Món Esport
La classificació de la Lliga sense els errors del VAR demostra l’escàndol del Madrid

En una nova jornada de la Lliga espanyola repleta de polèmica a causa de l’escàndol arbitral durant el Reial Madrid-Almeria, el Girona FC es manté líder provisional la taula classificatòria després d’un festival de gols contra el Sevilla. D’altra banda, el FC Barcelona, suma 44 punts i és tercer classificat, per darrere dels gironins i dels blancs. Tot i això, segons una revisió que no té en compte els errors comesos pel videoarbitratge (VAR), les coses no haurien de ser ben bé així, ja que una inusual perspectiva de la taula classificatòria ha entrat en escena. Aquesta ha estat generada pel portal Archivo VAR, especialitzat en les decisions arbitrals, i que ha repassat totes les decisions errònies duent a terme una nova taula amb la classificació sense errors arbitrals.

Aquesta classificació alternativa ha comptabilitzat cada jornada tenint en compte els següents quatre supòsits principals en què la tecnologia del VAR ha intervingut: Gols anul·lats de forma erròniagols validats de forma erròniapenals no assenyalats de forma erròniapenals assenyalats de forma errònia. Les accions que impliquen expulsions per vermella directa o confusió d’identitat no han estat considerades en aquesta revisió, ja que no afecten directament el marcador.

Classificació oficial (esquerra) i classificació sense errors arbitrals (dreta) | Món Esport
Classificació oficial (esquerra) i classificació sense errors arbitrals (dreta) | Món Esport

El Barça seria segon i el Girona continua líder en una Lliga sense errors arbitrals

Segons aquesta nova perspectiva, el Girona continuaria líder, tot i que amb quatre punts menys, mentre que el Barça ocuparia la segona posició de la Lliga amb un total de 47 punts, tres més. Els blaugranes anirien precedits pel Reial Madrid, el més afavorit pels errors arbitrals, que en té 51 i n’hauria de tenir 44, set punts menys. Una revisió que, des que ha aparegut a les xarxes socials, ha aixecat polseguera, posant de manifest la controvèrsia i l’impacte que poden tenir les decisions correctes o incorrectes del VAR en el desenvolupament de la competició. En tot cas, aquesta taula no reflecteix de manera fidedigna com seria la classificació sense errors, ja que una decisió o altra pot variar un partit per complet. Tot i això, pot aproximar-se a una possible realitat sense errades arbitrals i permet facilitar les coses a l’hora de destriar quin és l’equip més beneficat pel VAR.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Francisco Javier Magriñà a gener 24, 2024 | 21:16
    Francisco Javier Magriñà gener 24, 2024 | 21:16
    Arbrits estranjers per xiula a la lliga aspanyola,amb els diners que es mouen es factible Una superliga amb arbrits super profesionals tambe estaría be
  2. Icona del comentari de: Jaume Ribes a febrer 02, 2024 | 07:49
    Jaume Ribes febrer 02, 2024 | 07:49
    Em sembla molt trist que una cosa tant maca, com ho és el futbol, es vegi tacada pels diners, la política i les influències... M'entristeix que, de mica en mica, la gent ha deixat de veure l'esport com una font d'entreteniment, de competència sana i, perquè no, de germanor; per veure-ho des de l'odi al rival o com una eina social, politica o monetària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa