Marc es lesiona, però el Girona passa a la final per tornar a l’ACB (68-77)

El Bàsquet Girona ha superat el Força Lleida a la semifinal de la Final Four disputada a Girona, al pavelló de Fontajau. Durant quasi tot el partit, el Girona semblava que tenia dominat al Lleida, però tot s’ha complicat pels gironins quan el seu jugador estrella i president de l’equip, Marc Gasol, ha patit una lesió al genoll durant el tercer quart del partit, generant un rum-rum al pavelló que de seguida s’ha emmudit preocupant-se per l’exjugador de l’NBA. No obstant això, el Girona ha aguantat fins al final les envestides del Lleida que ha anat reduint la diferència i jugarà demà la final per l’ascens a l’ACB contra l’Estudiants.

La crònica del Força Lleida – Bàsquet Girona

El Bàsquet Girona ha sortit amb molta seguretat davant del seu públic, i s’ha demostrat amb l’encert dels gironins que han tancat el primer quart amb un avantatge de 15 punts per sobre del Lleida amb un resultat d’11 a 26 per l’equip que presideix Marc Gasol. I és que en atac el Girona ha estat molt fi, i amb la seguretat de tenir un exjugador de l’NBA al seu cinc titular, que ha fet jugar molt bé al seu equip quan ha vist que la defensa del Lleida no li ha permès atacar sota l’anella.

Per altra banda, el Lleida ha començat fallant més llançaments, i possiblement amb més nervis, i és que els del Segrià s’han trobat amb el pavelló del Girona ple de gom a gom, el qual ha animat des d’un principi el seu equip i ha intimidat, tant com ha pogut, al Força Lleida. Tot i que la diferència de punts s’ha arribat a distanciar en un total de vint entre l’un equip i l’altre, els de Lleida s’han agafat al llançament de tres per tal d’intentar reduir la distància, però el Girona ha seguit amb la directa, posant la sisena marxa i amb un altíssim ritme d’anotació, arribant al descans amb un resultat total de 31-53.

La segona part del partit i la lesió de Marc Gasol

Un cop han tornat al parquet de Fontejau, el Lleida sabia que per tal de remuntar havia de fer un canvi de xip en atac i en defensa, ja que han errat punts fàcils a la primera meitat i han permès molts llançaments de tres del Girona, que ha encistellat 10 de 19 triples durant els primers vint minuts de partit. Però el Girona ha seguit en la mateixa dinàmica, amb una gran defensa dels gironins que no han estat tan encertats en atac. No obstant això, el partit ha quedat marcat per la lesió de l’estrella del Girona. Marc Gasol ha caigut malament després d’un rebot defensiu a cinc minuts del final del tercer quart. Fontajau, en veure el jugador de Sant Boi estirat a terra i amb les mans al genoll, ha emmudit per complet. Gasol ha marxat al vestidor coix i amb l’ajut de dos membres del staff.

Aquesta acció ha resultat, sense cap mena de dubtes, un punt d’inflexió al partit, ja que el Lleida ha començat a retallar la distància que hi havia entre els dos equips catalans aprofitant l’impacte generat per la lesió del jugador estrella del Girona sobre la resta de l’equip. Finalment, el tercer quart ha acabat amb un resultat favorable als gironins de 48-61, i on ja s’ha pogut tornar a veure a Marc Gasol a la banqueta amb el seu equip tot i que no ha tornat a jugar en tot el que quedava de partit.

El darrer quart del partit

El Girona ha aconseguit frenar les envestides del Força Lleida que s’ha anat apropant al resultat, però els del Segrià han acabat perdonant massa al tram final del partit, només Michel Alberto Carrera ha tingut un encert considerable, així i tot no han reduït la diferència psicològica dels deu punts fins el darrer minut. Finalment, Fontejau ha fet un últim crit d’ànims als seus jugadors, que ha respost a la perfecció i han tancat el partit amb un resultat de 68-77 fent el pas a la final de demà contra l’Estudiants, on es decidirà quin dels dos equips jugarà la temporada vinent a l’ACB.