Món Esport
França patirà conseqüències per la nefasta gestió de la final de Champions

La UEFA es planteja castigar molt severament França després de l’esperpent que es va viure a la seva capital dissabte passat, en la prèvia de la final de la Champions League que el Reial Madrid va guanyar al Liverpool. El màxim organisme continental del futbol podria deixar el país veí sense organitzar esdeveniments d’aquesta magnitud durant molt de temps.

Així ho ha informat l’emissora francesa de ràdio RTL. Segons aquesta, la mateixa UEFA apunta a dues bandes com a culpables de la nefasta situació. En primer lloc, a la Federació Francesa de Futbol (FFF), com a responsable de l’organització de l’esdeveniment. I en segon, al consorci de l’Stade de France, que era l’organisme encarregat de mobilitzar els i les guardes de seguretat i comissaris per al partit.

La UEFA, doncs, estaria furiosa i pretendria deixar tant la ciutat de París com el país sencer sense aquest tipus d’esdeveniments. Per tant, els francesos haurien d’esperar molts anys per tornar a albergar finals europees i fins i tot tornejos continentals. Més enllà d’aquesta final disputada a París (inicialment s’havia de jugar a Sant Petersburg, però es va canviar la seu per sancionar Rússia a causa del conflicte bèl·lic que protagonitza el país a Ucraïna), darrerament França també ha organitzat l’Eurocopa de l’any 2016. Abans, va albergar la final de la Champions de l’any 2006, que va guanyar el Barça de Ronaldinho.

Milers d’aficionats van intentar accedir a l’estadi amb entrades falses

Unes represàlies dures, però a l’alçada del que va passar al barri de Sant Denis el dia del partit decisiu. Tal com ha explicat la UEFA, “abans de l’inici del partit els torns de la zona del Liverpool van ser bloquejats per milers d’aficionats que havien comprat entrades falses”. Concretament, hi hauria hagut uns 40.000 aficionats anglesos amb entrades falses, o directament sense entrada, que van intentar tirar pel dret i entrar-hi. Molts d’aquests aficionats es van posar nerviosos, i la policia va intervenir fent servir gas pebre.

Va arribar a aquest extrem després que molts dels aficionats en qüestió haguessin eludit el primer anell del control de seguretat, situat al carrer, per a rondar la rodalia de l’estadi de la final. Fins i tot van haver problemes més enllà: als transports públics, als carrers i a les carreteres. De fet, fins i tot l’autocar del Liverpool va arribar amb molt de retard al matx.



Més notícies
Els jugadors del Madrid celebren el gol de la final de la Champions | Europa Press
El Madrid de les remuntades guanya la catorzena Champions del club (0-1)
Notícia: El Madrid de les remuntades guanya la catorzena Champions del club (0-1)
Comparteix
El Liverpool tampoc no ha pogut frenar l'equip de Carlo Ancelotti, que ha guanyat la Lliga de Campions a París
Karim Benzema, davant de Gianluigi Donnarumma | Europa Press
El gran assenyalat de la catorzena Champions del Madrid
Notícia: El gran assenyalat de la catorzena Champions del Madrid
Comparteix
La primera remuntada del Madrid va començar amb una errada del porter del PSG, Gianluigi Donnarumma
Leo Messi i Neymar Jr. | Europa Press
Neymar incendia el vestidor del PSG per les seves paraules sobre Messi
Notícia: Neymar incendia el vestidor del PSG per les seves paraules sobre Messi
Comparteix
"Hi ha jugadors de l'equip que no entenen com juga Messi", ha declarat en una entrevista
Les jugadores del Barça aixequen la Copa | @apereira5
Brutal trolejada del Barça femení a la monarquia espanyola
Notícia: Brutal trolejada del Barça femení a la monarquia espanyola
Comparteix
Andrea Pereira ha fet una piulada sarcàstica a les xarxes socials on ha criticat que no hi hagués la presència de cap membre de la Casa Reial

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa