Món Esport
Luuk de Jong pot estar convencent Xavi per continuar el curs vinent

Luuk de Jong és l’home de moda. El davanter del Futbol Club Barcelona va signar l’agònic gol en la darrera victòria culer a la Lliga. I no va ser la primera vegada que ho va fer. El neerlandès ha esdevingut el jugador en el qual confia Xavi Hernández per salvar partits que semblen insalvables pels altres jugadors. Ho ha fet en moltes ocasions. Segons el tècnic, de Jong està creixent molt. I, si bé el jugador està cedit al club català per només un curs, després de sentir les paraules de Xavi neix la hipòtesi que el tècnic podria demanar a la directiva la seva continuïtat.

Preguntat precisament sobre la figura del número 17 blaugrana, Xavi ha comentat que “valoro molt el Luuk de Jong. És un professional exemplar. Per a mi, com a entrenador, és exemplar. No es queixa mai, entrena al 100% jugui cinc, deu o quinze minuts… és espectacular tenir-lo a l’equip. És una baza que tenim. I no només per als últims minuts. És un jugador que ha millorat molt en el tema associatiu, des que hem arribat al club. Entén el joc, és un jugador madur… és un privilegi tenir-lo”.

La possible participació demà de Gerard Piqué, malgrat els problemes físics

El tècnic ha parlat també d’altres futbolistes de renom de la plantilla. És el cas de Gerard Piqué. El català, que es va lesionar en l’anada contra els alemanys, ha tornat a entrenar amb el grup i ha entrat a la convocatòria per a la tornada de demà, malgrat no tenir encara l’alta mèdica. Jugarà demà? “Dependrà de les sensacions. Sempre dic el mateix: depèn d’un mateix, de com se sent el jugador. Ell vol estar, té compromís, és competitiu. Li agraden els partits grans, i demà n’és un. Veurem les seves sensacions demà. Depèn del dolor. Si no està al 100%, serà difícil que pugui participar en un partit d’aquest nivell.

D’altra banda, Xavi ha estat preguntat sobre el fet que el jove migcampista blaugrana Nico González acostumi a ser substituït força d’hora en els partits, o que ingressi com a suplent. Sobre aquesta circumstància, el tècnic ha justificat que aquestes decisions “no crec que siguin per qüestions físiques. Competeix amb gent molt bona en la seva posició. La nostra valoració, entre l’staff tècnic, sobre ell, és molt bona. Reitero: no crec que sigui un tema físic. Són joves, tenen estrès, tensió, corre molt, fa molts metres… té un desgast important”.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi reivindica l’ADN Barça amb un dard enverinat al Madrid
Notícia: Xavi reivindica l’ADN Barça amb un dard enverinat al Madrid
Comparteix
El tècnic justifica l'inconformisme culer amb el fet de ser catalans, en la prèvia al Frankfurt
Els jugadors del Barça, durant un entrenament | FC Barcelona
Tres grans notícies a la convocatòria de Xavi per rebre el Frankfurt
Notícia: Tres grans notícies a la convocatòria de Xavi per rebre el Frankfurt
Comparteix
Memphis Depay i Sergiño Dest reben l'alta mèdica i Gerard Piqué entra a la llista sense l'alta mèdica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa