Món Esport
Polèmica al voltant del possible cas de corrupció de quatre àrbitres

En mig de la crispació que hi ha en vers als àrbitres i la seva actuació, el rebombori s’accentua amb la polèmica sobre un possible cas de corrupció. Segons ha publicat El Debate -i després ha desmentit Marca- quatre àrbitres de Primera Divisió estarien sent investigats per la Fiscalia d’Anticorrupció pel seu patrimoni immobiliari, ja que l’organització el considera massa “elevat”. Els afectats serien Clos Gómez, Jaime Latre, Hernández Hernández i Sánchez Martínez. Els quatre investigats estarien sent controlats per l’obtenció d’habitatges en operacions pagades de cop i sense demanar cap crèdit. La qüestió és que els quatre principals implicats haurien adquirit les propietats immobiliàries pel valor de més d’un milió d’euros. La possible irregularitat està en el fet que les propietats serien pisos de luxe, cases i places d’aparcament. A més, aquestes compres arriben gairebé als dos milions d’euros en el cas de l’àrbitre del comitè aragonès, Jaime Latre. Les adquisicions s’haurien produït des de l’any 2007.

Ara bé, malgrat la notícia que ha avançat El Debate, Marca ha publicat aquesta tarda que Anticorrupció no està investigant aquests àrbitres tot i haver rebut un informe anònim contra els col·legiats. Anticorrupció va analitzar aquest informe i va arribar a la conclusió que “no hi havia per on agafar-lo”, pel que el van descartar. Així, Anticorrupció insisteix que no s’està investigant en cap cas aquests àrbitres. 

CTA, Comitè Tècnic d'Àrbitres | Europa Press
CTA, Comitè Tècnic d’Àrbitres | Europa Press

El Debate diu que l’informe s’inclourà al cas Negreira

Segons El Debate, el document de la investigació està en mans del Ministeri Públic i hi consten més de cinquanta fotografies de les propietats en possessió dels investigats. Segons aquest diari, cosa que Marca nega, fiscalia està considerant la possibilitat d’incloure aquesta causa judicial al cas Negreira, amb el qual hi veurien relació. L’informe assenyala principalment Clos Gómez, propietari de set immobiliàries valorades en un milió d’euros.

Una polèmica que sorgeix després que, aquest dimecres, l’estament arbitral hagi publicat un comunicat en què demana respecte per l’organització i lamenta que cada vegada se’ls valora menys. Una situació que “s’ha accentuat en els últims mesos”. Els àrbitres consideren que estan rebent insults i pressions de forma continuada i esperen no haver de prendre mesures dràstiques que afectin les competicions a les quals participen. No és la primera vegada que els àrbitres mostren la seva preocupació per la situació que viuen actualment i creuen que hi ha una “campanya de desprestigi” contra ells.



Més notícies
Javier Tebas, president de la Lliga | Europa Press
Tebas torna a llançar una advertència al Barça per Messi
Notícia: Tebas torna a llançar una advertència al Barça per Messi
Comparteix
El president de LaLiga ha explicat les condicions que li exigirà al Barça per poder fitxar l'astre argentí
La graderia de Cornellà-El Prat, durant un partit contra el Reial Madrid | Europa Press
L’Espanyol es pren la seva revenja personal contra el Barça
Notícia: L’Espanyol es pren la seva revenja personal contra el Barça
Comparteix
El club blanc-i-blau no deixarà accedir al seu recinte als aficionats del Barça que portin indumentària que tingui simbologia blaugrana
Busquets i Iniesta, durant l'únic precedent entre Barça i Vissel Kobe | FC Barcelona
Iniesta i el Barça es veuran les cares al terreny de joc aquesta temporada
Notícia: Iniesta i el Barça es veuran les cares al terreny de joc aquesta temporada
Comparteix
El Barça disputarà un partit amistós el 6 de juny contra el Vissel Kobe, l'equip d'Andrés Iniesta
Leo Messi, en la seva arribada a l'Aràbia Saudita | Saudi Tourism Authority
L’oferta més gran de la història del futbol fa perillar el retorn de Messi
Notícia: L’oferta més gran de la història del futbol fa perillar el retorn de Messi
Comparteix
L'Al-Hilal de l'Aràbia Saudita li ha fet una proposta de 600 milions d'euros

Comentaris

  1. Icona del comentari de: tonc. a maig 05, 2023 | 11:39
    tonc. maig 05, 2023 | 11:39
    qui diuen que hi ha al mig de tot aquest afer de corrupció?....
  2. Icona del comentari de: Marc a maig 05, 2023 | 20:11
    Marc maig 05, 2023 | 20:11
    Lo bueno es que un día sale que anticorrupción está investigando 4 árbitros, y al día siguiente dicen que anticorrupción desmiente esa información. El periodismo es lamentable en este país, mejor no creerse nada hasta que ocurran cosas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa