Món Esport
Catalunya lidera la cursa per la verificació digital en el món esportiu

La tecnologia blockchain s’ha convertit en una de les maneres més segures de verificar operacions. Davant el constant creixement d’aquesta tecnologia, Albert Bosch, atleta i participant en triatlons, s’ha aliat amb la companyia Myoo.io que utilitzant la tecnologia de la catalana HashingDNA han aconseguit fusionar el món de l’esport amb la blockchain, creant així la primera verificació segura dels reptes assolits per l’esportista. Així doncs, la tecnologia és l’encarregada de “donar fe” que l’atleta acaba el Triatló integral de la Costa Brava, recorrent-la de Nord a Sud nedant (3Km), amb bici (145Km) i corrent (24Km).

Aquest divendres el món de l’esport i la innovació han fet història. Bosch és un atleta aventurer de Girona que ha creuat l’Antàrtida sense cap classe d’assistència. Aquest cop, però, l’atleta ha recorregut la Costa Brava i ha tornat a casa per aconseguir aquesta nova fita i donar veu a un sector creixent: la blockchain. En aquest sentit, gràcies a la tecnologia Bosch ha pogut verificar tot el seu recorregut per tal de tenir un document digital que assegura la seva trajectòria. És la primera vegada que s’utilitza la tecnologia per aquesta classe de verificació, però podria significar un canvi en la manera en la qual es compten aquestes proves.

El primer NFT esportiu, però no l’últim

Un NFT és un actiu digital, és a dir un certificat de qualsevol cosa pujat a la xarxa. Gràcies a la tecnologia blockchain aquests certificats són completament segurs i no poden ser falsificats. És per això que Myoo.io amb la tecnologia de HashingDNA han volgut utilitzar la blockchain per verificar el recorregut del corredor durant el triatló. D’aquesta manera, Bosch ha estat acompanyat en tot moment per altres esportistes que han verificat, juntament amb la geolocalització, tot el recorregut de l’atleta. Així doncs, un cop travessada la línia de meta, l’esportista ha pogut pujar tot el seu esforç a la blockchain on automàticament queda guardat, infranquejable i per sempre.

Aquest nou ús de la tecnologia podria canviar en certa manera les competicions esportives, ja que la verificació es pot convertir en l’aliat dels atletes. Tal com ha passat amb Bosch, només ha calgut la tecnologia adient per verificar que tot el seu recorregut ha estat real i que no hi ha hagut trampes. Amb aquesta prova, les empreses participants del projecte han volgut demostrar que el frau té molt poca cabuda en el món de la blockchain.



Més notícies
Marc Marquez, a Austin | Europa Press
Marc Márquez enlluerna el món del motociclisme amb una cursa per recordar
Notícia: Marc Márquez enlluerna el món del motociclisme amb una cursa per recordar
Comparteix
El pilot cerverí de MotoGP s'ha fet fort davant les adversitats i ha segellat una gran actuació a Austin
Thomas Heurtel, jugador del Madrid | Europa Press
Heurtel esgota la paciència del Madrid després d’una nit boja de festa
Notícia: Heurtel esgota la paciència del Madrid després d’una nit boja de festa
Comparteix
El jugador que va deixar el Barça entre molta polèmica per marxar a l'etern rival tampoc no ha encaixat a Madrid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa