Món Esport
Xavi tindrà un problema seriós per planificar la temporada vinent

La directiva del Barça ja està treballant amb l’objectiu de construir el millor equip possible per la temporada vinent. De moment, el club blaugrana ja ha tancat la incorporació de dos jugadors: Franck Kessié, migcampista del Milan, i Andreas Christensen, central del Chelsea. A més, diversos mitjans asseguren que el FC Barcelona està a prop d’acordar la incorporació d’un altre defensa del mateix club londinenc, César Azpilicueta. En cas que l’entitat culer materialitzés aquesta arribada, el Barça disposaria de vuit jugadors que poden jugar al centre de la defensa de cara al curs vinent.

Aquest fet suposaria un beneit problema per al tècnic barcelonista, Xavi Hernández, ja que comptaria amb molts més centrals dels que realment necessita. Cal tenir en compte que l’egarenc tan sols acostuma a alinear dos jugadors en aquesta posició. Per tant, l’entrenador culer haurà de decidir durant l’estiu quins futbolistes d’aquests vuit han de sortir del Barça per tal de poder fer caixa i reforçar així unes altres demarcacions. A continuació, repassem la situació de cadascun dels centrals que podria tenir l’equip català de cara al pròxim curs i les possibilitats de seguir al club i ser titular de cada un d’ells.

Gerard Piqué

El segon capità del Barça és absolutament indiscutible als esquemes de Xavi Hernández. És evident que el club blaugrana no li buscarà una sortida. Alguns mitjans han especulat amb la possibilitat que Piqué es retiri quan s’acabi aquesta temporada, però les sensacions que transmet el jugador no fan pensar que el final de la seva carrera estigui a prop.

Ronald Araujo

La renovació de l’uruguaià s’està allargant més del previst, i el seu contracte acaba l’any 2023. Aquest central tindria opcions de marxar de Barcelona al pròxim mercat si no renova abans de l’estiu, ja que la directiva podria buscar-li una sortida per evitar que se’n vagi gratis l’any vinent. Ara bé, tot a punta que el Barça farà tot el possible per aconseguir que aquest jugador renovi el seu contracte. Araujo està rendint a un nivell espectacular aquesta temporada i és el segon central que més partits ha utilitzat Xavi durant el present curs només superat per Piqué. A més, el sud-americà ha fet quatre gols aquesta temporada, sent el defensa que més dianes ha anotat. La seva joventut, la continuïtat que està tenint a l’onze blaugrana i el fet que també pugui jugar de lateral converteixen Araujo en un dels pals de paller del futur del Barça.

Eric García 

El català és el tercer central que més cops ha fet jugat aquesta temporada el tècnic blaugrana. És un futbolista de tan sols 21 anys i format a La Masia. Xavi Hernández ha demostrat tenir molta confiança en ell i, per tant, sorprendria molt que sortís del club a l’estiu.

Clément Lenglet

El defensa francès tan sols ha estat titular quatre vegades des de l’arribada de Xavi Hernández. El seu poc protagonisme fa que sigui un dels candidats a marxar del Barça al mercat d’estiu. A més, es tracta d’un futbolista amb cartell a Europa, ja que ha mostrat bon nivell com a blaugrana i també al Sevilla, el seu antic club. Per tant, la directiva culer podria aprofitar aquesta situació per fer caixa a l’estiu.

Samuel Umtiti

Aquest jugador tan sols ha disputat un partit en tot el curs i està lesionat des del gener perquè va patir una fractura al dit del peu. Umtiti va renovar fins al 2026 a principis d’any, però va acceptar reduir-se el sou. Això fa que sigui més fàcil buscar-li una sortida en forma de cessió de cara al pròxim curs. Tenint en compte la seva poca participació, seria sorprenent que continués al Barça la pròxima campanya.

Óscar Mingueza

La posició natural de Mingueza és el central, però ha jugat en moltes ocasions com a lateral dret. La competència que té aquest defensa en totes dues demarcacions li ha impedit tenir protagonisme als últims mesos i tan sols ha disputat cinc partits des de principi d’any. L’arribada d’Azpilicueta i Christensen, que també poden ocupar les mateixes posicions que Mingueza, complicaria molt la continuïtat al Barça d’aquest jugador.

Andreas Christensen

Aquest futbolista pot jugar de central i lateral dret, però és estrany veure’l fora del nucli de la defensa. El danès té molt de protagonisme al Chelsea. Per tant, aquest defensa ve al Barça per ser titular. Sembla que està destinat a lluitar per la titularitat amb Piqué, Eric García i Araujo.

César Azpilicueta

El navarrès és el capità del Chelsea. Tenint en compte això, sembla difícil pensar que fitxi pel Barça per ser suplent. Ara bé, la demarcació natural d’Azpilicueta és el lateral dret tot i que ha jugat com a central en moltíssimes ocasions. Per tant, Xavi Hernández podria optar per donar més protagonisme a aquest jugador a la banda dreta de la defensa, on el titular és Dani Alves, que té 38 anys, i el suplent és Dest, a qui el Barça sembla tenir decidit vendre.



Més notícies
Aficionats de futbol argentins durant un homenatge a Maradona | Europa Press
La bogeria que pretén fer un sector de l’afició argentina al Mundial
Notícia: La bogeria que pretén fer un sector de l’afició argentina al Mundial
Comparteix
Encoratjats per dues empreses, volen dur al Qatar el cor de Diego Armando Maradona
Domenico Berardi, jugador italià | Europa Press
Critiquen la selecció italiana per intentar “imitar” el futbol de Guardiola
Notícia: Critiquen la selecció italiana per intentar “imitar” el futbol de Guardiola
Comparteix
El mític tècnic Fabio Capello es refereix al nou fracàs dels 'azzurri' i explica quin model cal fer servir

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa