Món Esport
L’assassí d’Aitor Zabaleta, entre els afeccionats detinguts a Bruges per fer salutacions feixistes
  • CA
Pancarta d'homenatge a Aitor Zabaleta.
Pancarta d’homenatge a Aitor Zabaleta. | Reial Societat

Ricardo Guerra, ultra de l’Atlètic de Madrid que el 1998 va assassinar Aitor Zabaleta, seguidor de la Reial Societat, va ser un dels 30 detinguts per la policia belga a Bruges abans del partit de Champions League de dimarts passat. Els afeccionats matalassers, membres del grup ultra Suburbios Firm –una escissió del Frente Atlético– van fer salutacions feixistes i es van negar a anar a l’estadi Jan Breydel escortats pel cos policial, a qui van dirigir diferents burles.

 

Segons han apuntat fonts policials pròximes a la investigació belgues a l’Agència EFE, el grup d’aficionats d’extrema dreta “va fer gestos neonazis al públic i a la policia, de manera que els agents van tenir raons per pensar que estaven planejant alguna cosa”. Sempre segons el mateix mitjà, Guerra va aprofitar el tercer grau de què gaudeix per viatjar a Bruges, on va ser detingut, i aquest dilluns ha tornat al centre d’inserció social de Madrid en què es troba intern en règim de semillibertat.

 

Guerra tenia aprovat un permís des del 10 fins al 17 de desembre, però no havia comunicat els seus plans de viatjar a l’estranger a la junta de tractament del centre (que s’hagués encarregat de traslladar la informació al jutge de vigilància penitenciària), quelcom que està obligat a fer. Cal destacar que la detenció de l’ultra matalasser es va produir només dos dies després que diferents socis de la Reial Societat homenatgessin Aitor Zabaleta pel 20è aniversari del seu assassinat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa