensius d’una selecció amb dificultat per trobar-los. El defensa del Barça va ser escollit MVP contra Polònia.

El quart jugador blaugrana convocat per Luis Enrique és Èric Garcia, un dels fitxatges d’aquest estiu. La nova incorporació de Laporta va gaudir dels seus primers minuts contra Eslovàquia, on no va tenir massa dificultats per defensar la seva porteria. Garcia va resoldre amb solvència les poques accions defensives que li van tocar durant els setanta minuts que va tenir al terreny de joc. El seu proper compromís és contra Croàcia.

Depay i De Jong

La selecció dels Països Baixos és una de les favorites per endur-se el títol i ho ha demostrat a la fase de grups, on han guanyat els tres partits. Depay, el flamant fitxatge del Barça a cost zero, ha marcat dos gols i ha liderat l’ofensiva de l’equip de Frank de Boer. L’ariet blaugrana va obrir el marcador contra Macedònia i Àustria, demostrant per què tenia tants equips europeus buscant la seva incorporació.

Depay ha estat la referència ofensiva dels Països Baixos | Europa Press

D’altra banda, Frenkie de Jong ha brillat a l’Eurocopa de la mateixa manera que ho va fer amb el Barça la temporada passada. L’estrella del centre del camp blaugrana ha liderat la zona de creació del seu combinat nacional, on és una peça clau. De Boer només li va donar descans uns minuts de la tercera jornada, on els Països Baixos ja estaven matemàticament classificats. Des de les seves botes s’ha edificat el joc de la Oranje, que s’enfrontarà a la República Txeca als vuitens de final.

Griezmann, Dembélé i Lenglet

Deschamps va convocar tres jugadors blaugranes per a la selecció francesa, però només n’acabaran dos per culpa de la lesió de Dembélé, que ja ha abandonat la concentració. L’extrem blaugrana només va poder disputar un minut contra Alemanya, però va ser un gran revulsiu en el partit davant Hongria. Dembélé va jugar mitja hora, en la qual va ser un dels principals recursos de França i va estavellar una pilota al pal, però va haver d’abandonar el camp lesionat.

Griezmann celebra el seu gol contra Hongria | Europa Press

Griezmann, en canvi, sí que ha tingut un rol important en els plans de Deschamps, que l’ha posat tots els partits de titular. El davanter del Barça forma un gran trident ofensiu amb Mbappé i Benzema, i només s’ha perdut tres minuts en tota l’Eurocopa. Griezmann va marcar un gol important contra Hongria, empatant un partit que se’ls havia complicat als teòrics favorits del torneig. L’altre blaugrana convocat és Lenglet, l’únic blaugrana que encara no s’ha estrenat a causa de la consolidada parella de centrals formada per Varane i Kimpembe. França s’enfrontarà a Suïssa en el seu pròxim partit.

Braithwaite

Martin Braithwaite, titular en tots els partits, ha estat un dels referents ofensius d’una Dinamarca que no va explotar fins a la tercera jornada. Els danesos van oferir un gran joc contra Finlàndia i Bèlgica, però van patir dues derrotes que els van complicar molt les coses. De tota manera, la recompensa va arribar contra Rússia, on el talent demostrat en les jornades anteriors es va veure traduït al marcador amb un contundent 1-4. Tot i no haver marcat cap gol, Braithwaite ha estat molt actiu i ha generat diverses ocasions de perill. Dinamarca estrenarà els vuitens de final aquesta tarda, contra Gal·les, en un partit en què és favorita per passar a quarts.