El Barça supera el Madrid i retorna la il·lusió al barcelonisme (75-73)

A vegades cal un duel de màxima rivalitat per a retrobar la il·lusió. I així ha estat. Un Clàssic és la millor substància que fa que un aficionat del Barça s’engresqui en els moments més complicats. I encara més si es guanyen. I és que els blaugranes han tingut un inici força irregular de la temporada. La derrota a la final de la Supercopa, la punxada a la primera jornada de l’ACB i començar l’Eurolliga amb una derrota contra Olympiakos no és la millor de les notícies. No obstant això, el resultat del Barça contra el Madrid ha fet que l’espurna del barcelonisme torni a fer flama.

Satoransky ha liderat el Barça durant el primer quart

Poc ha trigat a encendre’s el Palau. I és que, en una nit de Clàssic, qualsevol passada, qualsevol tap i, sobretot, qualsevol cistella és motiu de celebració. A més a més, poc ha trigat a arribar el jugador que ha de ser clau pel Barça durant aquesta temporada. Tomas Satoransky ha liderat el parcial inicial del Barça anotant 7 punts en els primers quatre minuts i repartint dues assistències pels triples d’Abrines i Laprovittola. També s’hi ha sumat Kalinic, que ha posat una diferència de 10 punts entre ambdós equips que ha forçat el primer temps mort de Chus Mateo.

Els Reial Madrid ha rectificat i el tècnic blanc ha tret a pista a dos dels millors jugadors amb els quals disposa. Sergio Llull i un dels pitjors malsons del barcelonisme, Walter Tavares. No obstant això, el Palau Blaugrana, que ha apretat des del primer moment, ha incomodat tant com ha pogut el seu màxim rival i els blaugranes han tancat el primer quart amb un marcador favorable de 24-15. Nikola Kalinic també ha destacat en l’anotació dels catalans sumant 7 punts.

Tavares, anul·lat pel Barça durant la primera part

El segon quart ha començat amb un intercanvi de cops. Anotava Llull, la tornava Vesely. Anotava Tavares, la tornava a encistellar Vesely. No obstant això, el Reial Madrid ha començat a fer de les seves en defensa. Sí, de nou Tavares era qui intimidava els blaugranes. Aquest fet ha provocat que els blancs reduïssin la diferència a tres punts. El tità del Madrid (Walter Tavares) de 2,21 metres d’alçada s’havia posat en acció. O això semblava… I és que els de Sarunas Jasikevicius no anaven a abaixar els braços tan fàcilment. Els blaugranes han començat a tallar passades interiors cap als pivots, però fallava la manca d’encert. Tavares, en atac, ha quedat anul·lat. El tècnic blaugrana ha tornat a posar Satoransky a pista i, amb ell, tot ha estat més senzill. El joc en atac ha començat a fluir i el Barça ha tornat als nou punts de diferència. És més, els catalans han arribat al descans 10 punts per sobre del Madrid (40-30).

El Madrid ha frenat un rampell del Barça

Ambdós equips han tornat a pista amb un punt més d’agressivitat. Cap dels dos ha volgut donar el braç a tòrcer. Estava sent el quart més igualat del Clàssic. Ni el Barça es distanciava ni el Madrid reduïa la diferència. Només un parell de jugades consecutives del Futbol Club Barcelona han fet que els blaugranes aixequessin el Palau sencer. Un ‘alley-oop’ amb passada del lituà Rokas Jokubaitis a Jan Vesely que ha acabat amb esmaixada seguida d’un triple molt llunyà de Laprovittola han engrescat l’afició barcelonista. Els blaugranes han continuat amb l’ofensiva, però l’encert de Cornelie i els rebots ofensius de Poirier han evitat que el Barça marxés amb una diferència que hauria deixat el partit molt encarat pels de Saras (63-52).

Jan Vesely, jugador del FC Barcelona | @FCBbasket

Llull ha fallat el triple decisiu

El final del partit no anava a ser fàcil pel Barça. El Reial Madrid és un club que quan sembla ensorrat sap despertar. L’intercanvi de cistelles ha estat constant. La diferència no baixava dels 10 punts i encara quedaven 4 minuts de patiment. Però no. No era el dia. Avui tocava donar una alegria al barcelonisme sencer. Satoransky, Laprovittola, Kalinic, Da Silva i Vesely ho han donat tot. En defensa i en atac. En els rebots ofensius i defensius. Fent faltes quan tocava frenar l’atac dels blancs. El Palau sencer ha reconegut el sacrifici de tot l’equip. No obstant això, el Madrid ha trencat la barrera psicològica dels 10 punts. És més, l’encert de Deck des de sota la cistella ha posat els blancs a dos punts quan només quedaven 16 segons pel final. Sacaven els blancs de fons després que Laprovittola i Satoranky no s’entenguessin en una pilota que el Barça havia de mimar fins al final. Els blancs es podien posar per davant. El Madrid ha escurat la possessió, Llull ha trobat l’espai. Però aquest cop no. No ha entrat el triple. Satoransky s’ha fet amb el rebot i el Barça ha superat el Madrid per la mínima. (75-73)

Joventut de Badalona – Brescia (80-63)

Pel que pertoca al Joventut de Badalona, l’equip de Carles Durán ha tret un bon triomf davant la seva afició a l’Olímpic contra el Brescia. Els catalans han estat dominadors en bon tram del partit i, especialment, a la segona meitat. Un parcial de 17-0 ha estat el responsable de donar una alegria a l’afició de Badalona. Amb aquesta victòria, la Penya comença amb bon peu la competició de l’Eurocup i es desfà dels fantasmes de l’eliminatòria que els va privar de jugar la Final Four de la darrera temporada.

BAXI Manresa – VEF Riga (88-59)

El BAXI Manresa continua amb la bona dinàmica sumant la segona victòria a la FIBA Champions League. Els de Pedro Martínez tampoc han defraudat els seus seguidors. Els del cor de Catalunya han superat el VEF Riga de Letònia amb un resultat molt còmoda. Els catalans han dominat en tots els quarts. És més, el BAXI Manresa ha aconseguit marxar amb una diferència de 18 punts a la mitja part. El tercer quart també ha estat bo, augmentant la diferència fins als 28 punts de diferència amb els letons. Aquest fet ha permès que Pedro Martínez deixés descansar bona part dels jugadors amb més minutatge els darrers 10 minuts. Bon inici a Europa del BAXI Manresa.