Una entrenadora catalana exposa el masclisme al món del futbol

Miti Vendrell ha publicat un enfilall de Twitter que s'ha convertit en viral

L’entrenadora de futbol Miti Vendrell ha publicat un enfilall a Twitter que s’ha convertit en viral a causa del gran impacte que ha causat. Vendrell, entrenadora d’un equip masculí a Sant Martí de Tous a la comarca de l’Anoia, ha fet un recull de totes les agressions i actituds masclistes que ha de suportar pel fet de ser dona.

Vendrell ha explicat que ha volgut esperar als darrers partits de la temporada per fer-ho. Ha escrit: “Bé, ara que estic a un partit d’acabar la temporada, faré un fil de comentaris que he hagut de suportar (directa o indirectament) els darrers anys que he fet d’entrenadora de futbol, tant per part de la graderia, com d’àrbitres o companys de professió, pel simple fet de ser noia”. Per tant, es tracta d’una sèrie de situacions que s’han repetit de forma reiterada durant molt temps.

Ha recollit més de vint casos en els quals s’ha vist oprimida pel fet de ser una dona entrenadora, sigui per comentaris paternalistes o menyspreatius, o per insinuacions o actituds bavoses. Entre les piulades més destacades n’hi ha que fan referència a persones que han assumit la seva orientació sexual, altres que han volgut ensenyar-la a entrenar o algú que considera que és una vergonya que l’hagi guanyat una noia: “No pot ser que ens guanyi aquest equip d’un poble de merda i més tenint una tia d’entrenadora”.

Més informació

Nou comentari