Món Esport
El Barça guanya la Lliga i deixa l’Espanyol en una situació crítica (2-4)

Era qüestió de temps que el Futbol Club Barcelona certifiqués el títol de campió de Lliga 2022-2023 i ho ha acabat fent en un estadi molt simbòlic. El Barça ha guanyat el trofeu que l’acredita com a millor conjunt del torneig de la regularitat al camp d’un dels grans rivals, l’RCDE Stadium. El derbi ha estat dominat de principi a final per l’equip blaugrana, que s’ha trobat amb un Reial Club Deportiu Espanyol molt i molt dèbil. Els culers, que han sortit a totes per poder celebrar finalment la Lliga, han fet sang amb quatre gols a un rival que queda en una situació extremadament crítica, dinovè i a quatre punts de la salvació.

La crònica de l’Espanyol-Barça (2-4)

La posada en escena de l’Espanyol ha estat nefasta. Els pericos no han cregut en cap moment en la possibilitat de fer mal i rascar algun punt contra el Barça. Totalment inofensius en atac i molt tous en defensa, els blanc-i-blaus han començat a veure com els atacs del Barça arribaven per terra, mar i aire i no podien (ni semblava que volguessin) fer res per impedir-ho. La primera meitat ha estat un recital ofensiu dels culers, que han començat a marcar molt d’hora i no ho han deixat de fer en cap moment.

El primer gol del Barça ha estat obra del Pitxitxi de la Lliga, el polonès Robert Lewandowski, que ha aprofitat una gran acció individual d’Alejandro Balde per rematar a plaer una centrada perfecta. Era tot just el minut onze. Només n’han hagut de passar deu més per cantar el segon. Novament, Balde ha estat el protagonista, però no com assistent, sinó com a rematador. Ha marcat el seu primer gol com a blaugrana després d’avançar-se a la defensa perica per transformar una passada sensacional de Pedri González. Per acabar d’enfonsar l’Espanyol abans del descans, nova centrada lateral, aquest cop de Raphinha, perquè Lewandowski signés el seu doblet de la nit.

Els jugadors del Barça celebrant un gol al RCDE Stadium | FC Barcelona
Els jugadors del Barça celebrant un gol al RCDE Stadium | FC Barcelona

A la represa, la dinàmica ha estat similar. El Barça ha dominat el joc clarament, davant un conjunt perico passiu i perdut. No han passat ni deu minuts de la segona meitat quan Jules Koundé ha vist una gran centrada de Frenkie de Jong i ha marcat de cap el que també és el seu primer gol amb la samarreta blaugrana. Després del quart, el Barça ha aixecat totalment el peu de l’accelerador i això ha permès que Javi Puado pogués marcar el gol de l’honor. A l’últim segon, ja al temps afegit i de rebot, Joselu ha marcat el segon per maquillar encara més el resultat. Més enllà d’això, poca cosa més d’un Espanyol que haurà de millorar moltíssim i amb poc temps de marge per intentar lluitar per la salvació.



Més notícies
Els jugadors del Barça celebrant un gol al RCDE Stadium | FC Barcelona
DIRECTE | Espanyol-Barça de Lliga (1-4)
Notícia: DIRECTE | Espanyol-Barça de Lliga (1-4)
Comparteix
Segueix en directe el decisiu derbi entre l'Espanyol i el Barça corresponent a la 34a jornada de Lliga
Mario Hermoso, jugador de l'Atlètic de Madrid | @Atleti
L’Atlètic punxa contra el cuer de la Lliga i perd la segona plaça (1-0)
Notícia: L’Atlètic punxa contra el cuer de la Lliga i perd la segona plaça (1-0)
Comparteix
El conjunt matalasser ha perdut al camp de l'Elx i ha deixat escapar la segona posició de la classificació
Una àrbitra de la Queens League reclama a una jugadora que no parli en català / Queens League
Polèmica amb el català a la Queens League de Piqué: “Habla en castellano”
Notícia: Polèmica amb el català a la Queens League de Piqué: “Habla en castellano”
Comparteix
Una jugadora que havia rebut una dura entrada es queixa en català i l'àrbitre li reclama que parli en castellà
El Llevant Les Planes celebra la permanència amb la seva afició | FC Llevant Les Planes
El Llevant Les Planes aconsegueix la permanència a la Lliga F
Notícia: El Llevant Les Planes aconsegueix la permanència a la Lliga F
Comparteix
Les de Sant Joan Despí han guanyat la Reial Societat per 1 a 0 i certifiquen la salvació a falta d'una jornada

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a maig 15, 2023 | 00:05
    Anònim maig 15, 2023 | 00:05
    Ara,rua…(però sense el Ferrari,Mengele??)Abraçada
  2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 15, 2023 | 06:16
    Pere Llimonera i Citronell maig 15, 2023 | 06:16
    ???⚽️??? Felicitaciones al Barça por ser campeones de la Liga Española, pero N0 me han gustado los altercados finales; cuantos menos altercados mejor... Son innecesarios, pero ocurren todos los días en todos los campos de fútbol del mundo; y mucho mas graves que este. Con todo, son algo absolutamente a evitar por todos los bandos; tanto los vencedores como los que sufren la derrota y no tienen por que soportar burlas ni humillaciones... Home... que están celebrando el título en el estadio de su rival que probablemente se vaya a 2º división... Pues igual celebrarlo ahí y de esa manera exagerada, no es de ser muy listo tampoco... O quizás era intencionado para meter cizaña... N0 digo yo que no se pueda celebrar un titulo en campo ajeno, eh... ¿Desde cuándo no se puede celebrar un titulo en campo ajeno? Se puede celebrar, SÍ, ⚽️??? pero atendiendo a las circunstancias y con cierta mesura según sean estas... Celebrar un título en el campo del rival tiene que doler al rival, pero más cuando ese equipo está a punto de descender... Sobraba la celebración exagerada y sobraba decir nada al publico; y más con algo que se veía venir; que es seguro que pasaría si se hacia de ese modo... Han provocado una situación y algunos energúmenos se han activado y saltado al campo, aunque no deberían haberlo hecho... Hay que tener altura ética y de miras también al ganar... Apa, Adeu!
    • Icona del comentari de: Anònim a maig 15, 2023 | 12:11
      Anònim maig 15, 2023 | 12:11
      ??? Un candidat del PP participa en els aldarulls dels ultres de l’Espanyol…..???????? Yago Darnell, que forma part de la llista de Sant Joan Despí, va saltar a la gespa de l'estadi i va tombar una càmera…”tooooma altura ética”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa