L’Espanyol de Luis García s’estrena amb derrota contra l’Athletic (1-2)

Luis García s’ha estrenat a la banqueta del RCDE Stadium, però el seu Espanyol no ha pogut enterrar els fantasmes i ha perdut contra l’Athletic Club (1-2). El gol de Sergi Darder no ha permès ni tan sols igualar els dos que els germans Williams han marcat. D’aquesta manera, s’ha consumat una nova derrota, la cinquena consecutiva a la Lliga. L’arribada del tècnic asturià no ha permès frenar la mala dinàmica d’un conjunt perico que segueix en llocs de descens i que li tocarà visitar el camp del Reial Betis sense Braithwaite, Calero i Aleix Vidal.

Primera meitat insuficient

Lluny de demostrar un canvi de rumb, l’Espanyol no ha acabat d’entrar del tot bé al partit i la primera part ha estat principalment dominada pel conjunt visitant, que s’ha avançat als 22 minuts de joc. Una passada llarga a l’esquena d’Óscar Gil ha estat aprofitada per un Iñaki Williams que ha guanyat la carrera i s’ha plantat a l’àrea per creuar la pilota fora de l’abast de Pacheco (0-1). Així doncs, l’Athletic s’ha avançat a la primera ocasió clara del partit i Iñaki ha pogut aprofitar el gol per celebrar-lo amb el seu germà Nico, que ha iniciat el partit des de la banqueta.

Les coses podrien haver canviat al límit del descans. Martin Braitwhaite ha marcat un golàs després d’una gran rematada amb la dreta a l’escaire dret de la porteria d’Unai Simón, però el gol ha estat anul·lat per unes mans de Joselu en el control previ a l’assistència. La revisió ha portat cua i ha encès a un estadi que ha vist com s’esvaïa un cop psicològic que hagués afectat positivament als blanc-i-blaus i s’hagués convertit en una autèntica clatellada pel conjunt basc. Finalment, gol anul·lat i l’Athletic al descans amb avantatge mínim (0-1).

Nico Williams celebrant el gol a l'RCDE Stadium | Athletic Club
Nico Williams celebrant el gol a l’RCDE Stadium | Athletic Club

Iñaki a la primera, Nico a la segona

Luis García ha provat d’intervenir al partit a través d’un canvi al descans. El tècnic asturià ha donat entrada a Aleix Vidal per tal de donar volada al conjunt perico des del sector dret, on es trobava Rubén Sánchez. Però les més clares ha continuat sent d’un Athletic que no ha donat opcions a un Espanyol superat. I si a la primera meitat ha estat Iñaki Williams, a la segona, el seu germà Nico ha posat el segon al marcador al minut 75 endreçant la pilota al pal llarg després d’una jugada col·lectiva de tot l’equip (0-2). Un cop duríssim pels locals, sens dubte, que han provat de sobreposar-se.

Els aficionats ja marxaven cap a casa, però un gol de Sergi Darder aprofitant un refús del porter al 90 ha fet esperançar l’Espanyol (1-2), que seguidament s’ha quedat amb un menys per l’expulsió d’Aleix Vidal. L’exblaugrana ha comès una falta de groga sobre Nico Williams i ha protestat iradament; dues targetes en una mateixa jugada. I d’aquesta manera ha acabat el primer partit de la nova etapa de Luis García, que ha iniciat tal com va acabar la de Diego Martínez, amb una dinàmica realment perillosa. Al nou tècnic li tocarà posar-hi remei la pròxima jornada a una plaça complicada, contra el Reial Betis al Benito Villamarín. Reapareixen els fantasmes del passat.