El Madrid és encara més líder després d’una victòria regalada (1-0)

El primer equip masculí de futbol del Reial Madrid ha disputat un duel de Lliga ajornat contra l’Athletic Club de Bilbao al Santiago Bernabéu i l’ha guanyat per la mínima (1-0). La gran majoria d’ocasions del partit han estat per als bascos, però la seva falta de punteria ha fet bo un gol de rebot de Karim Benzema a la primera meitat, amb el qual els blancs n’han tingut prou per sumar tres punts que els permeten marxar a la part alta de la classificació. El Madrid és líder amb 36 punts, set més que el segon, l’Atlètic de Madrid, si bé els matalassers tenen un partit menys. El Barça, també amb una jornada més encara per disputar, està a tretze punts.

Pel que fa al duel en sí, el Madrid ha sortit amb la intenció de colpejar primer i ho ha intentat durant els primers vint minuts, fins i tot reclamant un penal que hauria estat molt rigorós, però no ha tingut cap ocasió clara. En canvi, a partir del minut vint l’Athletic n’ha tingut tres de claríssimes: dues que ha fallat Iñaki Williams i una altra que ha aturat Thibaut Courtois després d’una rematada a boca de canó de Raúl García. Després de perdonar tant, els bascos han fet un pas enrere i ha estat el torn del Madrid, que ho ha intentat en dues ocasions fins que una jugada embolicada a l’interior de l’àrea ha acabat afavorint Benzema. El davanter francès ha caçat un rebot i, amb l’olfacte golejador que el caracteritza, ha batut Unai Simón amb un xut impossible d’aturar.

A la segona meitat el Reial Madrid no ha tingut ni una sola ocasió de gol. S’ha dedicat a mantenir el resultat i a esperar que l’Athletic continués amb la pólvora mullada. I així ha estat, perquè els lleons no han pogut mossegar la seva presa en cap ocasió. Ho han intentat Dani García, Unai Núñez, Oihan Sancet, Mikel Vesga i fins i tot el porter Unai Simón, pujant a rematar una centrada a l’últim minut del temps afegit, però entre Courtois i la mala punteria el marcador s’ha mantingut igual que al final dels primers 45 minuts. El Madrid ha acabat demanant l’hora.