Anglaterra supera Dinamarca amb patiment i jugarà la final de l’Eurocopa contra Itàlia (2-1)

La selecció anglesa ha aprofitat l’embranzida que li ha donat un estadi de Wembley ple i animant a favor per poder batre amb èpica la selecció danesa a la pròrroga i classificar-se per a la final de l’Eurocopa (2-1). Els de Southgate, que han estat liderats per Sterling durant tota la competició, seran el rival de la selecció italiana, que va eliminar la selecció espanyola a l’altra semifinal i ha estat un dels grans equips del torneig.

El partit entre anglesos i danesos ha començat molt bé per als de Braithwaite i companyia. El davanter Damsgaard, un dels jugadors revelació de la competició, ha obert la llauna al minut 30 amb un golàs de falta. En una primera meitat amb alternatives pel que fa al domini del duel, Anglaterra s’ha aixecat després de rebre el primer gol i ha buscat l’empat de seguida. Sterling l’ha estat a punt d’aconseguir, però Schemeichel ho ha impedit amb una gran aturada. Ara bé, el porter danès no ha pogut fer res per parar una rematada de Kjaer en pròpia porteria, que ha significat l’empat.

La segona meitat ha començat amb frenesia i ocasions a banda i banda, però cap dels dos equips ho ha pogut aprofitar. A poc a poc, el cansament de les dues setmanes de competició s’ha anat notant i els noranta minuts reglamentaris han acabat amb un joc molt ensopit. Al començament de la pròrroga, però, la selecció anglesa ha reaccionat. Han vist que els danesos treien el fetge per la boca i signaven els penals i han posat setge a la porteria d’Schmeichel. A la segona part de la pròrroga ha estat quan Sterling ha pogut forçar un penal molt dubtós, que s’ha encarregat d’executar Harry Kane. El seu llançament ha estat aturat per Schmeichel, però ha caçat el rebot i ell mateix ha marcat el gol de la victòria.

És la primera vegada que la selecció anglesa es classifica per a una final de l’Eurocopa i ho fa un any en què tot sembla preparat perquè s’endugui el títol. El futbol anglès ha estat el gran dominador de la temporada a Europa i l’escenari de la final serà un estadi de Wembley ple a vessar. Els italians, però, han fet una gran competició i els anglesos s’equivocaran si pensen que ja ho tenen tot fet. El diumenge a les 21:00h s’espera un gran partit.

Chiesa celebra el seu gol contra la selecció espanyola | Europa Press
Itàlia envia la selecció espanyola al carrer a les portes de la final (1-1)
Notícia: Itàlia envia la selecció espanyola al carrer a les portes de la final (1-1)