La Federació rebutja la vacuna de Pfizer per a la selecció i demana Janssen

Hi ha temor dels possibles efectes secundaris del vaccí de dues dosis

Nou gir surrealista dels esdeveniments a la selecció espanyola. Després d’haver aconseguit que el Ministeri de Sanitat accedís a vacunar els futbolistes de La Roja, la Federació fa marxa enrere i rebutja el vaccí que va anunciar Carolina Darias, segons ha informat la Cadena COPE. El cas és que des de Sanitat es vol aplicar als jugadors la vacuna de Pfizer i això no ha agradat a la Federació, que temen els efectes secundaris i demanen rebre la monodosi de Janssen. De fet, és el que van proposar en un primer moment.

El seleccionador, Luis Enrique, n’ha parlat en roda de premsa i s’ha alineat amb la Federació. “Si s’arriba a un acord, vull que es vacunin els jugadors tan aviat com sigui possible. Em molestaria molt que hi hagués símptomes, però encara no tenim cap confirmació. El president Rubiales volia que se’ns vacunés abans de començar l’Eurocopa, quan vaig donar la convocatòria”, ha afirmat. Cal tenir en compte que amb Pfizer els futbolistes no tindrien protecció completa. Ara per ara, doncs, la situació de la vacunació als futbolistes, que havia de començar avui, és una incògnita.

Sorprenentment, Luis Enrique també ha explicat que compta amb Sergio Busquets per a aquesta Eurocopa. “Serà a la llista, segur. Es troba bé, no té símptomes i s’està entrenant. Parla sovint amb els seus companys, està de meravella. L’esperarem tots i hi ha temps de sobres”, ha assegurat. D’aquesta manera, el tècnic asturià no té previst substituir el de Badia del Vallès per cap altre futbolista.

L’altre positiu de la selecció espanyola, Diego Llorente, ja ha donat negatiu en diverses ocasions i es creu que el resultat de la prova d’ahir va ser un fals positiu. Si es confirma, es podrà reincorporar amb els seus companys. És el mateix que passarà amb Sergio Busquets si acaba donant negatiu després del període d’aïllament. La selecció espanyola i Luis Enrique comencen a veure la llum d’un inici d’Eurocopa més plàcid i es descarta una expulsió de l’Eurocopa, però la incògnita de la vacunació continua damunt de la taula.

Més informació

Nou comentari