Món Esport
La primera convocatòria de la selecció catalana després de tres anys

L’entrenador de la selecció catalana de futbol masculí, Gerard López, ha publicat la convocatòria dels futbolistes que participaran en el primer partit de l’equip en tres anys. A causa de la pandèmia de la Covid-19, en tot aquest temps no se n’havia disputat cap, tenint en compte que el gran al·licient de la quadribarrada és jugar amistosos pel gaudi de la població nacional. Aquest matx serà contra Jamaica, el 25 de maig a Montilivi, l’estadi del Girona. I tindrà una nòmina de futbolistes de moltes garanties, encapçalada per dos homes del Barça: Riqui Puig i Óscar Mingueza.

Cal tenir en compte que aquell mateix dia l’equip blaugrana té un compromís també amistós a Austràlia. Per aquest motiu, no hi haurà els altres catalans de la plantilla de Xavi Hernández: Gerard Piqué, Sergio Busquets, Jordi Alba i Sergi Roberto (qui a més continua lesionat). Això sí, el seleccionador ha aconseguit alliberar els dos esmentats, que s’afegiran a dos homes de l’Espanyol, Sergi Gómez i Javi Puado, i a vells coneguts com Marc Bartra, Cristian Tello, Héctor Bellerín (tots tres del Betis), Carles Aleñá (Getafe), Marc Cucurella (Brighton), Gerard Deulofeu (Udinese), Dani Olmo (Leipzig), Oriol Romeu (Southampton), Edgar Badia (Elx) o l’actual jugador del Granada però pertanyent al Barça Álex Collado.

La llista de 23 jugadors la completen Arnau Martínez, del Girona, i Salva Ferrer (Spezia), Sergio Gómez (Anderlecht), Gerard Gumbau (Elx), Dani Cárdenas (Llevant), Brian Oliván (Mallorca), Edgar González i Alex Moreno (tots dos del Betis) i Rubén Alcaraz (Cadis). Són tots futbolistes d’elit, i per tant assumiran el favoritisme contra la selecció número 64 al rànquing FIFA.

Catalunya, clara favorita per derrotar la selecció de Jamaica

Una Jamaica que en l’octagonal de la confederació de Nord-Amèrica classificatori pel Mundial d’enguany va quedar en sisena posició, lluny de la quarta, que donava accés a la repesca. El combinat caribeny té algunes individualitats que també juguen en l’elit, com el davanter del West Ham Michail Antonio o el migcampista del Derby County Ravel Morrison.

Aquest, doncs, serà el primer matx de l’equip català des de l’any 2019. El 25 de març d’aquell any, el conjunt entrenat també per Gerard López es va imposar a la selecció de Veneçuela al mateix escenari gironí, per 2-1. El mític Bojan Krkić va avançar els locals, el defensa de la vinotinto Roberto Rosales va empatar, i l’espanyolista Puado va segellar la victòria a les acaballes. Serà el tercer matx en la ciutat gironina, i tots consecutius.



Més notícies
Alèxia Putellas i Patri Guijarro celebren un gol | Europa Press
Gran desplegament a Catalunya pel Barça femení
Notícia: Gran desplegament a Catalunya pel Barça femení
Comparteix
Hi haurà diverses pantalles gegants per seguir la final de la Champions i una rua a Barcelona si la guanyen
Alèxia Putellas, capitana del Barça | Europa Press
El Barça femení, una qüestió de país
Notícia: El Barça femení, una qüestió de país
Comparteix
Pere Aragonès a la final de la Champions, una pantalla gegant a Barcelona i 10.000 culers a Torí
La vicepresidenta del Barça, Elena Fort, el president del Barça, Joan Laporta, el president d'Òmnium, Xavier Antich, i la vicepresidenta d'Òmnium, Monica Terribas | FC Barcelona
El Barça signa un acord històric amb Òmnium per defensar el català
Notícia: El Barça signa un acord històric amb Òmnium per defensar el català
Comparteix
El club blaugrana es compromet amb el seu país i amb la cultura, llengua, drets i llibertats del mateix
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
La premsa espanyola torna a carregar salvatgement contra Laporta
Notícia: La premsa espanyola torna a carregar salvatgement contra Laporta
Comparteix
No ha agradat gens que el president del Barça hagi revelat el sou que cobrarà Mbappé al Madrid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa