Món Esport
La selecció alemanya deixa en evidència les vergonyes de la FIFA i Qatar

Novament, el Mundial de Qatar ha tornat a servir per posar de manifest problemàtiques socials molt greus. Els drets del col·lectiu LGTBIQ+ al país aràbic -i a tot el món de retruc- han estat un dels temes més controvertits d’aquesta Copa del Món. Diverses seleccions i federacions tenien la intenció de denunciar-ho amb el braçalet One Love amb els colors de l’arc de Sant Martí. La FIFA va acabar anunciant que trauria una targeta groga als capitans que duguessin el mateix braçalet, decisió absolutament escandalosa, i aquest dimecres la selecció alemanya ha fet parlar.

En primera instància, després que els capitans que pretenien fer aquesta campanya acabessin cedint, s’ha anunciat, en la prèvia de l’Alemanya-Japó, que el capità alemany, el porter Manuel Neuer, desafiaria això i lluiria el braçalet, tot fent-se càrrec de la sanció esportiva de la targeta groga i també de l’econòmica, que hagués estat una multa. Tot i això, finalment la FIFA ha acabat prohibint el braçalet i Neuer no l’ha pogut dur.

Manuel Neuer, amb el braçalet 'One Love' en defensa del col·lectiu LGTBIQ+ | Europa Press
Manuel Neuer, amb el braçalet ‘One Love’ en defensa del col·lectiu LGTBIQ+ | Europa Press

A conseqüència d’això, en els minuts abans que comencés el xoc contra els nipons, i en la tradicional fotografia que es fan els equips, els components de l’onze inicial de la Mannschaft han fet una gran reivindicació, tot duent-se cadascú la seva pròpia mà a la boca, evidenciant la metàfora que la FIFA silencia tota protesta i reivindicació. Això sí, fora de la gespa, la ministra alemanya Nancy Faeser, que s’ha assegut al costat del president de la FIFA, Gianni Infantino, durant el partit, sí que ha lluit el ja mític braçalet.

Alemanya, doncs, ha tret a col·lació les vergonyes de Qatar, país amb tolerància zero vers el col·lectiu LGTBIQ+, i de la FIFA, que és còmplice d’aquesta qüestió malgrat el discurs hipòcrita que va fer l’esmentat Infantino, tot dient que es sentia gai. I cal destacar que malgrat la prohibició, Stefan Simon, portaveu de la federació de futbol alemanya, ha declarat, al diari Bild, que “volem aclarir si el seu procediment és realment legítim”. De fet, han traslladat la prohibició al TAS, i esperen que es pugui lluir el braçalet en el següent partit, contra Espanya.

El discurs de la selecció alemanya a les xarxes socials

A banda de l’acció dels jugadors de la selecció quatre vegades campiona del món, també hi ha hagut un missatge per part dels canals de comunicació oficials del combinat. Amb un missatge a les seves xarxes socials, han expressat que “amb el nostre braçalet de capità hem volgut ser un exemple dels valors que vivim a la selecció: la diversitat i el respecte mutu”.

“No es tracta d’un missatge polític: els drets humans no són negociables. Això no cal dir-ho. Però malauradament encara no ho és. Per això, aquest missatge és tan important per a nosaltres. Prohibir-nos el braçalet és com prohibir-nos la boca. La nostra postura es manté”, han conclòs.



Més notícies
Leo Messi i Cristiano Ronaldo, jugadors de futbol | Europa Press
Messi i Cristiano Ronaldo podrien retrobar-se al lloc més inesperat
Notícia: Messi i Cristiano Ronaldo podrien retrobar-se al lloc més inesperat
Comparteix
L'Aràbia Saudita anhela incorporar els dos jugadors a la seva lliga
Ronald Araujo, jugador del FC Barcelona amb la selecció de l'Uruguai | @Uruguay
Araujo, entre el miracle i la temeritat
Notícia: Araujo, entre el miracle i la temeritat
Comparteix
El defensa del Barça i internacional amb l'Uruguai continua entrenant en solitari i és dubte pel primer partit del Mundial
Leo Messi, després de la derrota contra l'Aràbia Saudita | Europa Press
La tecnologia podria deixar Messi sense Mundial
Notícia: La tecnologia podria deixar Messi sense Mundial
Comparteix
El nou sistema de fora de joc semiautomàtic va cometre un greu error en l'Argentina-Aràbia Saudita
Ehsan Hajsafi, capità de la selecció de l'Iran | Europa Press
El gran assenyalat més inesperat del Mundial de Qatar
Notícia: El gran assenyalat més inesperat del Mundial de Qatar
Comparteix
El règim iranià ha quedat assenyalat després de les crítiques del capità Ehsan Hajsafi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa