Aficionats del Bayern de Munic es querellen contra la policia espanyola per atacar-los “moguts per l’odi”

L'advocat Gonzalo Boye dirigeix l'acció judicial per l'actuació dels antiavalots del CNP en un partit de la Champions al Santiago Bernabéu

Tres anys després, querella. Aquest és l’únic que camí que ha deixat el ministeri de l’Interior a cinc aficionats del Bayern de Munic que van ser apallissats per agents antiavalots del Cos Nacional de Policia. La querella, que ha estat registrada a Madrid, denuncia 65 agents de la Unitat d’Intervenció Policial que van actuar als quarts de final de la Champions al camp del Reial Madrid, el 18 d’abril del 2017. Segons l’escrit de querella, a la qual ha tingut accés El Món, els aficionats alemanys van ser víctimes d’una “brutal, desproporcionada i injustificada càrrega policial”. Una operació que entenen com un atemptat a la integritat moral i un delicte de lesions. Tot agreujat pel que qualifiquen “d’odi” de la policia cap als aficionats.

“Ni fonts policials ni cap autoritat han sabut donar una explicació sobre quin va ser el motiu que va propiciar que els membres de la UIP accedissin fins a la graderia dels aficionats del Bayern München, situada en un dels amfiteatres de l’estadi Santiago Bernabéu, carreguessin despietadament en el que passarà als annals esportius com una actuació policial violenta, que va tenir com a conseqüència diversos aficionats alemanys ferits”, emmarca la querella. De fet, l’escrit, dirigit per l’advocat Gonzalo Boye, sospita que no hi hagut cap “voluntat d’investigació d’ofici dels fets” malgrat que fins i tot les autoritats alemanyes van demanar explicacions dels fets a les espanyoles.

Així, la querella denuncia i descriu l’acció de la policia com “envoltar, arraconar i sense deixar-los escapatòria possible, arremetre i colpejar els seguidors del Bayern München, humiliant-los i afectant la seva integritat física, dignitat i drets fonamentals sense que hi hagi cap justificació per tot el succeït”. Els aficionats consideren que la policia va atacar-los amb “odi”. “Van ser atacats, insultats, amenaçats, degradats i colpejats sense que pugui esgrimir cap motiu”, descriu la querella. Un comportament que defineixen com una “vexació inacceptable i un maltractament d’obra per part d’aquests funcionaris policials que, moguts pel seu odi cap a aquest grup d’aficionats i abusant de la seva posició de força i la seva condició d’autoritat, els van pegar i van humiliar de forma reiterada”.

En aquesta línia, els lletrats dels aficionats alerten que, a més de l’aplicació d’un delicte de lesions i de l’article 175 del Codi Penal per atemptat a la integritat moral, la instrucció podria incrementar la gravetat del delicte. En concret, hi presumeixen un “abús de superioritat, ja que no només es va colpejar, brutalment, gent que estava absolutament desarmada sinó que, a més, es va fer des d’una posició de superioritat física, numèrica i logística en haver-se escomès contra persones que no es podia moure d’on eren”.

La querella remarca que amb el comportament policial “no es pretenia resoldre ni un problema d’ordre públic ni prevenir la comissió d’un delicte ni, molt menys, detenir el responsable de qualsevol tipus de conducta il·lícita: la millor prova d’això és que no es van produir detencions”. Una prova, per als querellants, que “no hi havia més intenció que la de menystenir la integritat física i moral dels aficionats de l’FC Bayern München presents aquell dia a l’estadi Santiago Bernabéu”

Més informació

Comentaris

  Ferran Abril 15, 2021 8:26 am
  ASCO PROFUNDO de los métodos de SpaÑistan. Vámonos por favor...
   Anònim Abril 15, 2021 10:51 am
   Si,con los Mossos ya tenemos bastante
    Maria Abril 15, 2021 3:33 pm
    Fora les forces d'ocupació. Un desig que des de l'1 d'octubre del 2017 ja no és solament un expressió de 4 "conscients de la situació política", ara és un desig de la major part del catalans.
     Waterloo Abril 15, 2021 3:48 pm
     Ja ja ja
      Gibraltar Abril 15, 2021 3:56 pm
      Ha, ha, ha.
   Elisabet Abril 15, 2021 4:03 pm
   Sí i no. Que se'n vagin ells, les forces d'ocupació i tots els funcionaris espanyols ocupants, jutges, militars etc. I els qui voluntàriament ho vulguin com ja ho han fet fa temps, Boadelles, Riveres, Arrimadas, Sanchez-Camachos, Levys, Espejos, DeAlonsos, Girautes... Alguns encara no teniu sentit d'estat, cal aprendre'n.
  Jordi. Abril 15, 2021 8:30 am
  Policía mala.....fanáticos buenos..... Así está nuestra querida Cat......
  2
  109
  Respon
   Γεώργιος Abril 15, 2021 10:04 am
   Amb cinisme i seguint el típic costum espanyol d'intentar fer-nos passar el botxí per víctima... Tant de bo els catalans ens despertem del tot aviat.
    Anònim Abril 15, 2021 10:29 am
    Si es que....el problema es el nacionalsocialismo en el que estáis metidos........ya pasó en la década de 1930. ........menos mal que el nacionalismo etnicista y cutre que tenéis se está diluyendo, y sobre todo , que estamos el la CEE. Para los menos fanáticos...paciencia..
     JordiP Abril 15, 2021 12:05 pm
     1er: el independentisme (res de nazionalisme etnicista, indocumentat) NO s'està dil·luïnt. A cada el·lecció augmenta el % de vots per a les opcions independentistes. 2on: No estem a la CEE, indocumentat: estem a la UE. La CEE va desaparèixer fa la tira d'anys. 3er: Paciència? No ens falta pas. Estem esperant fa més de tres segles. CONCLUSSIÓ: pots seguir somiant.
      Via fora els adormits Abril 15, 2021 3:40 pm
      Aquest unionista anònim els delata tot sol, ell voldria els catalans dissolts dins la "nación del xovinismo cutre" espanyol, fa segles "que estan en ello". Dels catalans depèn, ara al segle XXI, que se'n surtin del tot, encara hi som a temps. Desperteu-vos. No deixeu que els espanyols dilueixin, assimilin i vertebrin les nacions d'arrel no catellana dins del seu estat monolíngüe i uninacional.
      55
     Gavanenc Abril 15, 2021 3:12 pm
     Tranquil xovinista anònim espanyol de pa sucat amb oli, la Unió Europea la formen 27 estats independents, a la UE hi caben els catalans amb representació sense cap filtre ni crossa espanyola. És més hi caben alguns estats més. Els Estats Units d'Amèrica en son 50 i un districte federal... Si molts de catalans ho volem, aconseguirem la independència, mentre els xovinistes espanyols podeu seguir com ara, fotent el mec.
     A l'anònim Abril 15, 2021 3:22 pm
     Aquesta poca-soltada del "el nacionalismo etnicista y cutre que se está diluyendo", explica-la , sense eixir de la Unió Europea (UE), als danesos, grecs, estonians, letons, neerlandesos, txecs, eslovens, eslovacs, maltesos, croats, irlandesos, finlandesos, xipriotes, suecs, lituans... segur que estaran contents i frisaran per esdevenir espanyols o si més no, tibats i xovinistes com alguns espanyols com tu.
      Josep Abril 15, 2021 3:47 pm
      Gonzalo Boye, el vigilant del Sr. Revilla segrestat per ETA, quin personatge.
      86
      125
   MacMecMic Abril 15, 2021 10:35 am
   Hola Jorge
    Anònim Abril 15, 2021 10:49 am
    Hola Macario!!!
  Ricard Abril 15, 2021 10:47 am
  Està bé que els alemanys, tradicionalment refractaris a les mostres d'alliberament catalanes, puguin tastar la medicina dels castellanistes. Recordem que molts catalans han estat agredits per la policia castellanista pel sol fet de portar una estel-lada, bandera que no suposa cap amenaça a ningú, però que poses histèrics als nacionalistes.
   Anònim Abril 15, 2021 10:50 am
   Igual que a vosotros la bandera de España.
    A l'anònim Abril 15, 2021 11:49 am
    A nosaltres la bandera de ñordilandia ens fot fàstic i els ñordos repugnància
     Anònim Abril 15, 2021 2:23 pm
     Poco a poco se os ve el plumero.
  Anònim Abril 15, 2021 10:52 am
  Igual que a vosotros la bandera de España.
  Doctor Strangelove Abril 15, 2021 11:30 am
  El que han de fer aquesta colla de malgirbats és fer-se del Madrid, i almenys guanyaran SEMPRE! Doc.
   . Abril 15, 2021 11:57 am
   El "Doctor amor extraño", del Madriz tenía que ser...
  pacharan Abril 15, 2021 12:11 pm
  el que c al es exterminar la xusma española
  Vendetta Abril 15, 2021 12:26 pm
  Puta ejpanya sempre
  Luisnomeacuerdo Abril 15, 2021 12:39 pm
  Si nos la bufa cuando calentamos los lomos a los fascistas independentistas de la comunidad autónoma de Cataluña, con estos kartofen todavía más. Ale a llorar borreguetes lazinazis.
   Pol Abril 15, 2021 3:04 pm
   El xovinisme espanyol típic, sempre fa mofa de tot allò que no és espanyol. Quina ridiculesa. És patètic que els catalans encara no ens haguem pogut desempallegar d'Espanya.
   Tenim memòria Abril 15, 2021 3:50 pm
   Els catalans "polacos", els francesos "franchuten", els alemanys "kartofen", els portuguesos... Quin xovinisme més mès castís i malaltís el dels espanyols, han de fer sempre mofa dels altres per a intentar fer creure que ells ressalten i estan sobre la resta. Per això dol i es necessari no caure en el parany espanyol i no reaccionar com fan ells d'una forma tant ridícula i estúpida que es retraten tot sols.
   Anònim Abril 15, 2021 4:00 pm
   No te respondo porque seria muy gordo lo que te diria .....mejor me callo pero muchos muchos lo pensamos de ti
   84
   52
   Respon
    L'illa perduda Abril 15, 2021 4:06 pm
    Millor calladet, Tàcito.
   Las moscas van a la mierda. Abril 15, 2021 8:24 pm
   Terroristas, narcotraficantes, miserables golpistas y ahora delincuentes urbanos.
  Loli Abril 15, 2021 4:35 pm
  Pura xusma
  Esquerres del Gal Abril 15, 2021 4:51 pm
  Marlaska, torna el Gal. Rufian el pollito del NEO.GAL Erc.Maragall del Gal

Nou comentari