Món Esport
El Barça femení, millor equip català del 2020
  • CA

Aquest vespre s’ha celebrat la 24a edició de la Festa de l’Esport Català a l’Auditori AXA de la ciutat de Barcelona, organizada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la Generalitat de Catalunya i el diari Sport. En aquesta gala, on han assistit la consellera de Presidència, Meritxell Budó, el president del grup parlamentari del PSC, Salvador Illa, o la diputada del Parlament Jèssica Albiach, entre altres personalitats, s’han entregat els premis als millors esportistes, equips, clubs o entrenadors de Catalunya de l’any 2020.

Després d’haver guanyat la primera Champions de la història, el Barça femení ha continuat el seu camí exitós rebent el guardó a millor equip català del 2020. De fet, “L’equip que ha donat més èxits a l’Esport català”. A l’acte han assistit diversos directius del club blaugrana, com Rafa Yuste, i la comitiva ha estat presidida per Joan Laporta. El president de l’entitat culer ha recollit el premi i ha afirmat que “és un gran orgull per al club i el reconeixement a una feina de fa molts anys”. També ha destacat la Champions guanyada ara fa pocs dies “d’una forma espectacular” i ha assegurat que “aquest equip transcendeix l’esport, arriba a allò social i per això som més que un club”. El Barça femení va guanyar la Lliga, la Copa i la Supercopa el 2020, però és que aquest 2021 encara han millorat el gran any que van fer.

Els dos premis més importants de la nit, els que corresponen al millor i a la millor esportista de Catalunya del 2020, han estat entregats a Toni Bou i Aina Cid, respecticament. Bou, policampió de trial, ha tornat a aixecar els Mundials Indoor i Outdoor i això li ha valgut aquest guardó. Lesionat, el motorista no ha pogut recollir l’estatueta. D’altra banda, Cid, sí que s’ha mostrat molt emocionada sobre l’escenari. L’esportista d’Amposta destaca en l’especialitat del rem de dos sense timoner absolut i participarà dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020+1.

D’altra banda, un dels moments més especials de la gala ha arribat amb el reconeixement pòstum a Josep Lluís Vilaseca, mite de l’esport català i gran artífex dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992. Tot l’auditori s’ha posat d’empeus per retre-li homenatge. També ha estat especialment bonica l’entrega al premi “esportista llegendari” a Víctor Tomàs, etern capità de la secció d’handbol masculí del Barça, que es va haver de retirar a causa d’un problema cardíac l’any passat.

Finalment, els altres guardons entregats han estat a la corredora de muntanya Maria Costa, com a esportista amb més projecció femenina; el golfista Eduard Rousaud, com a esportista amb més projecció masculina; el tècnic de waterpolo David Martín, com a millor entrenador; Astrid Fina ha rebut el premi a l’esperit esportiu; i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya a la millor gestió esportiva.



Més notícies
Joan Laporta, president del Barça | FC Barcelona
Laporta assegura que “s’ha acabat un cicle”
Notícia: Laporta assegura que “s’ha acabat un cicle”
Comparteix
El president del club blaugrana ha parlat durant la Festa de l'Esport Català
Mapi León, futbolista del Barça | Europa Press
El Barça femení no és cent vegades pitjor que el masculí, però sí que cobra cent vegades menys
Notícia: El Barça femení no és cent vegades pitjor que el masculí, però sí que cobra cent vegades menys
Comparteix
La diferència de sous ja no es justifica en el que es veu sobre el terreny de joc

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa