Món Esport
Xavi torna a demostrar que és als antípodes de Koeman
  • CA

Xavi Hernández, entrenador del primer equip masculí del Futbol Club Barcelona, ha tornat a donar una lliçó magistral a la breu roda de premsa que ha ofert als mitjans de comunicació després de l’empat del conjunt blaugrana contra el Sevilla a l’Estadi Sánchez Pizjuán. El Barça ha completat un dels millors partits de la temporada i ho ha fet contra un dels rivals més exigents contra els quals s’enfrontarà aquest curs. Tot i això, Xavi ha assegurat que li “costarà dormir”, perquè “havíem de guanyar”. Aquesta autocrítica i aquesta ambició demostra que es troba a l’altre extrem de l’extècnic Ronald Koeman, que havia acostumat els culers a rodes de premsa tràgiques i negatives, sota el ja famós lema de “es lo que hay“.

L’egarenc ha explicat que marxa “orgullós” per la millora constant de l’equip, però a la vegada també ho fa “insatisfet”. També a diferència de Koeman, Xavi ha tornat a parlar moltíssim de futbol a la sala de premsa i ha intentat explicar, de forma traduïda per als més inexperts, quins han estat els motius pels quals el Barça ha acabat empatant, sobretot quan ha jugat la darrera mitja hora de partit amb un home més: “Hem de saber estar més tranquils quan tenim un futbolista més. Ens ha faltat paciència i saber quin era el moment adequat per atacar. Ens ha faltat entendre el joc”.

Tot i això, Xavi ha insistit en què “les sensacions són bones i el pitjor és el resultat” i s’ha mostrat molt satisfet del creixement de l’equip. Per explicar que els seus jugadors estan entenent els seus conceptes, ha fet lluir tres banderes del cruyffisme que s’estan aplicant des de la seva arribada a la banqueta: “Estem bé en la pressió alta, en la pressió després de perdre la pilota i en la circulació de la pilota. El Barça ja s’assembla al que jo vull, perquè és valent i protagonista”.



Més notícies
Gavi, durant un partit | Europa Press
El rendiment de Gavi obre un debat complicat per a Xavi
Notícia: El rendiment de Gavi obre un debat complicat per a Xavi
Comparteix
Quan Pedri es recuperi, el mig del camp del Barça tindrà un 'overbooking' de possibles titulars
Araujo, durant el partit contra el Sevilla | Europa Press
El Barça tanca l’any amb un empat amarg, però ple de brots verds (1-1)
Notícia: El Barça tanca l’any amb un empat amarg, però ple de brots verds (1-1)
Comparteix
Els blaugranes han subjugat el Sevilla al Sánchez Pizjuán, però la contundència a les àrees ha tornat a pesar massa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa