Món Esport
L’Espanyol: l’equip ascensor
  • CA

L’Espanyol ha tornat a Primera Divisió després d’empatar a zero a La Romareda. Amb aquest ascens “exprés”, l’equip de Vicente Moreno segueix amb la norma no escrita que, quan l’Espanyol ha baixat, la temporada següent s’ha recuperat la màxima categoria.

1962-1963

Des de la fundació de la Lliga, l‘Espanyol va jugar a Primera Divisió fins al 1962. Després d’un curs molt turbulent, l’any següent, els blanc-i-blaus van tornar a Primera després d’acabar segons i guanyar la promoció d’ascens amb el Mallorca.

1969-1970

La temporada 1969-1970, l’Espanyol baixa a Segona Divisió com a penúltim. A pesar que els “cinc delfins”, la mítica davantera que va tenir el RCD Espanyol a finals dels anys 60, continuaven a la plantilla, la pèssima actuació de l’equip els va fer baixar. Tot i així, de nou, la temporada següent es recupera la categoria.

1989-1990

A finals dels anys vuitanta, l’Espanyol va perdre la categoria a la promoció del descens davant el Mallorca. L’any següent, l’equip va acabar cinquè classificat a la Segona Divisió, però va poder jugar la promoció d’ascens. A La Rosaleda, els penals van dictar sentència a favor dels blanc-i-blaus.

1993-1994

El final de la temporada 1992-1993 va ser horrible. L’Espanyol només va poder sumar una victòria en quinze partits. A la promoció, els blanc-i-blaus van perdre davant el Racing de Santander. El curs següent, amb Camacho a la banqueta, l’equip va acabar primer, tot tancant l’ascens a tres jornades del final.



Més notícies
Ryan Gravenberch, jugador de l'Ajax | Europa Press
La jove promesa de l’Ajax per la qual s’hauria interessat el Barça
Notícia: La jove promesa de l’Ajax per la qual s’hauria interessat el Barça
Comparteix
Seria el relleu natural de Sergio Busquets
Un “retorn llampec” a Primera Divisió
Notícia: Un “retorn llampec” a Primera Divisió
Comparteix
Després d'un curs al pou de la Segona Divisió, els blanc-i-blaus tornen a la màxima categoria

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa