Món Esport
Xavi explica el plantejament que l’ha fet golejar el Madrid

El Futbol Club Barcelona ha aconseguit un resultat històric a l’estadi del seu etern rival en imposar-s’hi per 0-4. L’equip de Xavi Hernández ha fet allò que més agrada el barcelonisme: dominar en el Santiago Bernabéu en termes de gols i de joc. Pierre-Emerick Aubameyang i Ronald Araújo han avançat els blaugranes en el primer temps, tots dos de cap i a passada d’Ousmane Dembélé. Ferran Torres, amb una assistència del mateix Aubameyang i el mateix gabonès han tancat una festa que hagués pogut ser d’escàndol.

Les esquenes del mig del camp blanc

En la roda de premsa posterior al matx, el Xavi més orgullós en molt de temps ha explicat la fórmula que ha seguit per fer això. Per tornar-ho a fer. Per repetir el que ja va fer ell a la gespa un dia primaveral del 2009, en aquella golejada per 2-6. Després de valorar que l’exhibició d’avui “pot canviar la dinàmica del present i del futur del club”, ha explicat que “hem entès molt bé que tant Luka Modrić com Toni Kroos saltarien i, en aquest sentit, hem buscat les seves esquenes”.

Molta personalitat

El terrassenc ha prosseguit explicant els aspectes tàctics: “David Alaba saltava per pressionar Frenkie de Jong, i llavors quedaven Aubameyang i Dembélé en un u contra u”. “Hem tingut molta personalitat. Els he dit que era un partit per això, per tenir personalitat, i perquè no perdessin pilotes de manera ximple. Perquè el Madrid viu d’això”, ha celebrat.

Pressió alta per recuperar pilotes

També ha celebrat el bon rendiment que ha suposat l’alineació de Ronald Araújo en la banda dreta, en detriment de Dani Alves: “Araujo ha defensat molt bé Vinicius“. “Hem tingut el partit molt controlat, en la pressió alta, amb Aubameyang o Pedri. Hem apretat, i hem recuperat a camp contrari. Hem generat moltes oportunitats. Hem estat molt superiors, i encara hem pogut fer més gols”.

És una glòria a nivell personal?

Xavi, a més, qüestionat sobre si aquesta victòria de prestigi suposa una glòria a nivell personal, s’hi ha negat: “No necessito cap glòria. Que la tinguin els jugadors, i el barcelonisme en general. És un moment per a disfrutar. No ho sento com una victòria personal, sinó d’equip, de família. És el que em fa feliç. No vull la glòria personal, sinó que sigui per als jugadors, per a la família del Barça”.



Més notícies
Els jugadors del Barça celebren un gol al Bernabéu | Europa Press
Xavi retorna l’eufòria al barcelonisme amb una nit màgica al Bernabéu (0-4)
Notícia: Xavi retorna l’eufòria al barcelonisme amb una nit màgica al Bernabéu (0-4)
Comparteix
Els blaugranes han fet un dels millors partits de la seva història al camp del Madrid i han destrossat l'etern rival

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa