Remuntada enèrgica de la Penya per continuar somiant amb la Copa (94-81)

El Joventut de Badalona conserva intacte el somni d’aixecar la Copa ACB davant la seva gent. De moment, ja són a semifinals després de superar un dels rivals més durs de la competició, el Baskonia de Joan Peñarroya. Els bascos han començat dominant el matx, amb un seguit de cistelles de Rokas Giedraitis que els ha permès agafar avantatge des de ben aviat. A més a més, els locals no s’han sentit còmodes ni en atac ni en defensa, amb imprecisions constants. De fet, el conjunt vitorià ha arribat a dominar de tretze punts al primer quart. Els triples de Pau Ribas i Joel Parra han permès eixugar la diferència i els badalonins han empatat el matx. Tot i això, un triple sobre la botzina de l’italià Matt Costello ha provocat el 35-42 al descans. A la represa, l’Olímpic ha presenciat el xou del seu equip: en atac, amb 59 punts a la segona part, però també en defensa. Els homes de Carles Duran no han deixat respirar els visitants, que s’han vist ofegats en les accions ofensives. Si al gran treball defensiu li sumes els triples de Henry Ellenson i Parra i la gran actuació d’Ante Tomic, et queda la gran victòria aconseguida per la Penya. A semifinals, els badalonins es veuran les cares amb el Lenovo Tenerife.

Domini basc a la primera part

Les coses havien començat de la pitjor manera possible per al Joventut. El Baskonia ha saltat molt més concentrat a la pista i prova d’això ha estat l’avantatge de tretze punts que ha obtingut al primer període. Per sort per als catalans, l’entrada de Ribas i un triple de Parra han permès reduir distàncies i acabar el quart inicial amb 14-19 a l’electrònic. L’Olímpic de Badalona volia continuar somiant amb el títol i no ha deixat d’animar el seu equip. Els verd-i-negres han aconseguit empatar el matx al segon quart, però finalment han acabat cedint per set punts, amb una jugada final de Costello que ha acabat amb triple per als visitants. Tocava remuntar a la represa.

Joel Parra, entrant a cistella | @penya1930

Remuntada estel·lar a la represa

Carles Duran pot estar satisfet de la xerrada que ha fet als seus jugadors durant el descans, perquè han sortit amb tres marxes més. L’encert dels badalonins ha estat total, amb triples matiners de Parra i Ellenson. El Baskonia no trobava resposta al setge local i, encara menys, a la gran defensa que han plantejat. Prova del gran treball de la Penya ha estat el parcial del tercer període: 33-15. La gran remuntada ha esperonat de valent l’afició, que veia com l’accés a les semifinals era més a prop. Als catalans no els ha pogut la pressió i han conservat -i ampliat- la diferència al darrer quart, amb una defensa impecable.

Joel Parra, artífex de la remuntada de la Penya | Club Joventut Badalona
La Penya i el Barça brillen a Europa: remuntada èpica i victòria a domicili
Notícia: La Penya i el Barça brillen a Europa: remuntada èpica i victòria a domicili