Món Esport
Els equips catalans de bàsquet, ‘on fire’ a Europa

Els equips catalans masculins de bàsquet estan escrivint grans històries en els seus respectius cursos a Europa. De moment, tant el Futbol Club Barcelona com la Penya i el BAXI Manresa segueixen vius a l’Eurolliga, l’Eurocup i la Champions League. I a més, ho estan fent amb moltes garanties. I és que tots tres han acabat les seves fases regulars com a primers de grup. Ara, els barcelonins i els barcelonins ja coneixen el camí cap a la final, mentre que els manresans han donat un gran pas, aquesta setmana, per assolir les semis.

La immaculada fase regular d’un Barça que ja coneix el seu camí cap a la Final Four de l’Eurolliga

El Futbol Club Barcelona de bàsquet masculí ha fet una fase regular de l’Eurolliga impecable. Els homes de Šarūnas Jasikevičius han finalitzat la classificació en primer lloc, amb victòries de prestigi i amb un gran joc. Dels 28 partits disputats, n’han guanyat 21 i n’han perdut 7. L’última derrota, contra el Maccabi de Tel-Aviv i al Palau Blaugrana, ha sigut intranscendent a efectes resultadistes. Perquè els blaugranes ja tenien el lideratge lligat, que els atorga dos privilegis. El primer, el fet de jugar contra el pitjor dels vuit rivals classificats. Després de la derrota del Bayern de Munic en la pista de l’Anadolu Efes, els alemanys seran el rival del Barça als quarts de final.

El segon privilegi en qüestió és haver assolit el factor pista. És a dir, catalans i bavaresos se la jugaran al millor de cinc partits. I els dos primers se celebraran al Palau. Els dos posteriors es jugarien a l’Audi Dome i, si fes falta un cinquè i definitiu per desempatar, es tornaria a Barcelona. Per tant, els culers ho tenen quasi tot de cara per accedir a la Final Four.

Jugaran els partits contra el Bayern entre el 19 d’abril i el 4 de maig (encara no s’han determinat les dates). Contra un club al qual aquesta temporada l’ha derrotat en les dues ocasions en les quals s’han enfrontat: per 72-80 a Alemanya, amb un gran Cory Higgins, i amb un 71-66 a Catalunya, amb 20 punts de Kyle Kurić.

Amb partits encara per disputar-se de la vint-i-vuitena jornada, encara no es coneixen la resta d’encreuaments dels quarts de final. Si el Reial Madrid guanya el seu partit contra precisament el Bayern, acabaria segon i se la jugaria contra el Mònaco, setè. En canvi, si els de Pablo Laso perden, acabaran quarts i, també amb el factor pista a favor, disputarien els quarts contra l’Efes o el Maccabi (ara mateix cinquè i sisè classificat).

Precisament el Maccabi té opcions d’assolir la cinquena plaça gràcies, en bona mesura, a la victòria dels israelians al Palau Blaugrana aquesta setmana. Es van endur un espectacular 80-104, després d’una primera part magnífica, amb un marcador provisional de 46-57, i gràcies a un estel·lar James Nunnally, amb 23 de valoració, i Scottie Wilbekin, amb 17. La final four d’enguany es disputarà a l’Stark Arena de Belgrad entre el 19 de maig i el 21. Favoritisme blaugrana en l’eliminatòria prèvia i, si els pronòstics es compleixen i tot va com s’espera que vagi, favoritisme blaugrana per aixecar la tercera.

La Penya també coneix el seu camí cap a la final de l’Eurocup, després de fer també una fase regular excel·lent

Per la seva banda, la Penya també ja és coneixedor del seu rival en la primera de les tres eliminatòries que es disputaran abans de la final. És a dir, als vuitens. Els verd-i-negres se la jugaran contra el Ratiopharm Ulm, equip alemany que ha acabat el grup B en vuitena posició (de deu equips en total). El duel es jugarà a l’Olímpic de Badalona, i a priori Pau Ribas i companyia en són favorits. Als quarts esperaria el guanyador de l’enfrontament entre el Virtus Bolonia i el Lietkabelis lituà.

El BAXI Manresa fa una passa de gegant per assolir les semifinals de la Champions League

Finalment, el BAXI Manresa ha donat la passa de gegant esmentada inicialment en derrotar, en la primera màniga dels quarts de final de la Champions League, a l’Unicaja. Ho va fer dimarts passat, per 86-63, amb Joe Thomasson com a líder (16 punts, 2 rebots i 5 assistències). Si els de Pedro Martínez guanyen el següent matx, en terres andaluses, es classificaran a les semifinals de la competició, i hi jugaran contra el guanyador del duel entre el Cluj-Napoca romanès i el Riesen Ludwigsburg alemany. I si no, tocaria desempatar.



Més notícies
Pau Gasol, exjugador de bàsquet | Europa Press
Crítiques a Gasol per pronunciar el seu cognom en castellà i fer el ridícul
Notícia: Crítiques a Gasol per pronunciar el seu cognom en castellà i fer el ridícul
Comparteix
L'exjugador de bàsquet ha publicat un vídeo a TikTok que ha aixecat molta polseguera
Dante Exum, jugador del Barça | Barça bàsquet
Els equips catalans dominen les competicions europees de bàsquet
Notícia: Els equips catalans dominen les competicions europees de bàsquet
Comparteix
Barça, Joventut i Manresa jugaran el play-off de la competició que estan disputant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa