Món Esport
Sanitat limita l’aforament dels estadis al 75%
  • CA

Sanitat i les comunitats autònomes han acordat aquest dimecres reduir l’aforament als esdeveniments esportius per intentar contenir la sisena onada i l’expansió de la variant Òmicron. Els límits d’aforament se situen a partir d’ara en un 75% en exteriors i un 50% en interiors, el que obliga el Govern a reduir l’aforament previst per interiors. Aquest és el criteri general però cada comunitat autònoma podrà decidir si rebaixa encara més aquest percentatge segons l’evolució de la pandèmia.

A banda, Sanitat ha acordat amb les comunitats la reducció de les quarantenes, que passen de 10 dies a 7. Segons han informat fonts sanitàries presents en la reunió a l’agència de notícies Europa Press, igualment els no vacunats que han estat contactes estrets d’un positiu també veuran reduït el seu període d’aïllament fins als set dies, en comparació amb deu fins ara. La norma ja establia que els vacunats que eren contacte estret no havien de fer quarantena.

Aquest dimecres en roda de premsa la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ja havia avançat que Salut “no està en contra” de la reducció de les quarantenes de persones asimptomàtiques. Sanitat i les comunitats autònomes han decidit seguir les passes dels Estats Units i el Regne Unit i reduir les quarantenes de 10 a 7 o 5 dies perquè a banda de l’aspecte sanitari s’ha d’entendre “l’impacte social” que tenen les quarantenes per a persones que no presenten símptomes.

Aquest mateix dimarts els Estats Units han anunciat que les quarantenes al país s’acurten fins a la meitat i seran de cinc dies -en cas que la persona no tingui símptomes-. El Regne Unit també va decidir el passat dimecres que les quarantenes dels seus ciutadans passin a ser de set dies.



Més notícies
Ousmane Dembélé, jugador del Barça | FC Barcelona
El brot de Covid al Barça ja puja fins als set positius
Notícia: El brot de Covid al Barça ja puja fins als set positius
Comparteix
Dembélé, Umtiti i Gavi se sumen a la llista de contagis
Iago Aspas i Clément Lenglet, durant un partit | Europa Press
La Covid colpeja la Lliga, però els jugadors s’ho prenen amb humor
Notícia: La Covid colpeja la Lliga, però els jugadors s’ho prenen amb humor
Comparteix
Iago Aspas, davanter centre del Celta, s'ha fet viral amb una piulada de broma

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa