Els comentaristes de futbol de TVE, obligats a fer malabarismes per no dir “Kosovo”

El partit de la selecció espanyola contra el conjunt balcànic continua aixecant polèmiques

El partit entre la selecció espanyola i la del Kosovo està arribant a nivells de surrealisme inversemblants. Com que l’Estat espanyol no reconeix la independència del país balcànic, tots aquells ens públics i institucionals que s’han de referir a la selecció kosovar han de fer autèntics malabarismes per no pronunciar el concepte “Kosovo” com a tal.

Després que la selecció espanyola publiqués una piulada en la qual es deia que s’enfrontarien al “Territori de Kosovo”, el mitjà digital Goal ha revelat que els comentaris de Televisió Espanyola, la qual té els drets del partit, no podran dir “Kosovo”. És per això que hauran d’utilitzar fórmules com “l’equip de la federeació kosovar” i altres termes similars.

L’Estat ho està passat realment malament per la seva tossuderia en un cas que demostra que el futbol és política. Per poder admetre que es pugui lluir la bandera i l’himne de Kosovo, s’han hagut d’acollir al concepte que ho obliga la “norma FIFA” i així no reconèixer aquests elements simbòlics de l’Estat balcànic.

Més informació

Nou comentari