Món Esport
El Girona i la Penya, la cara; el Barça i el Manresa, la creu

La vint-i-sisena jornada de la Lliga ACB ha acabat amb alegria i tristesa a parts iguals pels conjunts catalans. El Bàsquet Girona s’ha imposat clarament al cuer de la competició per tallar la dinàmica negativa, sumar el novè triomf i allunyar-se de la zona de descens. Amb Andrés Feliz i Joel Parra al capdavant, el Joventut ha superat a casa el València Basket amb un darrer període portentós. A l’altra banda, el Barça ha desaprofitat l’ocasió per col·locar-se líder a Bilbao. El Manresa també ha perdut al País Basc, en una pista encara més complicada, com és la de Baskonia, després d’una exhibició ofensiva dels vitorians.

Bàsquet Girona 85-60 Fuenlabrada

Era el dia ideal per recuperar confiança i així ha estat. El Bàsquet Girona s’ha impostat a un Fuenlabrada ja sentenciat, ja que ocupa la darrera plaça de la taula classificatòria. L’equip d’Aíto s’ha endut el triomf contra els madrilenys després de cinc derrotes consecutives i, per fi, s’allunya de la zona baixa de la classificació amb un espectacular Kam Taylor (20 punts). A propòsit d’això, dinovena derrota consecutiva del Fuenlabrada.

Bilbao Basket 82 – 80 Barça

El Barça no ha estat a l’altura. Ha dominat en el marcador durant gairebé tot el partit i ha arribat a guanyar per vuit punts en diverses fases, però no ha sabut rematar el partit. La bona actuació de Kuric i Abrines en el tir exterior no han estat suficients. Dos triples de Radicevic en el darrer minut, l’últim a dos segons del final, han donat una miraculosa victòria al conjunt basc. La derrota a Milà era comprensible. La d’avui, una estocada realment dura pels de Saras.

Joventut 85-70 València

Dos minuts de bogeria del dominicà Andrés Feliz a l’últim quart, en el qual ha anotat 10 punts, inclosos dos triples, han donat un important triomf a la Penya davant el València Basket que consolida els de Badalona a la setena posició. El parcial de 13-0 ha deixat abatut un conjunt valencià impotent davant el vendaval verd-i-negre. La mala notícia? El club badaloní ha comunicat que Pau Ribas pateix un esquinç de grau 3 als lligaments del turmell de la cama esquerra. Això implica que estarà de baixa uns dos mesos i que es perdrà el que resta de temporada. Justament, en una setmana crucial, ja que la Penya comença la fase eliminatòria de l’Eurocup, disputant els vuitens de final contra els London Lions.

Baskonia 97-83 Manresa

Un Manresa en dinàmica positiva visitava la difícil pista de Baskonia. Ambdós conjunts han realitzat un fort intercanvi de cops des de l’inici, però el nou líder de la Lliga ACB ha exhibit el seu regnat amb una exhibició ofensiva que el conjunt del Bages ha intentat igualar. Els de Peñarroya han superat el Manresa amb una exhibició ofensiva. Enoch ha estat l’MVP del matx amb 14 punts i 20 de valoració. A més, Heidegger ha estat el màxim anotador amb 22 punts i un encert impol·lut en tirs de 2. D’aquesta manera, els blaugranes són els nous líders del campionat.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: ferreret a abril 10, 2023 | 11:52
    ferreret abril 10, 2023 | 11:52
    La imatge actual del Barça-basquet: són 5 jugadors bàsics i tot de "ballarins" que a penes saben aguantar la pilota entre les mans. Sap greu, però potser que despertin.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa