Món Esport
Un exjugador de la Masia, el futur del Barça?

Format a la Masia des dels 10 anys fins als 16, Xavi Simons s’ha retrobat amb el seu talent aquesta temporada al PSV neerlandès, fins i tot com a golejador, després del seu pas pel Paris Saint-Germain. El jove jugador —aquest mes d’abril complirà 20 anys— està fent una magnífica temporada amb el conjunt d’Eindhoven, fet que ha cridat l’atenció d’una gran quantitat de clubs, els quals el tornen a veure com aquella jove promesa que va enamorar tothom al futbol base blaugrana. De fet, una informació publicada a Mundo Deportivo assegura que un d’aquests equips és el Barça, el club en el qual s’ha format i que va veure com una de les seves perles s’escapava direcció al PSG l’estiu del 2019 després de finalitzar contracte.

En el seu dia, el club blaugrana li va oferir unes condicions molt bones, poc habituals per a un juvenil de primer any pel que fa a sou i projecció, però el jugador ho va refusar, fet que va preferir l’opció parisenca. Durant la seva etapa a la capital francesa va brillar a l’equip juvenil, però no va trobar espai a una primera plantilla plagada d’estrelles i va preferir provar sort a la primera divisió del seu país d’origen, els Països Baixos. Al PSV, Ruud van Nistelrooy li ha sabut donar llibertat com a interior ofensiu; un rol que s’adaptaria a la perfecció, per exemple, en el paper de fals extrem que Gavi ha provat enguany. Però el problema que es pot trobar el Barça a l’hora de voler repatriar-lo és que el PSG també està disposat. De fet, els francesos gaudeixen d’una opció de recompra per una mica més de 12 milions d’euros, tot i que podrien estar disposats a pagar-ne gairebé 20, entre fixos i comissions.

Aleix Garrido, jugador juvenil del Barça | FC Barcelona
Aleix Garrido, jugador juvenil del Barça | FC Barcelona

La Masia agafarà protagonisme

En plena preparació de cara a l’obertura del mercat d’estiu, el Barça ha posat el punt de mira en més d’un jugador format a la Masia, segons ha publicat el Diario AS, ja que creuen que s’adaptarien amb més facilitat que altres futbolistes. Alguns exemples podrien ser el mateix Xavi Simons (PSV), Arnau Martínez (Girona), Dani Olmo (Leipzig), Thiago Alcántara (Liverpool) o Sergio Gómez (Manchester City).

I més enllà dels jugadors sorgits de la Masia que es van escapar en el seu dia, els que continuen formant part del futbol base blaugrana també agafaran protagonisme. Tant és així, que el directiu Joan Soler, responsable del futbol formatiu, s’ha incorporat a la comissió esportiva encarregada de marcar el rumb del primer equip blaugrana, formant tàndem amb Joan Laporta, Rafa Yuste, Mateu Alemany, Jordi Cruyff i Enric Masip. Concretament, des de la direcció esportiva s’ha traçat un full de ruta amb jugadors estratègics que seran les apostes de club de cara als anys vinents: Ángel Alarcón, Lamine Yamal, Aleix Garrido, Marc Casadó, Estanis Pedrola, Chadi Riad, Pau Cubarsí i Pau Prim. Aquestes vuit joies del planter blaugrana ja gaudeixen d’un pla definit per arribar a dalt i estan tutelats directament per Mateu Alemany i Jordi Cruyff, els encarregats de negociar les seves renovacions contractuals. Veient la realitat econòmica del club, la Masia s’ha convertit en l’opció més realista.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa