Món Esport
Culers denuncien un greu cas de catalanofòbia de la policia a València

El partit que va disputar el Futbol Club Barcelona el passat diumenge a la nit contra el Llevant continua donant de què parlar. En primer terme, per l’aspecte esportiu. Va ser una victòria agònica la dels homes de Xavi Hernández. Sense gaire brillantor, però amb emoció. El gol de Pierre-Emerick Aubameyang va igualar la contesa, el de Pedri González la va remuntar i, després de tres penals en contra, el de Luuk de Jong la va salvar. Tot i això, ara ha transcendit una història deplorable. S’ha comunicat en forma de denúncia a les xarxes socials. Un aficionat culer ha denunciat que, en la prèvia al matx en qüestió, un agent de la Policia Nacional va detenir-lo a ell i els seus sis acompanyants, sense un motiu racional i justificable, i cometent greus signes de catalanofòbia.

Tot va començar tres hores abans del partit. L’aficionat, anomenat l’Alex Matabosch, estava als voltants del Ciutat de València, estadi del Llevant, amb els seus sis acompanyants. Tots set estaven onejant les seves bufandes blaugranes. Fins aquí, tot normal. Però segons apunta el mateix Matabosch, en un moment donat una de les persones va colpejar, sense voler, una furgoneta policial amb la seva bufanda. I aquí va començar el lamentable episodi en qüestió.

Segons explica en un fil de Twitter, a conseqüència d’aquest simple fet un policia va sortir del vehicle i va detenir totes set persones. Les va endur a una comissaria. “Sense donar-nos explicació, i amb un tracte menyspreable cap a nosaltres”, apunta Matabosch. Posteriorment, i sempre segons el denunciant, un cop estaven detinguts, “el cos nacional de Policia no ha fet més que burlar-se de nosaltres, amb faltes de respecte constants. Com per exemple: Culés y catalanes… No podéis ser mas paletos“.

D’altra banda, Matabosch ha lamentat que “ens han preguntat en deliberades ocasions si som del bloc independentista. Com si això hagués de ser clau per determinar la sanció. Pel simple fet de portar una senyera”. A més, quan ell mateix estava recolzat al furgó policial com a conseqüència de la detenció, i després de queixar-se que li feia mal el braç, l’agent, tal com ha pogut saber El Món, l’agent li ho hauria recriminat, tot encoratjant-lo, de forma despectiva, a anar al gimnàs.

Les greus conseqüències que tots set aficionats del Barça han patit, més enllà de les detencions encara injustificades

Més enllà de les conseqüències psicològiques que pot suposar el fet de ser detingut sense una justificació entenible per part d’agents teòricament de seguretat, també n’hi ha hagut unes altres. Els agents els haurien trencat les entrades, i per tant impedit que acudissin al partit al Ciutat de València, a més d’haver-los requisat les banderes que duien, i de les “amenaces i burles constants” que han fet. D’altra banda, i segons apuntaria l’atestat policial que han rebut els denunciants després de les detencions, ells mateixos van cometre un “delicte d’agressió” i, per la qual cosa, han de fer front a una multa de, com a mínim, 3.000 euros, i a la prohibició d’entrar en un recinte esportiu de manera indeterminada.

En aquest sentit, si bé el mateix Matabosch recalca que no demanen cap reintegrament de les entrades, reclama al Futbol Club Barcelona “que es posicioni davant del tracte que reben els seus aficionats quan van a veure l’equip fora de casa”, a banda d’esperar explicacions de la policia per la detenció i per la prohibició d’entrar a l’estadi. I, finalment, espera l’ajuda de testimonis que aportin proves per demostrar que la detenció va ser injustificada.



Més notícies
Seguidors de l'ultra dreta, en una manifestació el Dia de la Hispanitat a Barcelona | Europa Press
Sancionen l’Atlètic de Madrid per una salutació nazi d’un aficionat
Notícia: Sancionen l’Atlètic de Madrid per una salutació nazi d’un aficionat
Comparteix
La UEFA, severa amb el racisme, castigarà els matalassers en la tornada contra el City
Imatge d'aficionats de 'La Roja' a l'RCDE Stadium | Selecció espanyola
El feixisme i l’anticatalanisme, presents al partit d’Espanya a Barcelona
Notícia: El feixisme i l’anticatalanisme, presents al partit d’Espanya a Barcelona
Comparteix
Alguns aficionats van proferir càntics feixistes i anticatalanistes i portaven banderes espanyoles amb el símbol de l'àliga

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a abril 12, 2022 | 05:59
    Ricard abril 12, 2022 | 05:59
    Més racisme dels ocupants. I tots calladets. I les autoritats, les que manen de debò (no pas les valencianes, que també), essent-ne còmplices objectius. I no passa res. Ah, i protagonitzat per gent que es fa dir "servidor públic". Afortunadament tots som "compatriotes".
  2. Icona del comentari de: Anònim a abril 12, 2022 | 06:30
    Anònim abril 12, 2022 | 06:30
    ???
  3. Icona del comentari de: Josep a abril 12, 2022 | 07:17
    Josep abril 12, 2022 | 07:17
    putaspaña, sense sang no hi haurà victòria.
  4. Icona del comentari de: Jm a abril 12, 2022 | 07:59
    Jm abril 12, 2022 | 07:59
    Els catalans podem anar a tots els llocs… menys a Espanya… al menys jo ho faig aixi… sols hi han anticatalans,franquistes i feixistes… no fa falta anar-hi, hi ha mala gent i la mala gent no te cura
  5. Icona del comentari de: Jomont a abril 12, 2022 | 10:58
    Jomont abril 12, 2022 | 10:58
    I a sobre et diuen que estimen Catalunya, clar sempre i quant fagis el que a ells els agrada, com no parlar català, no ser del Barça, no dir que ets català, sobre tot no ser indepe... Vaja ser un xai mes de el ramat i ser obedient al règim aixo no ens farà ser espanyols si no allunyar-nos encara més del estat repressor
  6. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 12, 2022 | 12:45
    Pere Llimonera i Citronell abril 12, 2022 | 12:45
    Otro grupete separata con otra tanda de mentiras, y de victimismo demagogo y barato... seguramente, para intentar "Relanzar" o animar al personal separata supremata, ahora que se sabe por estadísticas que el "Proceso" está Amortizado y que el separatismo decae a marchas forzadas... pueden decir lo que quieran, pero como no hay un video donde podamos comprobar la verdad, debemos sospechar, al menos, por lo que ellos mismos cuentan que aquí hay gato encerrado... "es va colpejar, sense voler, una furgoneta policial amb la seva bufanda." ??? ... Dice el payo, que !!! "es va colpejar, sense voler, una furgoneta policial amb la seva bufanda" !!! ... Coi, ya hay que tener mala suerte para "Golpear" el coche de la Policía con una bufanda, !!!que normalmente la llevas al cuello!!! ... y ademas "GoLPeaR"??? vamos, que todo induce a pensar que estaban, como poco, provocando, haciendo burla, haciendo el BaNDaRRa , molestando, vejando o algo parecido; o simplemente fue intencionado por chulería y bronca separata habitual... sino, N0 se explica como se puede "Golpear" el coche con una bufanda... Vamos, que si llevas la bufanda y aunque llegara un golpe de viento, difícilmente vas a "Golpear" un coche de policía, y menos con un impacto suficiente como para llamar la atención y que llame la atención por ello... Luego, si, a intentar justificar comportamientos facistoles, agresivos, groseros o violentos con un supuesto anti-catalanismo y con victimismo... Me da que es una mas de las acciones de propaganda periódicas del Marketing separata a que nos tienen acostumbrados...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa