Món Esport
La defensa de circumstàncies que Xavi podria alinear a Getafe

Al primer equip masculí del Futbol Club Barcelona li resten dos partits per acabar la Lliga. El primer serà contra el Getafe fora de casa. Serà un matx on la xavineta podrà certificar matemàticament el darrer objectiu del curs: la segona posició, i per tant l’obtenció d’uns diners necessaris i el bitllet per a la Supercopa a l’Aràbia Saudita de la temporada vinent. I serà un matx boig. A causa de diverses sancions i lesions en la línia defensiva, Xavi Hernández alinearà al Coliseum Alfonso Pérez una defensa inèdita i de circumstàncies.

Les cinc baixes del Barça en defensa

Per una banda, hi ha tres futbolistes que estan fora de combat per qüestions físiques. Aquests són el lateral dret Sergiño Dest i els centrals Gerard Piqué i Ronald Araujo. El primer va patir una lesió muscular contra el Rayo, i no tornarà a disputar cap minut aquest curs. El segon arrossega unes molèsties a l’abductor que van acabar d’aflorar fa unes setmanes. I el tercer podria ser baixa per precaució, després de l’accident que va tenir contra el Celta, si bé això encara no està garantit.

D’altra banda, hi ha dos homes que es quedaran a Barcelona per acumulació de targetes grogues. Aquests són l’incombustible Jordi Alba, que ho ha jugat quasi tot fins ara, i el central Eric Garcia. En veure la desena targeta groga del campionat domèstic en la darrera jornada, compliran cicle i tornaran a estar disponibles en la darrera jornada.

La probable defensa de Xavi contra el Getafe, inèdita

Per tant, davant aquest panorama, contra l’equip entrenat per Quique Sánchez Flores, Xavi inventarà una defensa inèdita i surrealista. Es preveu que alineï Dani Alves, indiscutible lateral dret des que ha arribat al mercat hivernal; Clément Lenglet, el quart central de la plantilla, que acostuma a ingressar en les segones parts per substituir defenses per qüestions físiques o per sumar més esforç defensiu a l’hora d’aguantar un resultat ajustat; Samuel Umtiti, que per qüestions de forma aquest curs ha jugat només un partit i el club li busca sortida; i Alejandro Balde, lateral esquerre del filial que ha debutat amb el primer equip però que no ha tingut continuïtat amb Xavi.

Alejandro Balde, durant un partit | Europa Press
Alejandro Balde, durant un partit | Europa Press

Els possibles suplents en el Coliseum Alfonso Pérez

Si es donés això, a la banqueta, com a suplents dels quatre homes, hi podria haver el polivalent Óscar Mingueza i els jugadors del filial Ramos Mingo i Mika Màrmol, indiscutibles pel seu tècnic, Sergi Barjuan. Per tant, el matx, més enllà d’esdevenir un repte per aconseguir la important segona plaça de manera definitiva, servirà per posar jugadors a l’aparador (els esmentats Umtiti i Lenglet no compten per al tècnic terrassenc de cara a la temporada vinent, així com Mingueza), així com per poder fer debutar els jugadors del planter esmentats i per donar a Balde una continuïtat que no ha tingut. O fins i tot, després de provar l’experiment del 4-2-3-1 en la darrera jornada, l’entrenador podria tornar a provar i, aquest cop, sortir amb una defensa de tres.



Més notícies
Ferran Torres celebra un gol amb el Barça | Europa Press
El pitjor jugador del Barça dels últims partits preocupa els culers
Notícia: El pitjor jugador del Barça dels últims partits preocupa els culers
Comparteix
El rendiment de Ferran Torres ha baixat en picat, de la mateixa manera que ha baixat el rendiment de l'equip
Xavi Hernández i Ronald Koeman, en arxiu | FC Barcelona
La gran mentida de Koeman sobre Xavi, al descobert
Notícia: La gran mentida de Koeman sobre Xavi, al descobert
Comparteix
El tècnic neerlandès va insinuar que no hi havia diferències entre ell i l'egarenc
Ronald Araujo, atès sobre la gespa del Camp Nou | Europa Press
Comunicat mèdic definitiu sobre Araujo després del seu cop al cap
Notícia: Comunicat mèdic definitiu sobre Araujo després del seu cop al cap
Comparteix
El jugador ha rebut l'alta mèdica i es troba bé, però els metges del club determinaran si pot jugar o no el pròxim partit per precaució
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi, molt dur amb l’equip, explica per què ha fallat el seu sistema
Notícia: Xavi, molt dur amb l’equip, explica per què ha fallat el seu sistema
Comparteix
L'entrenador del Barça ha analitzat la victòria contra el Celta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa