Contundent comunicat de la FIFA i les sis confederacions (UEFA, AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL i OFC) contra la Superlliga. L’organisme rector del futbol mundial ha publicat una nota en la qual reitera “amb fermesa” que, en cas que la creació de la competició tiri endavant, “no serà reconeguda” i, per tant, “a tot club o jugador que hi participi no se li permetrà participar en cap torneig organitzat per la FIFA i la seva confederació corresponent”.

“Totes les competicions, segons els estatus, han de ser organitzades o reconegudes per l’organisme competent al seu nivell corresponent. Les confederacions reconeixen la Copa Mundial de Clubs, amb el nou format, com l’únic torneig mundial de clubs, mentre que la FIFA reconeix les competicions de clubs organitzades per les confederacions com a les úniques possibles”, justifica un text signat pels presidents Gianni Infantino (FIFA), Jeque Salman bin Ebrahim Al Khalifa (AFC), Constant Omari (CAF), Vittorio Montagliani (CONCACAF), Alejandro Domínguez (CONMEBOL), Lambert Maltock (OFC) i Aleksander Čeferin (UEFA).

En el comunicat també s’explica que “els principis universals del mèrit esportiu, la solidaritat, els ascensos i descensos i la subsidiarietat són la base de la piràmide futbolística que garanteix l’èxit global del futbol”, que “gaudeix d’una història llarga i exitosa gràcies a aquests principis”. “La participació en les competicions mundials i continentals sempre s’ha de guanyar als terrenys de joc”, sentencia.



Més notícies
Konrad de la Fuente, durant un entrenament | FC Barcelona

Koeman convoca cinc jugadors del filial per a la Copa

Notícia: Koeman convoca cinc jugadors del filial per a la Copa
Comparteix
Ilaix, O. Mingueza, Konrad, Collado i Arnau Tenas, inclosos en la llista per visitar el Cornellà
Notícia: Koeman convoca cinc jugadors del filial per a la Copa - Mobile
Joan Laporta, president del Barça | Jordi Borràs

La reacció de Laporta al ridícul del Madrid a la Copa

Notícia: La reacció de Laporta al ridícul del Madrid a la Copa
Comparteix
“Ha anat bé”, opina el candidat a la presidència del Barça
Notícia: La reacció de Laporta al ridícul del Madrid a la Copa - Mobile

Nou comentari

Comparteix