Món Esport
Xavi: “Que se’m compari amb Guardiola ja és un èxit”
  • CA

Xavi Hernández, nou entrenador del primer equip masculí del Futbol Club Barcelona, ha viscut una presentació digna d’una estrella mundial al Camp Nou. El tècnic egarenc ha rebut una càlida benvinguda per part d’unes 10.000 persones. Després dels actes sobre la gespa, Xavi ha atès els mitjans de comunicació en una roda de premsa a la Sala de Premsa Ricard Maixens, als budells de l’estadi, acompanyat per Joan Laporta, president de l’entitat blaugrana, Mateu Alemany, director de l’Àrea de Futbol, i Rafa Yuste, vicepresident primer. Aquests dos últims són els qui van tancar el fitxatge de Xavi amb l’Al-Sadd a Doha, Qatar.

Abans de respondre les preguntes dels periodistes, el nou entrenador del Barça ha dirigit un petit discurs a l’afició. “Estic molt emocionat per com m’ha rebut l’afició”, ha destacat Xavi, “la paraula és la il·lusió, les ganes per treballar”. Ha subratllat que la feina començarà immediatament i que “demà mateix ja parlaré amb els jugadors”. També s’ha mostrat conscient del moment tan difícil que viu el Barça, però ha assegurat que “amb la il·lusió i les ganes millorarem aquesta situació”. Ha parlat de l’ADN Barça i ha destacat la importància de recuperar-lo: “Nosaltres creiem que per guanyar, s’ha de jugar d’una determinada manera. Jo vaig ser una part important de l’equip que ho va guanyar tot jugant bé i ho hem de tornar a fer”.

En una de les primeres preguntes que ha hagut de respondre, Xavi ha estat comparat amb qui va ser el seu entrenador entre el 2008 i el 2012, Pep Guardiola, i ho ha valorat molt positivament: “Que se’m compari amb Guardiola ja és un èxit. Ell és el millor entrenador del món”. Un altre nom que ha tret a la palestra sense que se li preguntés al respecte ha estat el de Johann Cruyff, de qui ha dit que “tots som fills seus”. De fet, ha descrit la seva idea com a “joc de posició”, una de les bases del cruyffisme. Un altre nom molt destacat ha estat el d’Ousmane Dembélé. Ha demanat públicament al seva renovació, perquè “ben treballat, pot ser el millor jugador del món a la seva posició”.

S’ha mostrat “preocupat” per la plaga de lesions que està vivint l’equip i ha dit que s’hi haurà de posar remei. En aquest sentit, ha destacat que “l’exigència” serà la clau de l’èxit: “Quan en un vestidor se’ns han posat normes, les coses han anat bé”. També ha parlat d’un nom molt enyorat en el barcelonisme, el de Leo Messi: “Amb ell mantinc una molt bona amistat i m’ha enviat un missatge per desitjar-me sort”. Ha dit que li agradaria entrenar-lo, però a la vegada ha volgut deixar clar que s’ha de passar pàgina: “M’hagués agradat entrenar-lo a ell, però també el Ronaldinho o l’Eto’o i ja no hi són”.

Xavi també ha tingut paraules d’admiració cap a Laporta. Ha recordat que, per ell, “és el millor president de la història del club”. Ha destacat que “va de cara” i que “ens uneix una gran amistat”. Ha dit que aquest ha estat un dels arguments principals pels quals no havia vingut abans, és a dir, ha deixat entreveure que amb la junta directiva anterior, encapçalada per Josep Maria Bartomeu, no veia clar el seu retorn al Barça.

Cal recordar que Xavi Hernández ha tornat al Camp Nou després de més de sis temporades a Qatar, a l’Al-Sadd de Doha. El darrer partit que va jugar com a blaugrana al seu estadi va ser el dia 23 de maig del 2015. Va marxar com a capità i amb un homenatge a l’altura de la seva figura en la que va ser la temporada del triplet de Luis Enrique Martínez. Així doncs, va deixar un Barça que acabava de tocar el cel. Des d’aleshores, els tres grans artífexs d’aquella gesta, Leo Messi, Neymar Jr. i Luis Suárez, han abandonat el club blaugrana i l’eufòria que acompanyava el barcelonisme en aquells moments s’ha convertit en una gran decepció partit rere partit i temporada rere temporada, fins a arribar a la pèssima situació que es viu actualment. La tasca de Xavi és intentar recuperar part d’aquella grandesa que va fer del Barça el millor equip del món.



Més notícies
Xavi Hernández, nou entrenador del Barça | FC Barcelona
Xavi: presentació de superestrella al Camp Nou
Notícia: Xavi: presentació de superestrella al Camp Nou
Comparteix
El tècnic egarenc ha tornat a casa entre l'escalf del barcelonisme
Memphis consola Ansu Fati després de lesionar-se | FC Barcelona
Desesperació al Barça davant el gran nombre de lesions
Notícia: Desesperació al Barça davant el gran nombre de lesions
Comparteix
Mateu Alemany i Xavi Hernández ja estarien buscant solucions a aquest fet

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa