Món Esport
Les enormes diferències entre la Champions masculina i la femenina
  • CA

La Champions League és la competició més important del futbol de clubs, i no ho és només en l’àmbit europeu, sinó que gaudeix d’un gran prestigi mundial. En aquest sentit, però, tot i que s’han volgut fer passes en aquesta direcció, la igualtat de gènere encara està lluny d’aconseguir-se, i les diferències són encara abismals.

La presència de públic a les graderies

En primer lloc, la final masculina de la Champions League que disputaran Chelsea i Manchester City podrà disposar de públic. En canvi, a la femenina que es disputarà demà entre el mateix equip anglès i el Barça, el partit es disputarà a porta tancada. De fet, aquest detall ha arribat a incomodar a diverses jugadores blaugranes, que consideren que no s’ha fet un esforç prou gran per garantir la presència d’aficionats a les graderies.

El VAR

D’altra banda, l’arbitratge també ha quedat marcat com un aspecte desigual. Tot i que a la final les dones sí que disposaran de videoarbitratge, durant el desenvolupament de la competició la categoria femenina no ha gaudit de la tecnologia del VAR. Mentrestant, els seus col·legues masculins sí que ho fan des des de diverses temporades ençà.

Diferències econòmiques

Un altre àmbit també marcat per la desigual són les recompenses econòmiques de cada competició. Només pel simple fet de disputar la Champions, els clubs masculins s’embutxaquen 15.250.000€, mentre que les dones només reben 70.000€. Dos-cents cops més. Més endavant les diferències s’amplien. El guanyador de la Champions masculina que es juga el dissabte 29 de maig, s’embutxacarà la xifra de 4 milions d’euros. Mentrestant, demà, el guanyador de la femenina cobrarà una bonificació de 50.000€. Vuitanta vegades més l’un que l’altre.



Més notícies
Les jugadores del Barça | FCB
Emotiva sorpresa al Barça abans de la final de la Champions
Notícia: Emotiva sorpresa al Barça abans de la final de la Champions
Comparteix
Les de Lluís Cortés s'enfronten demà a les nou del vespre al Chelsea en el partit més important de la història de la secció
Pau Gasol, amb Kobe Bryant | Euopa Press
Pau Gasol assisteix a la cerimònia d’inclusió al “Hall of Fame” de Kobe Bryant
Notícia: Pau Gasol assisteix a la cerimònia d’inclusió al “Hall of Fame” de Kobe Bryant
Comparteix
L'exjugador formarà part de la màxima institució en l'àmbit del reconeixement esportiu del basquetbol

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa