Les enormes diferències entre la Champions masculina i la femenina

Tot i ser el mateix torneig, algunes diferències entre categories són encara gegants

La Champions League és la competició més important del futbol de clubs, i no ho és només en l’àmbit europeu, sinó que gaudeix d’un gran prestigi mundial. En aquest sentit, però, tot i que s’han volgut fer passes en aquesta direcció, la igualtat de gènere encara està lluny d’aconseguir-se, i les diferències són encara abismals.

La presència de públic a les graderies

En primer lloc, la final masculina de la Champions League que disputaran Chelsea i Manchester City podrà disposar de públic. En canvi, a la femenina que es disputarà demà entre el mateix equip anglès i el Barça, el partit es disputarà a porta tancada. De fet, aquest detall ha arribat a incomodar a diverses jugadores blaugranes, que consideren que no s’ha fet un esforç prou gran per garantir la presència d’aficionats a les graderies.

El VAR

D’altra banda, l’arbitratge també ha quedat marcat com un aspecte desigual. Tot i que a la final les dones sí que disposaran de videoarbitratge, durant el desenvolupament de la competició la categoria femenina no ha gaudit de la tecnologia del VAR. Mentrestant, els seus col·legues masculins sí que ho fan des des de diverses temporades ençà.

Diferències econòmiques

Un altre àmbit també marcat per la desigual són les recompenses econòmiques de cada competició. Només pel simple fet de disputar la Champions, els clubs masculins s’embutxaquen 15.250.000€, mentre que les dones només reben 70.000€. Dos-cents cops més. Més endavant les diferències s’amplien. El guanyador de la Champions masculina que es juga el dissabte 29 de maig, s’embutxacarà la xifra de 4 milions d’euros. Mentrestant, demà, el guanyador de la femenina cobrarà una bonificació de 50.000€. Vuitanta vegades més l’un que l’altre.

Més informació

Nou comentari