Món Esport
El Xavi més feliç explica l’evolució de Frenkie de Jong

El Futbol Club Barcelona s’ha imposat amb una exhibició a l’estadi Diego Armando Maradona contra el Nàpols. Els futbolistes blaugranes han tornat a marcar quatre gols, com ja van fer a Mestalla el cap de setmana passat. Però el més cridaner ha sigut l’ansiada aliança entre la precisió i el bon joc en un gran escenari. El Barça ha superat la prova de foc que el seu entrenador, Xavi Hernández, havia esmentat en la prèvia.

El repte que ha enviat el tècnic terrassenc als seus jugadors en la prèvia s’ha acabat convertint en un munt de floretes vers els mateixos durant el postpartit. Una d’aquestes ha estat dirigida a Frenkie de Jong. El neerlandès, que ha tingut la seva primera gran nit europea com a futbolista blaugrana, va patir durant les seves primeres temporades a Can Barça. Avui, i els darrers partits, ha enterrat aquell insípid de Jong i n’ha tret un de nou. I Xavi té clar per què ha passat això.

En la roda de premsa posterior al matx, el català ha valorat i agraït la feina del jugador. “Entén el joc, allò que li expliquem. És molt professional, molt autoexigent. És molt crític amb ell mateix. És humil i això el fa millorar. Ara entén el que volem d’ell. Sap quan fer la superioritat en la línia de tres. Fixa i divideix bé. És un dels millors jugadors en això”, ha comentat.

A més, ha afegit que “té molt de potencial. Arriba a l’àrea des de la segona línia molt bé, i té gol. Entén qui és l’home lliure al mig del camp. Això abans no ho entenia, però ara sí. Per això, es veu un futbolista amb una evolució important”.

Avui s’ha vist el Xavi Hernández més content des que el català és entrenador del Barça. Molt content, entre altres coses, amb el rendiment dels reforços hivernals. “Els rivals veuen Adama Traoré, Ousmane Dembélé, Pierre-Emerick Aubameyang, Ferran Torres… i clar, són jugadors de més empaquetatge. Fa dos mesos no els teníem, i ara sí. Ara, els rivals rumiaran més si pressionar-nos alt. Tenim més variables, que ens fan ser un millor equip”, ha celebrat.



Més notícies
Frenkie de Jong celebra un gol amb Aubameyang | FC Barcelona
La primera gran nit europea de Frenkie de Jong
Notícia: La primera gran nit europea de Frenkie de Jong
Comparteix
El neerlandès es reivindica havent marcat un golàs i liderat l'elaboració blaugrana
Aubameyang i De Jong celebren un gol a Nàpols | Europa Press
El Barça de Xavi es consagra amb una exhibició al temple de Maradona (2-4)
Notícia: El Barça de Xavi es consagra amb una exhibició al temple de Maradona (2-4)
Comparteix
Els blaugranes assalten Nàpols i es classifiquen per als vuitens de l'Europa League

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa