Món Esport
El motiu pel qual la Generalitat fa promoció del Barça i no de l’Espanyol

Durant les últimes hores ha esclatat una polèmica intensa entre el Futbol Club Barcelona, el Reial Club Deportiu Espanyol i la Generalitat de Catalunya. Des de l’entitat perica s’ha despertat una forta indignació en veure una campanya anomenada Feel the colours, que vincula el Barça amb el país, en motiu de la presentació de la quarta equipació del conjunt culer, la qual porta el disseny de la senyera. En paraules de la Generalitat, es tracta d’una campanya per “explicar el vincle emocional entre el club i la destinació catalana”. El club blanc-i-blau s’ha sentit ignorat i ha fet una versió d’aquesta promoció amb els colors de l’Espanyol.

L’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat té un acord amb el Barça, però no amb l’Espanyol

Des de Món Esport ens hem preguntat el motiu pel qual la Generalitat ha fet una campanya per publicitar el turisme a Catalunya a través del Barça i no de l’Espanyol i ens hem posat en contacte amb l’Agència Catalana de Turisme. Fonts d’aquest organisme asseguren que, si això ha estat així, és perquè existeix un acord signat entre el Barça i la Generalitat per promoure el país. L’Espanyol també havia tingut un acord amb l’Agència Catalana de Turisme, però va caducar l’any 2020 i cap de les dues parts no l’ha volgut renovar o reformular des d’aleshores.

D’altra banda, l’Agència Catalana de Turisme també recorda que mentre existia el conveni amb l’Espanyol es van dur a terme diverses campanyes en les quals es vinculava Catalunya amb el club perico, sense que entrés cap altra entitat esportiva en les mateixes promocions. És a dir, el que ha passat ara entre l’Agència i el Barça. Per exemple, es va utilitzar el vincle entre l’Espanyol i la Xina, a través del seu propietari Chen Yansheng i el seu exjugador Wu Lei, per promoure Catalunya al país de l’Àsia Oriental.

Comunicat de l'Agència Catalana de Turisme sobre una promoció amb l'Espanyol | Agència Catalana de Turisme
Comunicat de l’Agència Catalana de Turisme sobre una promoció amb l’Espanyol | Agència Catalana de Turisme

Feel the colours, una campanya del Barça, no de la Generalitat

A més a més, l’Agència Catalana de Turisme també ha insistit en aquest mitjà que no paga ni un sol euro al Barça per campanyes com aquesta. La voluntat de l’entitat blaugrana és mostrar el seu vincle amb Catalunya i la Generalitat dona suport a aquesta idea i aprofita campanyes com aquesta per fer promoció. Fonts de l’Agència Catalana de Turisme també han volgut deixar clar a Món Esport que des que va caducar l’acord amb l’Espanyol, la Generalitat ha continuat fent campanyes de promoció del país amb imatges que fan referència al club perico, tot i no haver-hi conveni o vincle contractual. El que sí que diuen és que aquest projecte concret de Feel the colours està enfocat al Barça i apareix arran de la col·laboració amb l’Agència Catalana de Turisme.

La samarreta del Barça de la senyera de la temporada 2022-2023 | FC Barcelona
La samarreta del Barça de la senyera de la temporada 2022-2023 | FC Barcelona

L’Espanyol fa promoció de la Riviera Maya, però això no és un obstacle per a l’Agència Catalana de Turisme

Un altre factor que es destaca des de la Generalitat és que l’Espanyol ja té un acord de patrocini amb una altra regió del món, concretament la Riviera Maya, de la qual en fa promoció a la seva samarreta. Això no ha suposat un problema per part de l’Agència Catalana de Turisme, que assegura que ha tingut acords amb l’Espanyol mentre existien pactes del club blanc-i-blau per la publicitat de Cancún o de la mateixa Riviera Maya, però sí que ha dificultat en algun moment l’entesa entre les dues parts. Si bé ja no hi ha cap acord entre l’Espanyol i l’Agència Catalana de Turisme, aquest darrer òrgan es troba en converses amb el Girona Futbol Club per arribar a un pacte similar al qual existeix amb el Barça.

Joselu, jugador de l'Espanyol | RCD Espanyol
Joselu, estrella de l’Espanyol, amb la samarreta amb patrocini de la Riviera Maya | RCD Espanyol


Més notícies
Aficionats de l'Espanyol | RCD Espanyol
L’Espanyol esclata contra el Barça i la Generalitat
Notícia: L’Espanyol esclata contra el Barça i la Generalitat
Comparteix
L'Espanyol ha respost al vídeo fet per l'Agència Catalana de Turisme on només exposa els colors del Barça
La samarreta del Barça de la senyera de la temporada 2022-2023 | FC Barcelona
El Barça presenta la samarreta de la senyera d’aquesta temporada
Notícia: El Barça presenta la samarreta de la senyera d’aquesta temporada
Comparteix
L'equip de Xavi estrenarà aquesta equipació contra el Girona a Montilivi aquest cap de setmana
Detall de l'equipació de la senyera del Girona 2012-2013 | Girona FC
El Girona lluirà l’equipació de la senyera en el seu retorn a Primera
Notícia: El Girona lluirà l’equipació de la senyera en el seu retorn a Primera
Comparteix
El club ha dissenyat unes samarretes molt atractives per celebrar l'ascens
Els jugadors del Girona, abans del derbi català | @gironafc
El derbi demostra per què el Barça vol fitxar un jugador del Girona
Notícia: El derbi demostra per què el Barça vol fitxar un jugador del Girona
Comparteix
Arnau Martínez és un dels objectius dels blaugranes per reforçar la defensa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a febrer 03, 2023 | 15:50
    Català febrer 03, 2023 | 15:50
    Doncs, si l' Espanyol fa publicitat d'una destinació turística fora del País, és lógic que se l deixi de banda, caram!
    14
    Icona de dislike al comentari de: Català a febrer 03, 2023 | 15:50 10
    Respon
  2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 03, 2023 | 16:58
    Pere Llimonera i Citronell febrer 03, 2023 | 16:58
    El motiu pel qual la Generalitat fa promoció del Barça i no de l’Espanyol? ... És clar... Doncs, el Barça és l'equip del Règim separata supremata del Nacional Catalanisme inventa pàtries a Catalunya... "Clar i català"... "De debò ho sento molt, però Algú ho havia de dir!"... "Apa, Adéu!"
    • Icona del comentari de: SantiS a febrer 04, 2023 | 13:44
      SantiS febrer 04, 2023 | 13:44
      Ets curt de gimbals noi!! Calla una mica!!
  3. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 03, 2023 | 19:23
    Pere Llimonera i Citronell febrer 03, 2023 | 19:23
    Ja N0 sóc del Barça i aquesta iniciativa es una falta de respecte a molts catalans, a la majoria dels catalans... Que es pot esperar de un Govern i partits separatas suprematas sectaris i totalitaris que es pensan que Catalunya es seva... "Clar i català"... "De debò ho sento molt, però Algú ho havia de dir!"... "Apa, Adéu!"
  4. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 03, 2023 | 19:24
    Pere Llimonera i Citronell febrer 03, 2023 | 19:24
    Quina parella! ... doncs sí, bona parella el FC Barcelona i la Generalitat de Catalunya... Els dos endeutats fins a les orelles (Duda Basura) i tècnicament en fallida... Cap al precipici... "Clar i català"... "Apa, Siau!"
  5. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 03, 2023 | 19:24
    Pere Llimonera i Citronell febrer 03, 2023 | 19:24
    El "seu" club (jo ja N0 soc del Barça), els seus colors, la seva raça (recordeu Junqueras et AL), la seva "democràcia", la seva república, la seva història trucada i inventada, el seu supremacisme, el seu sectarisme, la seva "bondat" i "dignitat" (els altres som dolents), el seu totalitarisme... en definitiva: el seu racisme... són intolerables... Apa, Siau!
  6. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 03, 2023 | 19:37
    Pere Llimonera i Citronell febrer 03, 2023 | 19:37
    El Barça, fundado por un suizo que se suicidó... Era el equipo de los "snobs" extranjeros de las oligarquías/alta Burguesía y empresarios y altos cargos de empresas extranjeras radicadas en Catalunya... los que miraban por encima del hombro a los Catalanes y resto de Españoles... El Español, era “el otro equipo”, el del país, de la gente del pueblo; fundado por catalanes y que representaba y representa a la gente de Barcelona y de Catalunya, no a élites foráneas y a élites burguesas "posh", racistas, sectarias y supremacistas... El Espanyol era y es, en realidad, el equipo de Catalunya... "Clar i català"... "De debò ho sento molt, però Algú ho havia de dir!"... "Apa, Adéu!"
  7. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 03, 2023 | 19:39
    Pere Llimonera i Citronell febrer 03, 2023 | 19:39
    Que es pot esperar de un club de professionals que es venen "sempre" al que els paga millor en qualsevol ocasiò; i amb uns directius irresponsables que un cop rera altra arruïnen l'entitat, amb un president que ensenya el cul als aeroports i penja cartells ridículs, demagogs i populistes a Madrit... Prou de fer servir la T0NTaa... "Clar i català"... "Apa, Siau!"
  8. Icona del comentari de: una mica de rao a febrer 04, 2023 | 10:27
    una mica de rao febrer 04, 2023 | 10:27
    FCB pormocionant a Qatar, i no es incompatible.
  9. Icona del comentari de: SantiS a febrer 04, 2023 | 13:49
    SantiS febrer 04, 2023 | 13:49
    Els pericos apart de queixar-se sense adonar-se que tenien el contracte caducat no pensen que a tots els països del món es coneix el Barça. A l’Espanyol no el coneix ningú,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa