Món Esport
El Barça tanca l’any amb un empat amarg, però ple de brots verds (1-1)
  • CA

Res no hauria estat millor que tancar l’any nefast del Futbol Club Barcelona amb una victòria a l’estadi Sánchez Pizjuán contra un dels millors Sevilles de la història recent. El marcador final ha estat un empat (1-1), però el Barça podria haver sumat perfectament els tres punts, en un duel que en línies generals ha estat dominat pels de Xavi Hernández. Tot i això, la falta de contundència en defensa i la falta de gol a l’àrea rival han tornat a pesar massa i els andalusos han rescatat un punt en un partit que, a més a més, s’ha complicat molt a la segona meitat per les decisions arbitrals. Cal tenir en compte que abans de l’arribada del tècnic egarenc, hauria estat impensable que el Barça pogués plantar cara a aquest Sevilla al Sánchez Pizjuán d’aquesta forma aquesta temporada. Així doncs, no s’ha acabat l’any amb una victòria, però sí que s’han tornat a veure molts brots verds i fins i tot s’han començat a recollir fruits.

El Barça domina, els córners dicten sentència

Si Xavi és una cosa, entre moltes altres, aquesta és valent. A Xavi li és igual si el rival és l’Elx, o si és el Sevilla, el segon classificat de la Lliga i únic perseguidor del Reial Madrid. I és per això que, si a Xavi li va funcionar un onze ofensiu i ple de joves en el darrer partit, Xavi torna a fer el mateix al Sánchez Pizjuán. Així doncs, el sistema i l’alineació han estat gairebé calcats: amb Ferran Jutglà de fals nou, Gavi d’interior-mitjapunta, Jordi Alba de lateral-interior i dos extrems molt oberts com a senyes d’identitat.

I aquesta estratègia li ha funcionat d’allò més bé a l’egarenc des del xiulet inicial. El Barça ha pressionat molt amunt, amb la línia defensiva avançadíssima, cosa que ha provocat que els blaugranes recuperessin una pilota rere una altra. De fet, els culers han tingut sotmès un tros d’equip com el Sevilla durant grans trams del duel. Ara bé, el problema de la falta de gol ha continuat pesant i durant els primers minuts, malgrat que hi ha hagut moltes arribades blaugranes, cap d’elles s’ha pogut definir ni en una ocasió de gol. Gavi, això sí, ha tornat a estar imperial al mig del camp.

En comptes d’això, els andalusos han començat a trepitjar l’àrea del Barça molt tímidament a partir del minut 25. Rafa Mir ha marcat un gol en fora de joc i ho ha intentat en dues ocasions més fins que ha forçat un córner. En aquest, Ivan Rakitic ha centrat en curt i amb un toc ras i el Papu Gómez s’ha desempallegat d’Ez Abde per batre Ter Stegen amb un gran xut creuat. Al Barça li ha costat reaccionar, però no s’ha fet enrere i ha mantingut el domini de la pilota. Sense ocasions clares en tota la primera meitat, ha arribat un gol inesperat al temps afegit. A la sortida d’un córner, Ousmane Dembélé ha centrat la pilota amb una molt bona rosca i Ronald Araujo ha rematat a la perfecció, impossible per a Bounou.

Una expulsió que ho trastoca tot

A la segona meitat, una barreja de factors ha fet que la cara que el partit fos molt diferent i que el Sevilla passés a dominar el xoc durant uns minuts. En primer lloc, perquè l’actitud dels andalusos ha estat molt millor i han sortit a buscar el gol. Per altra banda, perquè el Barça ha notat el desgast del primer temps i del duel d’ara fa tres dies contra l’Elx. Tanmateix, si bé els de Lopetegui han arribat força a la porteria de Ter Stegen, no han generat cap ocasió claríssima i l’empat s’ha mantingut al marcador.

Amb el guió del duel força establert, tot s’ha trastocat de cop en una acció aïllada a la banda. Jules Koundé ha xocat amb Alba en un parell d’ocasions. El de l’Hospitalet de Llobregat l’ha provocat amb empentes i al jugador francès se li ha anat el cap. Ha agafat la pilota i, amb un gest molt violent, l’ha llançat directament contra la cara d’Alba. L’àrbitre no ho ha dubtat i l’ha expulsat directament. Res a dir, res a protestar.

A partir d’aquest moment, la tensió ha crescut de forma majúscula i el col·legiat no l’ha pogut contenir. Els jugadors del Sevilla han exagerat totes les faltes que rebien per forçar targetes sobre els blaugranes, mentre que han començat a entrar amb contundència sobre els futbolistes del Barça per provocar-los. L’àrbitre ha caigut en totes les trampes dels andalusos i ha començat a repartir targetes grogues als culers i se les ha guardat per als de Lopetegui. El cert és que la direcció del xoc de Del Cerro Grande ha estat lamentable i ja a la primera part havia estalviat moltes cartolines per als sevillans.

Entre el caos, cap dels dos equips ha pogut sobresortir per dominar la pilota. Finalment, però, a partir dels últims quinze minuts, el Barça ha aprofitat que tenia un jugador més sobre el camp i ha rondat l’àrea de Bounou amb insistència. Les ocasions dels blaugranes s’han anat apropant cada cop més al gol. Primer, Abde ho ha intentat amb un xut força desviat, després, Gavi ha estat a punt de marcar amb una rematada de cap davant de la porteria rival i, finalment, Dembélé ha estat a punt de desfer l’empat amb un xut molt potent que ha impactat contra el pal. Això ha passat fins al temps afegit i els blaugranes no han estat capaços d’aprofitar més el control de la possessió en els darrers instants. Tanmateix, el Sevilla ha acabat perdent temps, gran indicador de qui ha dominat el duel. El Barça acaba l’any a dos punts de la zona Champions, a l’espera de què faci l’Atlètic de Madrid.



Més notícies
Pep Guardiola, durant la seva etapa al Barça | Europa Press
El missatge de Guardiola que dona esperança al barcelonisme
Notícia: El missatge de Guardiola que dona esperança al barcelonisme
Comparteix
"Hi ha una molt bona directiva i un entrenador excel·lent", ha assegurat el tècnic de Santpedor
Joan Laporta, durant el comiat de Messi | Europa Press
La Covid frustra un fitxatge del Barça
Notícia: La Covid frustra un fitxatge del Barça
Comparteix
El Manchester United no deixarà sortir Edinson Cavani enmig de la nova onada de casos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa