El Manresa fa història i es planta a la seva primera ‘final four’ europea

Si la temporada del Bàsquet Manresa ja estava sent històrica per diversos motius (classificació per a la Copa i lluitar per la segona posició a la Lliga ACB), el rendiment dels del Bages a Europa està certificant que aquest serà recordat com un dels millors anys del mític club català. El Baxi Manresa ha guanyat el segon partit dels quarts de final de la Basketball Champions League contra l’Uncaja de Màlaga en terres andaluses (89-91) i s’ha classificat per la via ràpida per a la final four que es disputarà a Bilbao a principis del mes de maig. El rival de les semifinals sortirà del vencedor de l’eliminatòria entre el Ludwigsburg i el Cluj.

El Manresa guanya el Màlaga en un partit molt igualat (89-91)

El Manresa, que ja va ser molt superior al Màlaga al primer partit d’aquests quarts, ha dominat el joc en aquest segon duel. La primera meitat ha estat clarament per als catalans, que han marxat al descans amb vuit punts d’avantatge. A partir d’aquí calia saber si a la represa es mantindria el mateix ritme o si l’Unicaja reaccionaria i, a partir del tercer quart, els andalusos han posat moltes més complicacions al Manresa en defensa, cosa que ha provocat que el partit s’igualés moltíssim. Finalment, el duel ha arribat a un inevitable final a cara o creu. Joe Thomasson ha estat l’encarregat d’anotar la cistella decisiva que ha donat el darrer avantatge als catalans, mentre que Axel Bouteille, del Màlaga, ha fallat el llançament que hauria forçat un tercer partit al Nou Congost.

Novament, Chima Moneke ha estat el jugador més destacat dels de Pedro Martínez. El jugador nigerià ha finalitzat el duel amb vint-i-quatre punts i vint-i-dos de valoració, que han estat vitals per entendre la victòria manresana. Tanmateix, Sylvain Francisco, amb disset punts, i Joe Thomasson, amb catorze punts, també han contribuït de forma substancial al triomf català. De fet, l’aportació de tots els jugadors, fins i tot el veterà Rafa Martínez, que ha jugat quatre minuts i ha anotat un triple, ha estat fonamental per conduir el Manresa a aquesta final four històrica.