Idioma
Món Esport
Un contundent comunicat de les jugadores fa créixer la guerra a la selecció
Idioma

La jugadora del Futbol Club Barcelona i de la selecció espanyola Aitana Bonmatí ha compartit, en nom de les quinze jugadores que han renunciat a formar part del combinat nacional, un discurs molt contundent per explicar-se, i alhora com a resposta a un comunicat emès recentment per la RFEF que criticava la decisió.

A través d’una imatge compartida al seu compte personal de Twitter, la catalana ha expressat que “les jugadores lamentem, en primer lloc, que la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) hagi fet pública, de forma parcial i interessada, una comunicació privada, amb informació que afecta la nostra salut, que és part de la nostra intimitat, remesa en resposta a la petició de la mateixa Federació de conèixer quines de nosaltres volíem no ser convocades. Comunicació de la qual, per cert, no hem rebut cap resposta”.

“En segon lloc”, ha continuat la de Sant Pere de Ribes, “en cap cas hem renunciat a la selecció espanyola de futbol, tal com assenyala en el seu comunicat oficial la RFEF. Com vam dir en la nostra comunicació privada, hem mantingut, mantenim i mantindrem un compromís inqüestionable amb la selecció espanyola”.

Els motius de la revolta de quinze jugadores a la selecció

El més important del comunicat és el següent. Així ha justificat Aitana la decisió de les quinze jugadores: “És per això que sol·licitem en la nostra comunicació remesa a la RFEF no ser convocades fins que no es reverteixin situacions que afecten el nostre estat emocional i personal, el nostre rendiment i, en conseqüència, els resultats de la selecció, i que podrien derivar en indesitjables lesions. Aquests serien els motius que ens porten a prendre aquesta decisió”.

“Volem una aposta decidida per un projecte professional en el qual es cuidin tots els aspectes per treure el major rendiment a un grup de jugadores amb les quals considerem que es poden aconseguir més i millors objectius”, ha afegit, tot deixant clar que “desitgem el millor per a la RFEF, per a la selecció femenina i per a nosaltres en particular, sense entrar en guerres públiques”.

Aitana nega haver demanat el comiat de Jorge Vilda

A més, en clau de Jorge Vilda, ha detallat que “mai hem demanat el comiat del seleccionador, com s’ha comentat. Entenem que la nostra feina no és, en cap cas, designar aquest càrrec. Però sí expressar de forma constructiva i honesta el que considerem que pot millorar el rendiment del grup”.

I, en clau del futur més immediat en matèria esportiva de l’equip espanyol, Aitana, incrèdula, s’ha preguntat si “algú pot pensar que, a falta de vuit mesos per a un Mundial, un grup de jugadores de màxim nivell, que és el que considerem que som, es plantegen aquesta decisió, com s’ha donat a entendre públicament, com a un caprici o un xantatge?”

La migcampista ha acabat el comunicat explicant que “quan sol·licitem no ser convocades, estem penalitzant la nostra carrera professional, la nostra economia, i per descomptat seguir construint quelcom important en el futbol femení. Perquè arribar on estem ara ha costat anys d’esforç a moltes persones. I encara queden moltes coses per millorar, com s’està demostrant recentment.

Des de la nostra ambició com a jugadores, lluitadores i guanyadores, simplement desitgem poder tornar a aconseguir els màxims èxits professionals i personals. Per últim, però no menys important, no tolerarem el to d’infantilització amb el qual la RFEF conclou el seu comunicat.

Lamentem que en el context de l’esport femení haguem d’arribar a aquest extrem, com per desgràcia ha succeït en altres seleccions i esports històricament a nivell mundial, per aconseguir avançar en un projecte professional potent i ambiciós per al present i per a futures generacions”.Més notícies
Aitana Bonmatí, amb la selecció espanyola | Europa Press

Revolta a la selecció espanyola femenina de futbol

Notícia: Revolta a la selecció espanyola femenina de futbol
Comparteix
Quinze jugadores renuncien a 'La Roja' mentre Jorge Vilda continuï al càrrec d'entrenador
Notícia: Revolta a la selecció espanyola femenina de futbol - Mobile
Jorge Vilda, seleccionador d'Espanya, i Alexia Putellas, jugadora del Barça | Europa Press

El seleccionador femení d’Espanya retreu una actitud d’Alexia Putellas

Notícia: El seleccionador femení d’Espanya retreu una actitud d’Alexia Putellas
Comparteix
El tècnic Jorge Vilda s'explica enmig de la guerra civil formada al si del combinat
Notícia: El seleccionador femení d’Espanya retreu una actitud d’Alexia Putellas - Mobile
Alexia Putellas i Jorge Vilda, en arxiu | Europa Press

Embolic dels grossos a la selecció espanyola femenina

Notícia: Embolic dels grossos a la selecció espanyola femenina
Comparteix
Les jugadores han demanat el cessament de l'entrenador Jorge Vilda, però Luis Rubiales, president de la RFEF, li dona suport
Notícia: Embolic dels grossos a la selecció espanyola femenina - Mobile
Xavier Puig, responsable del futbol femení del Barça, i Mapi León, jugadora del mateix | FC Barcelona

Clatellada del Barça a la selecció espanyola

Notícia: Clatellada del Barça a la selecció espanyola
Comparteix
Xavier Puig, responsable del futbol femení del club, fa una dura crítica als mètodes d'entrenament de la federació, que podrien ser el causant de les moltes lesions
Notícia: Clatellada del Barça a la selecció espanyola - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Anònim a setembre 23, 2022 | 21:41
  Anònim setembre 23, 2022 | 21:41
  A qui l'interessa el que passa a les eleccions esportives espanyoles?
 2. Icona del comentari de: Joan Laporta Tancada a setembre 23, 2022 | 22:20
  Joan Laporta Tancada setembre 23, 2022 | 22:20
  Quines penques tenen aquestes ties. Jo no les convocaria mai més, i des de els seus respectius club també els aplicaría algún cástig.
  • Icona del comentari de: ton c. a setembre 24, 2022 | 10:43
   ton c. setembre 24, 2022 | 10:43
   españolazo.
 3. Icona del comentari de: JordiP a setembre 24, 2022 | 13:57
  JordiP setembre 24, 2022 | 13:57
  Les jugadores no desitjan ser entrenades i dirigides pel Vilda. Aquesta és la qüestió. La FEF, en una esbiaixada interpretació d'aquesta declaració (molt al hispànic estil de la ofensa pàtria), informa ominosament que "el rebuig a ser seleccionada" comoprta una pila de sancions i oprobis. Potser es tracta c'una malaltisa seqüela de la católica educació dels capitostes de la Federació, que apliquen el principi de "Qui no està amb mí, està contra mí". Doncs no, senyors de la fede; cal demostrar que un federatiu no solament ha de conèixerel fútbol sinó que també ha de tenir una mica d'intel·ligència, educació política i comprensió lectora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa