Món Esport
La violència dels ultres de l’Atlètic de Madrid amb dos futbolistes

L’Atlètic de Madrid és conegut, entre altres motius, per tenir el seu grup d’aficionats ultres molt arraulit. A diferència del Futbol Club Barcelona o el Reial Madrid, amb, respectivament, els Boixos Nois i els Ultras Sur, l’entitat matalassera sí que deixa entrar al seu estadi integrants violents, que responen al nom de Frente Atlético i que tenen una ideologia d’extrema dreta. A més, tot i que de tant en quant protagonitzin fets condemnables, cap membre de la junta directiva en pren mesures.

Diumenge passat, en el duel que l’equip madrileny ha disputat i ha perdut contra el Vila-real (per 0-2), aquests ultres han protagonitzat dues imatges impròpies del segle XXI. Més aviat semblen extretes de l’època en la qual el futbol estava quasi dirigit pels hooligans. La primera en qüestió es va produir en la darrera jugada del matx.

Gerard Moreno celebra un gol i els ultres li llencen objectes

Amb un 0-1 al marcador i poc temps per endavant, Antoine Griezmann, Ángel Correa i companyia buscaven amb desesperació el gol que els atorgués l’empat, i per tant pretenien evitar la primera derrota del curs. Amb tot l’equip blanc-i-vermell bolcat a l’àrea del porter Gerónimo Rulli, els groguets van matar el partit amb un contraatac. Ho van fer mitjançant Gerard Moreno. El davanter català va marcar el 0-2 definitiu. I per celebrar-lo, va fer el que fa habitualment: fer una ganyota a la càmera més propera. Un gest dedicat a les seves filles, com va deixar clar al postpartit.

Tot i això, hi ha molta gent que es va escalfar. En primera instància, el porter del conjunt de Diego Pablo Simeone, Jan Oblak, va córrer cap a l’exjugador de l’Espanyol per recriminar-li l’acció. Sembla que va interpretar que estava provocant la seva afició, ja que la càmera estava situada davant d’aquesta. Ràpidament, el davanter li ho va explicar, però això no va evitar que l’àrbitre li ensenyés una incomprensible targeta groga. I tot això, mentre plovien objectes des de la graderia del Metropolitano més propera.

Els ultres insulten Mario Hermoso, jugador de l’Atlètic de Madrid

Després, un cop acabada la contesa, els ultres, enfadats per la derrota, es van centrar en un jugador del seu equip: Mario Hermoso. Segons la COPE, el també exjugador de l’Espanyol va rebre insults. Li van cridar, almenys, “madridista hijo de puta“, tot fent al·lusió, d’una manera lamentable, el seu passat al planter del Reial madrid, i “maricón“.

També li van llençar objectes, i van insultar el seu company Griezmann. Tot plegat va provocar que el defensa s’encarés amb els autors d’això. La situació no va ser més greu perquè alguns companys seus el van separar i van evitar que entrés a la graderia.

Alguns dels precedents més violents del Frente Atlético

És, doncs, un nou capítol protagonitzat pels ultres del Frente Atlético. Recentment, en el partit de Champions que va enfrontar els espanyols i el Manchester City de Pep Guardiola en terres britàniques, un membre del grup va fer una salutació nazi. La UEFA va decidir sancionar el club dirigit per Enrique Cerezo amb el tancament d’una graderia per al partit de tornada, si bé al final la sanció no va prosperar perquè el TAS ho va evitar. una salutació nazi que va fer un membre del Frente Atlético, grup ultra del conjunt matalasser, en el partit d’anada a Anglaterra.

En el passat, el Frente Atlético ha dut a terme dues accions criminals: va assassinar el seguidor de la Reial Societat Aitor Zabaleta i l’ultra del Deportivo de la Corunya Jimmy. Tot i això, continuen tenint accés a l’estadi de l’Atlètic de Madrid i, fins i tot, tenint una bona relació amb la junta. Una junta que, o bé per incompetència o bé per por, no ha fet la neteja d’ultres i de violència al seu estadi que la resta de grans equips europeus sí que han fet.



Més notícies
Seguidors de l'ultra dreta, en una manifestació el Dia de la Hispanitat a Barcelona | Europa Press
Sancionen l’Atlètic de Madrid per una salutació nazi d’un aficionat
Notícia: Sancionen l’Atlètic de Madrid per una salutació nazi d’un aficionat
Comparteix
La UEFA, severa amb el racisme, castigarà els matalassers en la tornada contra el City
El Frente Atlético, en arxiu | @FA82Oficia
Suspenen la sanció a l’Atlètic per apologia del nazisme i el feixisme
Notícia: Suspenen la sanció a l’Atlètic per apologia del nazisme i el feixisme
Comparteix
El TAS ha suspès cautelarment la sanció als matalassers i podran obrir tot el camp per al partit contra el Manchester City
L’assassí d’Aitor Zabaleta, entre els afeccionats detinguts a Bruges per fer salutacions feixistes
Notícia: L’assassí d’Aitor Zabaleta, entre els afeccionats detinguts a Bruges per fer salutacions feixistes
Comparteix
Ricardo Guerra va ser detingut a Bèlgica juntament amb una trentena de seguidors de l'Atlètic, però ja ha tornat al centre d'inserció social de Madrid en què es troba intern en règim de semillibertat
30 aficionats de l’Atlètic de Madrid, detinguts a Bruges per fer salutacions feixistes
Notícia: 30 aficionats de l’Atlètic de Madrid, detinguts a Bruges per fer salutacions feixistes
Comparteix
Els seguidors matalassers, a més, també van provocar els agents de la policia en la prèvia del partit de Champions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa